Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Veliki servis Clio

Napisal/-a tristan01 To avg 07, 2007 11:28 am

Pozdravljeni,

Ponavadi ne morim z vprašanji, tokrat pa bi rabil malo pomoči. Imam Clio letnik 2003 DCI motor 82KM. V bližnji prihodnosti me čaka velik servis na 120.000km. Zadeva nebi bila kritična, če nebi na različnih servisih dobil povsem nasprotujoče informacije.

V Celju sem vprašal enega večjih serviserjev za predračun. Groba ocena cca 800EUR. Drugi ravno tako pooblaščeni serviser je naračunal 470EUR. Torej razlike med eno in drugo ceno je skoraj 330EUR oz. teden dni oddiha v kakši vroči deželi.

Je kdo že delal ta servis? Koliko so bili realni stroški?

Druga prošnja pa je namenjena tisitm ki imate dostop do servisne dokumentacije, kaj vse naj bi se menjalo, saj se mi zdi, da je razlika med rednim servisom (cca 150EUR) in velikim malo prevelika.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To avg 07, 2007 12:27 pm

Informacijo o velikem servisu na Renault servisu (v LJ) za Clia DCI v višini 850 eur imam tudi jaz.
Menjati je potrebno: zobati in klinasti jermen, vodno črpalko, olje, vse viltre (zračni, klima, oljni, naftni), antifriz, olje, preveriti in menjati zavorne obloge, morda menjajo tudi zavorno tekočino - verjetno pa se najde še kaj.

Po grobi oceni po cenah v bližnji trgovini z (neoriginalnimi) avtodeli je material med 100 in 150 eur. Delo lokalnega mehanika (ki ima obrt in tudi da štampiljko) je med 150 in 200 euri (cca. 5 ur dela).

Zaključek povzami sam...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 07, 2007 12:46 pm

Sam nabavi ves material - kvaliteten. Pa potem pejt do enga dobrga mehanika, da ti vse zamenja.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

halo007
Novinec

re

Napisal/-a halo007 To avg 07, 2007 1:09 pm

Za megana je veliki servis pred dvema letoma pri popoldancu prišel da 75 bivših tisočakov.
Menjal je jermen, napenjalec, olje, filter, vodno črpalko (mislim da)i, tesnila, pa glavo je bilo potrebno pobrusiti.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To avg 07, 2007 1:19 pm

renault servis Blatnik, žalec !

nebo ti žal, men cliota šraufa pa vsem kolegom in vsi so zadovoljni ker je eden izmed redkih mehanikov ki menja kar je potrebno in popravi kar je za popravit ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To avg 07, 2007 1:25 pm

jah pri Renaultu je tako da imajo vse servise dodobra računalniško podprte. Tam računalnik pove vse kvote glede števila ur dela, ki se obračunajo in seznam vseh delov do najmanjše pike. Torej če ti pooblaščeni govori različne cene ali ne ve kaj govori ali pa ti bo dal ogromen popust; kar ravno ne verjamem.
Druga stvar pri pooblaščenih je ta da on vtipka tvojo šasijo cliota in avtomatično dobi celoten seznam morebitnih napak na vozilu in ti jih seveda brezplačno odpravijo; to je pri renaultu kar pogosta zadeva - ker so pri temu odkrivanju zelo dosledni. Ravno v temu se kaže prednost pooblaščenega pred lokalnim mehanikom. Tu gre vse od dodatnih testiranj problematičnega dela do preprogramiranja kakšnega računalnika in dodatnih nastavitev itd.
Jih pa vsekakor povprašaj kako je če prineseš sam dele in če ti dajo popust (vedno ga lahko dajo)

-Seveda pa to ne drži za vse znamke in modele vozil - marsikaj se lahko enako kvalitetno ali celo boljše porihta pri človeku ki "obvlada" in ima kilometrino za seboj v smislu izkušenj itd.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Veliki servis Clio

Napisal/-a nebivedu To avg 07, 2007 2:01 pm

tristan01 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Ponavadi ne morim z vprašanji, tokrat pa bi rabil malo pomoči. Imam Clio letnik 2003 DCI motor 82KM. V bližnji prihodnosti me čaka velik servis na 120.000km. Zadeva nebi bila kritična, če nebi na različnih servisih dobil povsem nasprotujoče informacije.

V Celju sem vprašal enega večjih serviserjev za predračun. Groba ocena cca 800EUR. Drugi ravno tako pooblaščeni serviser je naračunal 470EUR. Torej razlike med eno in drugo ceno je skoraj 330EUR oz. teden dni oddiha v kakši vroči deželi.

Je kdo že delal ta servis? Koliko so bili realni stroški?

Druga prošnja pa je namenjena tisitm ki imate dostop do servisne dokumentacije, kaj vse naj bi se menjalo, saj se mi zdi, da je razlika med rednim servisom (cca 150EUR) in velikim malo prevelika.

LP Tristan01

sicer malo offtopic, ampak za primerjavo - avto je imel 350.000km in je bil res zgonjen, mašina popila liter olja na 100km, obročki čisto zanič, tak da je bilo kar nekaj za zamenjat
Groba ocena - 950 evrov za dele, delo pa ne vem kok bi mu računal. Mislim na nekih 200 evrov, ampak se mi zdi malo in obenem veliko. Malo zato, ker vem kok je bilo dela, veliko pa ker 200 evrov zaslužit tudi ni lahko in moraš nekaj narest za to.

Evo tole vse sem poštimal
Nebivedu je napisal/-a:- olje liqui molly MOS2 5 litrov - 32 evrov
- oljni filter - 4 evre
- zračni filter 11 evrov
- svečke 14 evrov
- vodna pumpa - 32,5 evrov
- napenjalec - 24 evrov
- jermen - 20 evrov
- termostat 11 evrov
- kit komplet dihtunge(sesalne, izpušne, glava in pokrov ventilov) , tefloni, obročki - 176 evrov
- blažilec KYB(kayaba) plinski prednji - 52 evrov
- blažilec KYB(kayaba) plinski zadnji - 56 evrov
- prednje zavorne ploščice - 23 evrov
- sklopka (lamela, košara in potisni ležaj) Aisin - 125 evrov
Dal sem obnovit tudi glavo, ventile in zato plačal v šentjakobu celih 110 evrov. Komplet generalka (samo deli) na mašini in podvozju je prišla skoraj 800 evrov, ampak je avto res poštiman. Čaka me samo še obnova gumijastih delov (končniki in zglobi volana) v vargalandu, tisto bo še okoli 150 evrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 To avg 07, 2007 2:11 pm

INFINITI je napisal/-a:.... Druga stvar pri pooblaščenih je ta da on vtipka tvojo šasijo cliota in avtomatično dobi celoten seznam morebitnih napak na vozilu in ti jih seveda brezplačno odpravijo; to je pri renaultu kar pogosta zadeva - ker so pri temu odkrivanju zelo dosledni. Ravno v temu se kaže prednost pooblaščenega pred lokalnim mehanikom. Tu gre vse od dodatnih testiranj problematičnega dela do preprogramiranja kakšnega računalnika in dodatnih nastavitev itd...

Maš deloma prav. Tudi nepooblaščeni imajo že ta računalniški program, ki vse pobriše, oziroma najde in javi napake. Vem iz prve roke.

Drgač pa Gmt Avto plus Celje. To je moja izbira in tja "pejd"pogledat.
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 07, 2007 2:25 pm

maius28 je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:.... Druga stvar pri pooblaščenih je ta da on vtipka tvojo šasijo cliota in avtomatično dobi celoten seznam morebitnih napak na vozilu in ti jih seveda brezplačno odpravijo; to je pri renaultu kar pogosta zadeva - ker so pri temu odkrivanju zelo dosledni. Ravno v temu se kaže prednost pooblaščenega pred lokalnim mehanikom. Tu gre vse od dodatnih testiranj problematičnega dela do preprogramiranja kakšnega računalnika in dodatnih nastavitev itd...

Maš deloma prav. Tudi nepooblaščeni imajo že ta računalniški program, ki vse pobriše, oziroma najde in javi napake. Vem iz prve roke.

Drgač pa Gmt Avto plus Celje. To je moja izbira in tja "pejd"pogledat.

Ja ti govoriš o OBD testerju jaz pa o temu da v PC vtipkajo šasijo in iz centrale dobijo podatke kako pa kaj glede tovarniških napak.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To avg 07, 2007 2:34 pm

če si spraševal pri Avtotehniki v Celju in pri Strašku, je pol čist razumljivo, da je takšno odstopanje v ceni. ker Strašek ne vgrajuje original rezervnih delov ali pa jih sploh ne zamenja....in je potem lahko toliko cenejši od drugih. Pol pa hodijo začudene stranke na druge servise spraševat, zakaj jim klima ne dela, pa podobno....
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 07, 2007 5:45 pm

Če je to res sploh glede delov bi ga bilo treba prijaviti na renault in bi tip potem j... ježa!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr avg 08, 2007 10:06 am

zupi13 je napisal/-a:če si spraševal pri Avtotehniki v Celju in pri Strašku, je pol čist razumljivo, da je takšno odstopanje v ceni. ker Strašek ne vgrajuje original rezervnih delov ali pa jih sploh ne zamenja....in je potem lahko toliko cenejši od drugih. Pol pa hodijo začudene stranke na druge servise spraševat, zakaj jim klima ne dela, pa podobno....

Ni Strašek, tam sem samo kupil avto. Strašku tudi nebi peljal avta na servis, ker sem videl kak je odnos do rabljenih vozil pri njih. Servis se čaka več dni, če bodo našli čas....

Veliki predračun sem dobil na Avtotehniki, kar vas je večina tako ali tako že uganila. Manjšega pa pri Naprudniku, kjer so mi do sedaj kvalitetno in poceni servisirali avtomobil. Preden se pojavijo zgodbice o raznih nemenjanih delih, pri njih sem vedno zraven v delavnici in dobim izrabljene dele na vpogled, tako da tisto kar je narejeno je vedno narejeno dobro.

Drugače pa če so deli neoriginalni, vendar od istega proizvajalca kot originali me sploh ne moti če manjka Renaultov blagoslov za prodajo.

Vsekakor pa mi ni jasno, kako lahko jermen, vodna črpalka, 5 litrov hladilne tekočne in nekaj drobnega materiala skupaj z delom stane več kot 500 EUR. (Reden servis sem ponavadi plačal cca 150- 170 EUR).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: re

Napisal/-a Dariooo Sr avg 08, 2007 1:20 pm

halo007 je napisal/-a:Za megana je veliki servis pred dvema letoma pri popoldancu prišel da 75 bivših tisočakov.
Menjal je jermen, napenjalec, olje, filter, vodno črpalko (mislim da)i, tesnila, pa glavo je bilo potrebno pobrusiti.

ok kolko pride servis ne vem, pejdi do konkurence in uprasi kolko te pridejo deli...in pol se uprasa enega mehanika ce bi ti zamenjal in caw.. ;)

drugace haloo007 brusit glavo, menjavat tesnila (ne vem kira...predvideam da tesnilo glave) ne spada pod servis ampak pod popravilo oz majhno generalko ;)
LP
Slika

tofsy
Nov uporabnik

Napisal/-a tofsy Sr avg 08, 2007 2:41 pm

Pred približno 1.mesecem sem se tud jaz zanimal za ceno velkiga servisa-clio v Avtotehniki,pa so mi rekl da cca.450 eur.Tak da vprašaj še enkrat,mogoče se niste prav razumel.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 08, 2007 2:43 pm

@Tristan01: jst sm delal na Avtotehniki in ti iz prve roke povem, da ti manjši serviserji lahko s tako nizkimi cenami preživijo le z (goljufija je prehuda beseda) varčevanjem. Se mi je velikokrat zgodili, da so potem stranke od teh malih serviserjev prišle k nam in jamrale o napakah po servisu. seveda pa Strašek & co. nikoli niso priznali, da bi bila napaka na njihovi strani. Pri velikih pa imaš na vse vgrajene dele in delo eno leto garancije. Kar pa je včasih tudi dobrodošlo in je ceneje od 300 EUR prihranka...
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Sr avg 08, 2007 3:19 pm

zupi13 je napisal/-a:@Tristan01: jst sm delal na Avtotehniki in ti iz prve roke povem, da ti manjši serviserji lahko s tako nizkimi cenami preživijo le z (goljufija je prehuda beseda) varčevanjem. Se mi je velikokrat zgodili, da so potem stranke od teh malih serviserjev prišle k nam in jamrale o napakah po servisu. seveda pa Strašek & co. nikoli niso priznali, da bi bila napaka na njihovi strani. Pri velikih pa imaš na vse vgrajene dele in delo eno leto garancije. Kar pa je včasih tudi dobrodošlo in je ceneje od 300 EUR prihranka...

Zupi se strinjam, da je nekaj EUR večji strošek servisa in garancija ceneje kot pa 300EUR prihranka in generalka. Vseeno pa je razlika malo prehuda. Saj za nižjo ceno vseeno dobim garancijo servisa in vse kar je potrebno. Pri velikih servisih pa imam vedno bolj občutek, da si privoščijo in stranki pod delovne ure štejejo tudi čas ki ga vozilo preživi v delavnici, mehanik pa servisira kateri drugi avto. Poleg tega me zanima kako je z Renault standardi, saj naj bi bili za vse servisne enote isti. Cena samega servisa pa očitno kaže na to da niso.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr avg 08, 2007 6:14 pm

glej to stvar boš moral slej ko prej menjat,ne glede na ceno,razen če se ti khhmmm,,,, za avto

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če avg 09, 2007 10:09 pm

andrej86 je napisal/-a:glej to stvar boš moral slej ko prej menjat,ne glede na ceno,razen če se ti khhmmm,,,, za avto

Se strinjam s tabo. Servis mora biti, seveda tudi ustrezno kvaliteten, moti pa me, da bom zanj plačal več kot je dejansko vreden. Še bolj pa me moti, da ima Renault standarde in normative za te stvari, potem pa ti servisi isto uslugo ponujajo po tako različnih cenah. In pa seveda me zanima, kako lahko vodna črpalka, jermen in nekaj drobnega materiala stane kar 500EUR skupaj z delom.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če avg 09, 2007 10:22 pm

tristan01 je napisal/-a:
andrej86 je napisal/-a:glej to stvar boš moral slej ko prej menjat,ne glede na ceno,razen če se ti khhmmm,,,, za avto

Se strinjam s tabo. Servis mora biti, seveda tudi ustrezno kvaliteten, moti pa me, da bom zanj plačal več kot je dejansko vreden. Še bolj pa me moti, da ima Renault standarde in normative za te stvari, potem pa ti servisi isto uslugo ponujajo po tako različnih cenah. In pa seveda me zanima, kako lahko vodna črpalka, jermen in nekaj drobnega materiala stane kar 500EUR skupaj z delom.

LP Tristan01

glej..js prvo kot prvo na tvojem mestu bi pouprasal za predracun, ker ce si ti njega tko ustno uprasal je lahko on cene ustrelu (lahko da je en mislu menjat vec stvari, drugi pa kej manj oz lahko brez dela..itd), tko pa ce bos imel crno na belem bos tocno vedu kaj ti je vsteto v ceno!!
druga stvar ce pa hoces dat kej manj za kose kupi od konkurence, pa bo avto tudi delal tko kot do zdaj....
se nekaj drobnega materjala?....ne vem tocno kaj imas ti....ma js ko sem delal velik servis sm dal kolko....300 eurov neoriginal kose...sem pa imel zobat jermen, natezalc 2x vodila, mikro jermen (lahko tudi tu se menja natezalc), svecke 4x,filter olja, 4l olja, hladilno tekocino, zavorno olje ( verjetno je treba tudi njega menjat...na 2 leti), zavorne ploscie 4 pare, filter zraka, mikro filter, filter goriva.No to bi bilo to....ce pa ti temu reces se nekaj drobnega materjala pol pa ok :!:
ce pa ti je tko tezko naredit ta servis se pa kr naprej vozi pa bos pol imel stroske za 2000 eurov....pol pa ne bos vec govoru o drobnem materjalu....ali pa avto prodaj pa je problem resen...in kupu drugega (rabljenega) ki bo kao imel narejen servis in ti bo pol sla masina h vragu...!
LP
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov