Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kar-to
Nov uporabnik

punto - težave

Napisal/-a kar-to Sr avg 08, 2007 1:15 pm

Zdravo!

Upam, da ta tema še ne obstaja, če pa pa se opravičujem.

Fiat punto 55s l.94 model 95 mi povzroča težave. Lučka za vbrizg mi skoraj skozi gori, če pa že ugasne pa se ponovno pižge ko bolj stopim na gas. Poleg tega se je za precej povečala poraba. Motor deluje dokaj enakomerno. Punto je pred kratkim opravil tehnični pregled in registracijo pa niso ugotovili da bi bilo kaj narobe.
Prosim vas da mi daste kakšen nastvet oz. predlog kaj bi lahko bilo narobe in kje v okolici Maribora se najde kakšen dober (in poceni) mehanik. Hvala!

Lep pozdrav!

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr avg 08, 2007 1:29 pm

Največja verjetnost je, da ti je šla lambda sonda. Te se sicer dobijo tudi univerzalne za dokaj normalen denar...
Obstaja pa možnost napake na vbrizgu (enotočkovni vbrizg), kakšna druga manjša napaka...
Točno diagnozo bi lahko dal tester, ki pa ga ima že večina popoldancev...

kar-to
Nov uporabnik

Napisal/-a kar-to Sr avg 08, 2007 1:44 pm

Hvala za nasvet. Lambda je bila pred kratkim zamenjana z univerzalno, avto pa je bil tudi že na testiranju pa ni bilo nič ugotovljeno.

rumeni_dirkac
Nov uporabnik

Napisal/-a rumeni_dirkac Sr avg 08, 2007 2:00 pm

lp

Jaz sem imel iste probleme, tudi pri puntu 55s, letnik94. Problemi so se mi pojavljali vedno na avtocesti. Po pribljižno 10min vožnje pri 130km/h mi je začela svetiti lučka za vbrizg, ko pa sem spustil hitrost na 90km/h pa je po nekaj kilometrih ugasnila, ko pa sem zopet pohodil na 130km/h se je spet ponovilo.
Bil sem pri mehaniku (ne samo pri enem), pa ni noben ugotovil kaj bi bilo lahko narobe.
Težave so se pojavljale 2 leti, potem pa sem raje zamenjal avto :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 9 gostov