Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po mar 19, 2007 8:06 pm

se opravičujem malo čudno sem napiso pri 30km/h
sej js dam is 2. v 1. tik preden se vozilo čisto ustavi to je tam največ 5 km/h
samo avto sem glih kupo pa me zato zanima kaj se to čuje ali je to kej nevarno za sklopko ali menjalnik kene samo moti drgac pa nič ne škrta menjalnik sklopka tut čist normalno dela hvala za odg. če še kdo ve kaj bi bilo in če je nevarno bi prosil za info.
l.p. aleš

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po mar 19, 2007 8:08 pm

je pa skoz isto ni važno ali je avto ogret ali ne tako da ko sem gledal po forumu dročniki niso pomoje oz ali imajo veze s sklopko l.p.aleš

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 19, 2007 11:52 pm

Zanimiv.... spet ena stran praznih postov....

Ruži ti pa ležaj u menjalniku. Kot prvo pregllje če je olja dovolj.Kot drugo pa. men ruži ležaj že 150 tisoč km pa se ne sekiram.Zawv menjalnike pa ne vem kok so kaj kritični.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

zhelvica
Nov uporabnik

Napisal/-a zhelvica Pe sep 07, 2007 9:55 pm

Pozdravljeni (predvsem) fantje, sklepam, da jih je več tule ;)

Prosila bi vas za pomoč. Vozim Nissana Micro 1993, 1.3

Danes sem pripeljala avto od mehanika in mi je povedal, da je čisto zanič sinhron 2. prestave in da imam več variant:
- da kupim novega in mi ga on popravi (Koliko me to pride?)
- da najdem na netu sinhron (Kakšna je verjetnost, da ga za mojo raketo tudi najdem?)
- da grem na kaki avtoodpad (A ti na odpadu tudi sami zmontirajo to ven, ali bom morala mehanika prosit, da gre z mano?)

Mogoče se vam bodo vprašanja zdela malo butasta, ampak jaz se držim načela, da kaj ne vem, vprašam tiste, ki vejo :oops: :)

Hvala za odgovore in LP

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Pe sep 07, 2007 10:07 pm

Ma glej po pravici povedano bi bilo najboljše da najdeš na odpadu ali na internetu (avto.net in podobni) cel menjalnik in ga zamenjaš. Ker sinhrona ti ne bo noben na odpadu prodal, ker pol mu ostane en kup stvari ki jih nikoli ne bo prodal. Lahko kupiš tudi samo ta sinhron in tudi ni tako drag (verjetno okoli 40€) Je pa zato menjava ful draga ker je dosti dela. Odločit se pa moreš sama. Odvisno tudi kolko časa misliš še imet ta avto.

Uporabniški avatar
vilijem
Nov uporabnik

Kraj: Stajerska

Napisal/-a vilijem So sep 08, 2007 6:11 am

Zdravo, imam podoben problem, koliko sem bral na forumu sumim da je pri meni enak problem s "sinhroni"
Ko sem kupil avto je bil star 10 let z okoli 100.000 kilometrov.
V drugi prestavi ob pritisnjenem gasu, se je najbolj slisalo klopotanje oz. skrtanje.
Preventivno sem menjal komplet sklopko in sedaj se isto skrtanje slisi se na 3 prestavi. Kaj pravite, bi lahko bilo še kaj drugega kot sinhroni?

Menda najbolje če v bližnji prihodnosti menjam menjalnik ali ni tako kritično če me klopotanje ne moti?

Uporabniški avatar
D.J.ANDY
Nov uporabnik

Kraj: TREBNJE

Napisal/-a D.J.ANDY Ne sep 16, 2007 10:51 am

Zakaj nekateri pišete svoje težave v to temo? Odprite svojo!

Jaz lahko le povem, da imam isti problem kot avtor te teme. Pustimo prestavljanje pri miru. Ko recimo stojim, imam v leru in s pritisnjeno sklopko, je vse v redu. Ko pa sklopko spustim, pa se sliši tako klokotanje, kot da bi bila v menjalniku mešalka in mešala olje. Klok,klok - kaj je torej to?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 16, 2007 6:34 pm

Miljonkrat že povedano da ruži potisni ležaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov