tristan01 je napisal/-a:Pozdravljeni,
Ponavadi ne morim z vprašanji, tokrat pa bi rabil malo pomoči. Imam Clio letnik 2003 DCI motor 82KM. V bližnji prihodnosti me čaka velik servis na 120.000km. Zadeva nebi bila kritična, če nebi na različnih servisih dobil povsem nasprotujoče informacije.
V Celju sem vprašal enega večjih serviserjev za predračun. Groba ocena cca 800EUR. Drugi ravno tako pooblaščeni serviser je naračunal 470EUR. Torej razlike med eno in drugo ceno je skoraj 330EUR oz. teden dni oddiha v kakši vroči deželi.
Je kdo že delal ta servis? Koliko so bili realni stroški?
Druga prošnja pa je namenjena tisitm ki imate dostop do servisne dokumentacije, kaj vse naj bi se menjalo, saj se mi zdi, da je razlika med rednim servisom (cca 150EUR) in velikim malo prevelika.
LP Tristan01
Nebivedu je napisal/-a:- olje liqui molly MOS2 5 litrov - 32 evrov
- oljni filter - 4 evre
- zračni filter 11 evrov
- svečke 14 evrov
- vodna pumpa - 32,5 evrov
- napenjalec - 24 evrov
- jermen - 20 evrov
- termostat 11 evrov
- kit komplet dihtunge(sesalne, izpušne, glava in pokrov ventilov) , tefloni, obročki - 176 evrov
- blažilec KYB(kayaba) plinski prednji - 52 evrov
- blažilec KYB(kayaba) plinski zadnji - 56 evrov
- prednje zavorne ploščice - 23 evrov
- sklopka (lamela, košara in potisni ležaj) Aisin - 125 evrov
Dal sem obnovit tudi glavo, ventile in zato plačal v šentjakobu celih 110 evrov. Komplet generalka (samo deli) na mašini in podvozju je prišla skoraj 800 evrov, ampak je avto res poštiman. Čaka me samo še obnova gumijastih delov (končniki in zglobi volana) v vargalandu, tisto bo še okoli 150 evrov.
INFINITI je napisal/-a:.... Druga stvar pri pooblaščenih je ta da on vtipka tvojo šasijo cliota in avtomatično dobi celoten seznam morebitnih napak na vozilu in ti jih seveda brezplačno odpravijo; to je pri renaultu kar pogosta zadeva - ker so pri temu odkrivanju zelo dosledni. Ravno v temu se kaže prednost pooblaščenega pred lokalnim mehanikom. Tu gre vse od dodatnih testiranj problematičnega dela do preprogramiranja kakšnega računalnika in dodatnih nastavitev itd...
maius28 je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:.... Druga stvar pri pooblaščenih je ta da on vtipka tvojo šasijo cliota in avtomatično dobi celoten seznam morebitnih napak na vozilu in ti jih seveda brezplačno odpravijo; to je pri renaultu kar pogosta zadeva - ker so pri temu odkrivanju zelo dosledni. Ravno v temu se kaže prednost pooblaščenega pred lokalnim mehanikom. Tu gre vse od dodatnih testiranj problematičnega dela do preprogramiranja kakšnega računalnika in dodatnih nastavitev itd...
Maš deloma prav. Tudi nepooblaščeni imajo že ta računalniški program, ki vse pobriše, oziroma najde in javi napake. Vem iz prve roke.
Drgač pa Gmt Avto plus Celje. To je moja izbira in tja "pejd"pogledat.
zupi13 je napisal/-a:če si spraševal pri Avtotehniki v Celju in pri Strašku, je pol čist razumljivo, da je takšno odstopanje v ceni. ker Strašek ne vgrajuje original rezervnih delov ali pa jih sploh ne zamenja....in je potem lahko toliko cenejši od drugih. Pol pa hodijo začudene stranke na druge servise spraševat, zakaj jim klima ne dela, pa podobno....
halo007 je napisal/-a:Za megana je veliki servis pred dvema letoma pri popoldancu prišel da 75 bivših tisočakov.
Menjal je jermen, napenjalec, olje, filter, vodno črpalko (mislim da)i, tesnila, pa glavo je bilo potrebno pobrusiti.
zupi13 je napisal/-a:@Tristan01: jst sm delal na Avtotehniki in ti iz prve roke povem, da ti manjši serviserji lahko s tako nizkimi cenami preživijo le z (goljufija je prehuda beseda) varčevanjem. Se mi je velikokrat zgodili, da so potem stranke od teh malih serviserjev prišle k nam in jamrale o napakah po servisu. seveda pa Strašek & co. nikoli niso priznali, da bi bila napaka na njihovi strani. Pri velikih pa imaš na vse vgrajene dele in delo eno leto garancije. Kar pa je včasih tudi dobrodošlo in je ceneje od 300 EUR prihranka...
andrej86 je napisal/-a:glej to stvar boš moral slej ko prej menjat,ne glede na ceno,razen če se ti khhmmm,,,, za avto
tristan01 je napisal/-a:andrej86 je napisal/-a:glej to stvar boš moral slej ko prej menjat,ne glede na ceno,razen če se ti khhmmm,,,, za avto
Se strinjam s tabo. Servis mora biti, seveda tudi ustrezno kvaliteten, moti pa me, da bom zanj plačal več kot je dejansko vreden. Še bolj pa me moti, da ima Renault standarde in normative za te stvari, potem pa ti servisi isto uslugo ponujajo po tako različnih cenah. In pa seveda me zanima, kako lahko vodna črpalka, jermen in nekaj drobnega materiala stane kar 500EUR skupaj z delom.
LP Tristan01
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov