Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Katalizator

Napisal/-a Speedfighter Po sep 10, 2007 1:19 pm

Hja, dans sm se spravil pod avto (Fiat Marea 1.6) in vse bolj kaže, da je res šel katalizator...

Najprej sem probal "na suho", in je vsa napeljava fiksna, nikjer v bližini kakega pleha, ki bi vibriral...potem pa sem rahlo udaril po katalizatorju in hrup se je pojavil-torej, vsakič ko rahlo iz strani udariš po katalizatorju,se notri zasliši vibriranje-slab znak, ne?
Ob prižganem motorju pa se sliši nekako takole:
http://www.mojvideo.com/video-katalizat ... fd7fab86e2

Sicer se sliši občutno manj, če med katalizator in oba nosilca (na sliki rumeno), zataknem kos lesa, sam ne vidim v tem dolgoročne rešitve. Opcija bi bila tudi praznjenje katalizatorja, vendar kot je na sliki vidno, je na eni strani zavarjen...
Slika

Torej-mi preostane le še menjava katalizatorja(po 7letih in 143kkm??), al ve kdo za še kako alternativo? In kje najugodneje porihtati zadevo? Stroški menjave?

Tnx!

lp, B.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 10, 2007 1:29 pm

alternativa je praznenje katalizatorja.sj ce ga bos menjal ga bos tut tm k je zasvasan nmorau odfleksat pa poj na novo zasvasat.zj ce si okoljevarstvenik poj bos dau nouga ce pa nisi ga pa sprazn se najceneje bo.sam poj kako bos pa skoz tehnicnga prsu pa ne vem

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po sep 10, 2007 2:02 pm

Če je vibriranje zelo moteče in ga ne moreš več prenašati, boš moral katalizator menjati. Če ga izprazniš, naslednjič ne boš več prišel čez tehničnega...

Če pa zadostuje tehničnemu in če je tudi vibriranje vzdržno, pusti lava dok spava...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po sep 10, 2007 2:22 pm

Bi morda kupil obnovljenega?
Poglej na www.tecom.si
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov