Nasveti in napotki ter povpraševanja...

necromncr
Nov uporabnik

Astra kaplja in kuha

Napisal/-a necromncr Če okt 02, 2003 6:20 pm

Kupil sem rabljeno astro 96 letnik od prvega lastnika z 62tisoc kilometri. Avto je pregledal clovek, ki se na to spozna in ga oznacil za "brezhibnega". Ze ob prvi (kupljeni) voznji je iz avtomobila zasmrdelo olje in prodajalec (katerega sem obiskal po 2 dneh) je temu pripisal menjavo olja pred nakupom. Kasneje sem opazil, da iz avtomobila dejansko tece olje, kar pa se je predvsem videlo pri naglem zaviranju (olje je kapnilo na auspuh). V servisu so mi rekli, da bi bilo potrebno zamenjati tesnilo med kapo in blokom (cca 60-90kSIT), vendar so mi, ker iztek ni bil v smislu "luza pod avtomobilom", svetovali zamenjavo sele pri 90 tisoc km.

To novico sem nekako pogoltnil, ceprav so me oni obtozevali, da sem ga takoj natiscal in da ta avto prej se ni sel 140km/h, da sta ga imela dva starcka, skupaj cez 150 let (poznano?). A moti me, da se avto na vsakem kriziscu zacne hladiti, temperatura mu naraste na 96-97 stopinj (okroglo), med konstantno voznjo pa se posebej v teh hladnih dneh vztraja pri temperaturah pod 90 (torej pod prvo belo crtico na armaturi).

Zanima me, ali je ta izguba olja povezana z temperaturo v avtomobilu in ce je to normalno, da se avto tolikrat hladi.

Vnaprej hvala za odgovor(e)!
*** Software exists to be free! :) ***

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX Če okt 02, 2003 6:29 pm

Imam malo starejšo Vectro in tudi meni med vožnjo drži 80 stopinj, na mestu pa počasi narašča do malo čez 90, kjer se vklopi ventilator!Je pa res, da je na mestu treba stati kar nekaj časa, da se to zgodi!
Če se ti pri tiščanju preveč greje, potem je možno, da je šlo tesnilo glave(to je bolezen oplovih motorjev 1.6, 8 v), drugače pa je nihanje temperature za 10-12 stopinj, normalno!
L.P.
gvx

necromncr
Nov uporabnik

Napisal/-a necromncr Če okt 02, 2003 7:08 pm

Na mestu stojim 20 sekund, pa mu je ze zadosti. Je pa opazno hitreje ohlajen sedaj v hladnejsih dneh. Masina je pa 1.4. Na avtocesti redko tiscim, ce ga, za kratke relacije (20km) in ni videti kakega divjega segrevanja masine.

lp!
*** Software exists to be free! :) ***
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov