Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dspalir
Nov uporabnik

menjalnik ibiza

Napisal/-a dspalir Pe jul 20, 2007 7:39 am

Na moji ibizi letnik 96, imam zračnost v menjalniku, in to je v diferencialo, tam ko pride privijačena polosojina, na levi strani avtomobila.Nevem a je to nevarno, da mi menjalnik sesuje.Ko se peljem hitro mi v avtomobilo malo trese ročico.A ma mogoče gdo drug tut tak problem. Lp

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Po avg 06, 2007 2:11 pm

na naši cordobi l. 94 se isto menjalnik malo trese ko dam bolj gas...tud njihovi bratranci poloti majo podobne probleme. če se ti fajn trese kr pejd do mehanika da ti svetuje.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 06, 2007 9:05 pm

Ok zaj ne vem kako zračnost misliš.... če misliš tko z roko ( če si probal) potem je to normalno. Glede tresenja menjalne ročice pa so krivi oz. obrabljeni nosilci motorja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir To avg 07, 2007 7:32 am

Zračnost mam v diferencialu,tam ko pride privijačena polosojina. Zato pa ko se peljem ene 100 km/h mi menjalniško ročico trese, in to še kar dobro. sam mi pa menjalnik ne tuli, funkcjunira čisto normalno. Mene sam zanima,če mi lahko menjalnik v tem primeru zagrabi (prime zobnike), glede na to da ima ležaj v diferencialu zračnost?

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To avg 07, 2007 9:01 am

Tovrstna zračnost je čisto normalna.
Prestavno ročico ti 90 % trese zaradi slabih nosilcev motorja, kakor je že Lisko povedal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov