Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Klima ne dela - VAG

Napisal/-a Štrubelj So avg 18, 2007 1:20 pm

Fotr ima Seat Toledo 1.6 stella letnik 99 in problem je sledeč: ko pritisnem tipko za klimo, štantgas samo malenkost spremeni obrate (ponavad jih je zgubil in potem spet prodobil) in ponavad je začel hladit avto, zdej pa kr noče več hladit, samo še piha - samo kot da je užgan sam ventilator. Kaj je narobe? Je morda kriv plin? Klima je bila komplet menjana pred 3 leti in mi je to prov čudno, da lahko kej tazga dela po tolk kratkem času...

LP Štrubelj

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Klima ne dela - VAG

Napisal/-a MacTron So avg 18, 2007 1:23 pm

ce piha mlacno/toplo ven iz ventilacije kjub ugasnjeni tipki ECON potem je potrebno
zadevo priklopit na klima napravo (za recikliranje/polnjenje)

oz. naj oce pelje do najblizjega klima mojstra
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar So avg 18, 2007 2:33 pm

Poglej letnik avta, 3 leta je veliko časa za klima napravo, verjetno je zadeva porozna in hladiva ni več, oziroma ga je min.
lahko PM

Mac tron x2
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj So avg 18, 2007 7:19 pm

letnik avta je 99, klima je ročna, piha pa kot da piha samo venilator

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe To avg 21, 2007 7:47 am

Ziher je plina zmanjkalo.... avto je star... jaz imam Cordobo 2002 in je letos začela malo manj hladit, hladi pa še. Spomladi bo zagotovo treba iti nafilat klimo.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

mihec1510
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec1510 To avg 21, 2007 8:29 am

Žal imam podoben primer na Passatu l 2001. Piha samo kot bi delal samo ventilator pri porabi pa se skoraj nič ne pozna. Klima je avtomatska. Mogoče veste koliko košta pregled ter polnjenje?

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To avg 21, 2007 8:31 am

Jaz ne vem od kod vam ti podatki, da se po 2 oz. več letih plin pač nekam izgine.
Moj oče ima Nissan Primero letnik 99 z prevoženimi 120.000 km , pa ima še vse original, plina še ni menjal sploh oz. dodajal, pa mu dela že vsa ta leta. Dejansko že 8 let, pa klima dela še vedno več kot zadovoljivo. Ne vem no. Ni se dotaknil nobenih filltrov ali česarkoli glede klime, pa dela vse tako kot mora... Avto si servisira sam, tako da ve kaj dela...

Jaz imam sicer avto s klimo šele eno leto, tako da ne vem kako bo pri meni, ampak zaenkrat dela vse brez problemov.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe To avg 21, 2007 8:45 am

mihec1510 je napisal/-a:Žal imam podoben primer na Passatu l 2001. Piha samo kot bi delal samo ventilator pri porabi pa se skoraj nič ne pozna. Klima je avtomatska. Mogoče veste koliko košta pregled ter polnjenje?

Prjatli so na Oplih... vsakih 150K km jim zamenjajo kar cel kompresor (zgleda, da ma Opel bolj slabe kompresorje). Za polnjenje, do teh 150K km, je eden od prjatlov dal cca 15.000 SIT pred kakšnim letom dni + delo, seveda.

Pri meni se je letos prvič pojavilo pešanje klime... po 200K km.

mihec1510
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec1510 To avg 21, 2007 9:14 am

No moj Passat jih ima že čez 200000 km. Zato se mi ne zdi nič problematično če je upešal kompresor!

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe To avg 21, 2007 9:26 am

mihec1510 je napisal/-a:No moj Passat jih ima že čez 200000 km. Zato se mi ne zdi nič problematično če je upešal kompresor!

No, potem sva na istem... bo treba it filat....

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To avg 21, 2007 9:53 am

AM je napisal/-a:Jaz ne vem od kod vam ti podatki, da se po 2 oz. več letih plin pač nekam izgine.
Moj oče ima Nissan Primero letnik 99 z prevoženimi 120.000 km , pa ima še vse original, plina še ni menjal sploh oz. dodajal, pa mu dela že vsa ta leta. Dejansko že 8 let, pa klima dela še vedno več kot zadovoljivo. Ne vem no. Ni se dotaknil nobenih filltrov ali česarkoli glede klime, pa dela vse tako kot mora... Avto si servisira sam, tako da ve kaj dela...

Plin se ne utrudi, kvaliteta se mu ne zmanjša. To je isto kot ko voda upari, pa spet kondenzira pa spet upari pa kondenzira v hermetičnem sistemu.( a je potem voda slabša po 1587 uparjanjih in kondenzacijah :?: :!: ) ... So pa serviserji ki nategujejo folk pa računajo "čiščenje"freona. ČEBULA!!
Edino kar se zgodi je da sistem ne tesni. Potem se kvečjemu doda plin. Možno da kak spoj ne tesni, pa kondenzator lahko dobi udarec od kamna... Potem pa res freon zbeži od lastnika stran...........

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To avg 21, 2007 8:01 pm

AM je napisal/-a:Jaz ne vem od kod vam ti podatki, da se po 2 oz. več letih plin pač nekam izgine.

Jaz imam sicer avto s klimo šele eno leto, tako da ne vem kako bo pri meni, ampak zaenkrat dela vse brez problemov.

Brez zamere, a tvoj oče ne ve, da je priporočljivo zamenjati plin vsaj na vsake 3 leta zaradi maziva v njem, ki maže kompresor.

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar To avg 21, 2007 9:06 pm

Am oglasi se pa ti bom z mašino dokazal koliko plina je v tvojem sistemu klimatske naprave... Vsak avto, tip ima tovarniško določeno količino plina..
Če pa tvoj oče vozi rižotarja je pa to zato ker TI avti teoretsko nimajo napak.

Opel je že nov porozen.......

Itak pa zakaj že menjate olje v motorjih ???? (Am???)
mislim, da imaš zamašeno žico ............

mihec1510
Nov uporabnik

Napisal/-a mihec1510 Sr avg 22, 2007 5:25 am

No jst sem dobil avto iz servisa. Mehanik je ugotovil da je bila napaka na konektorju na kompresorju, kjer je bil prekinjen tok, naj bi zoksidiral. Plina je zaenkrat še dovolj. Spet mi klima dela tako kot mora. Plačal sem pregled in popravilo konektorja 25 eur.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Sr avg 22, 2007 10:53 pm

a potem to mislite da nebo drago popravilo, če vemo da klima ne hladi? kok bi me pršlo to u najslabšem primeru?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če avg 23, 2007 7:18 am

Štrubelj je napisal/-a:a potem to mislite da nebo drago popravilo, če vemo da klima ne hladi? kok bi me pršlo to u najslabšem primeru?

pa se kar ni oce peljal klima mojstru za (reciklirat/polnit plin)?
a sem ze v prevem postu povedal... najprej naj to priklopi na napravo
da se sploh vidi koliko % je se plina v sistemu in koliko olja :idea:
kolk vprasanj bo se treba!
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Če avg 23, 2007 11:15 am

Štrubelj je napisal/-a:a potem to mislite da nebo drago popravilo, če vemo da klima ne hladi? kok bi me pršlo to u najslabšem primeru?

Moja Ibiza l. 2002 je imela popolnoma isti problem. Klima je ročna.
Ker je imela cev na klimi luknjico, je plin ušel ven. Zaflikali smo luknjico in nafilali klimo.
Za polnjenje klime sem plačala 30€ brez računa, sicer te bo prišlo ok. 50€. Pelji k nekomu, ki to dela, da ti izmeri količino plina. Če ni to, je lahko kompresor. Še prej preveri, če je cev klime cela.

Nekdo je močno podvomil v to, da se klima sprazni po dveh letih. Meni je mojster rekel, da klima sistem ni zaprt sistem in da z leti spusti oz. naj bi na dve leti filal s plinom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov