Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Feroda zavore

Napisal/-a |kr_en| So avg 18, 2007 2:33 pm

mene pa zanima kake mate kej izkušnje s firmo feroda zavore (to bote vedl maby uporabniki iz celjskega območja)

men je namreč dans mal prekipel....doslej sm že 3× pelu tja svoj PKW na servis zavor in hm..... prvič je blo da so na R5 pol zadne zavore mal štekale...ko da nebi čist spustile (se vrnale v osnovn položaj) pa se je po enem tednu stanje za silo izboljšal.....drugič je blo da so na kangooju servis zavor delal pa tut pol zadne zavore mal štekale nakar smo ugotovil da je bla kriva narobe obrnjena vzmet v zavornem sistemu za zadnje levo kolo. dans sm bil pa tam da mi menjajo zadnjih zavor (obe kolesi) pa se prpelem domov in sej ni blo druga ko da je od zadnih koles smrdel pa vroči so bli bobni tak da če bi plunu gor bi zacvrčal. kličem nazaj in mi povejo da naj nazaj pridem. pol mi je tip iz prve reku da sm preveč divjal z novimi bremzami...mu jz lepo razložim da če je normalna vožnja v tekoči koloni do 80 km/h za njega divjanje, pol sm res divjal...pol mi reče da sm preveč agresivno bremzu...pa mu tut to lepo razložm da sm navajen da vedno nekje do 40 bremzam z mašino šele pol z bremzami....nakar mi po mal manj ko uri popravljanja pove da je blo vse vredu pa vse prav skupi dan pa da ne ve od česa bi blo to....hm.....tut jz ne vem...sam zaka je pa blo vse skupi tak vroče pa zaka se je tak dolg matru pol???

no da povzamem bistvo... s firmo feroda zavore sm bil doslej vedno nezadovoln. me pa zanima kake izkušnje mate kej ostali uporabniki da vidm če sm edini ko se tak dogaja...res da mam sam 5ko....sam tut 5ko hočem met tak ko je treba.

sm pa skor prepričan da če bi pršu tja z enim audijem pa v reklčku da bi se pa mal drgač obnašal do mene.

P.S.: pa komentirajte prosim sam s pametnimi komentarji!! če ne priporočam moderatorjem da zaklenejo debato.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. So avg 18, 2007 6:25 pm

Pozdravljen,

Ferodo zavore si vrjetno mislu?
Nkol nobenga problema...sm jih pa tud sam menjaval.
Posebej zadnje je treba naštelat da imajo minimalen luft na bobnu,kadar je ročna zavora spuščena. Mal igranja.
Niso zavore krive,kriva je menjava.

Lp,

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So avg 18, 2007 6:36 pm

Mr.G. je napisal/-a:Pozdravljen,

Ferodo zavore si vrjetno mislu?
Nkol nobenga problema...sm jih pa tud sam menjaval.
Posebej zadnje je treba naštelat da imajo minimalen luft na bobnu,kadar je ročna zavora spuščena. Mal igranja.
Niso zavore krive,kriva je menjava.

Lp,
... Ja registrov ti niso prav nastavili - notri je mehanizem, ki omogoča da se zavora prilagaja glede na obrabljenost bobna ferode in drži nastavljeno distanco tako da pusti vrtenje kolesu brez problema ko pa pohodiš pedal zavore odločno stisne v obod bobna ferodo ... če ni prav montirano (premajhen luft ti drži non stop zato smrdi non stop) je pa po menjavi ferdod ki so bile stare in obrabljene in nastavljene prav (glede na distanco izrabljenih ferod) zadaj za ročico ročne zavore potrebno popustiti vijak z katerim nastavljamo ročno zavoro ... zategnemo zajle ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| So avg 18, 2007 6:44 pm

jz sm mislu firma feroda zavore na zgornji hudinji v celju...

no ko si reku da je menjava kriva se jz strinjam....in na taki firmi si nebi smel prvošt takih grešk..
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So avg 18, 2007 11:11 pm

Petka ma kr zaj**** samonastavljiv sistem zavor....in če mal preveč "zašpanaš" pol se dogaja kar se tebi......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne avg 19, 2007 8:07 am

lisko je napisal/-a:Petka ma kr zaj**** samonastavljiv sistem zavor....in če mal preveč "zašpanaš" pol se dogaja kar se tebi......
... jaz mislim pa, da ima predvsem dober samonastavljiv sistem zavor ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne avg 19, 2007 10:18 am

Mad je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Petka ma kr zaj**** samonastavljiv sistem zavor....in če mal preveč "zašpanaš" pol se dogaja kar se tebi......
... jaz mislim pa, da ima predvsem dober samonastavljiv sistem zavor ... L.p. Mad

Tak sem mislu ja :) Je pa res da ko ga greš prvič šravfat se ti zaj****. Ko pa ga zgruntaš je pa enostavn.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov