RedBull™ je napisal/-a:Morate pa vedeti,da če je nadomestni avto zaseden,potem itak ni nič. Saj nimajo firme izposojevalnice avtov.... mogoče so se nekateri preveč "razvadli" z nadomestnimi avti.
Vprašaš lahko,nikjer pa ni zakonsko določeno,da moraš dobiti avto.... vsaj jst tko mislim
Kar si napisal je res, vendar ne gre za razvado. Če imam avto, ga nimam zato, da bi bil na ogled na dvorišču . Imam ga, ker ga potrebujem za zagotavljanje življenskega standarda. Ko mi ni na razpolago zaradi servisa, pade nivo kvalitete življenja. Zato vedno zahtevam nadomestnega. Zakaj bi me nekdo vozil s servisa in nazaj po avto. To je izguba časa in denarja. Servis, ki premore en sam nadomestni avto pa me itak ne zanima. Nikoli pa nisem kompliciral - nadomestni avto ne rabi biti ranga mojega. Tudi če je bil vzet na staro za novo, pa še ni prodan, je dober. Važno je, da je tehnično brezhiben. Udobje in ugodje sta v tej situaciji preseravanje.
Ko pa je avto na servisu zaradi drugih (prometna s tujo krivdo) zahtevam od zavarovalnice avto enakega razreda.
Še vedni sem ga dobil in nikoli nisem imel dodatnega zavarovanja za nadomestno vozilo.
Res pa je tudi, da je v tem primeru potrebno imeti nekaj pravne prakse.
Nadomestno vozilo ni zakonsko obvezno ... Kdo pa to trdi?
Če ga ne dobim grem drugam, in sem šel, tja, kjer ga dobim.
LP