Nasveti in napotki ter povpraševanja...

C5
Nov uporabnik

Žvižganje ob speljevanju

Napisal/-a C5 Če sep 27, 2007 11:17 am

Živjo,
ko speljem mi (verjetno menjalnik) žvižga. Slišati je, kot pri nekaterih avtih, ko peljejo vzvratno. Ali pa kakšen kamion, ko spelje. V prvi, pa tudi žše na začetku v drugi, potem ne slišim več. Avto je C5 2.2 HDI 2004, olja v menjalniku je dovolj. Pa še to, ko se peljem ob steni in imam odprto šipo slitim trrrrrrrr, hitreeje ko pelkem, kotreje dela trrrrrrr. Tak mehanski zvok. Serviser pravi, da je vse v redu in da so to normalni zvoki, jaz pa se jih od prej ne spomnim.

Sicer grem drug teden še na drugo mnenje, pa vseeno - ima kdo pojma o takšnih simptomih ?

LP

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če sep 27, 2007 12:20 pm

Francozi imajo vecinoma v kurcu menjalnike. Imam doma 3 in na vseh treh skoraj da isto. Na enemu diff, na drugih dveh pa lezaji na osi.

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 Če sep 27, 2007 2:08 pm

Sem prej imel Xantio, 11 let, prvi model, prevozil 320.000 km in nikoli ni nič žvižgalo, ta pa ima 120.000 km in žvižga ko pastirček. Tako, da preko francozov ne bi ravno govoril.

LP

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Re: Žvižganje ob speljevanju

Napisal/-a xandrej Če sep 27, 2007 2:27 pm

C5 je napisal/-a:Živjo,
ko speljem mi (verjetno menjalnik) žvižga. Slišati je, kot pri nekaterih avtih, ko peljejo vzvratno. Ali pa kakšen kamion, ko spelje. V prvi, pa tudi žše na začetku v drugi, potem ne slišim več. Avto je C5 2.2 HDI 2004, olja v menjalniku je dovolj. Pa še to, ko se peljem ob steni in imam odprto šipo slitim trrrrrrrr, hitreeje ko pelkem, kotreje dela trrrrrrr. Tak mehanski zvok. Serviser pravi, da je vse v redu in da so to normalni zvoki, jaz pa se jih od prej ne spomnim.

Sicer grem drug teden še na drugo mnenje, pa vseeno - ima kdo pojma o takšnih simptomih ?

LP

Zamenjaj serviserja ali pa vprašaj na kakem Citroen forumu www.citroenar.com

@PiLLe itak francozi so j***a. Glavno, da obstajajo uiber stroji. :roll: Uiber stroju ne more menjalnik zružit. Aja o tem se lastniki ne pogovarjajo čimprej na servis da nebo kdo (sosed, prijatelj) vedel da je kaj crknilo. ;)

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 Če sep 27, 2007 6:28 pm

Se bom jutri prijavil na ta forum.
Moram prej tipkovnico menjat, da se še tam ne sramotim s čudnimi besedami, ki jih sedanja izpljune.

Glede servisa pa - do sedaj je to bil J.....Toni. Saj ne vem kam naj se obrnem ... Kolikor slišim, je Toni najboljši, pa tudi do sedaj sem bil zelo zadovoljen z njim. Sedaj pa ta izjava. Ne vem ...

LP

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če sep 27, 2007 9:28 pm

... mogoče res notranji ležaj na primarni osi menjalnika, drugače pa dober serviser bi že res moral locirat zvok...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 Pe sep 28, 2007 7:32 am

Zanimivo pri vsem pa je, da ko se peljem po hribu navzdol, ko imam v leru in ne pohodim sklopke, ni slišati ničesar. Saj se takrat vendarle vse v menjalniku vrti, ali ne ? Bolj kot ležaj sumim katerega od zobnikov. Pri vožnji s kakšnokoli hitrostjo (razen ko speljem) ne slišim ničesar in ne čutim nobenih tresljajev, ipd. Morda je malo glasnejše, ko speljem v hrib, ali ko speljem bolj sunkovito.

Že dva mehanika sta rekla, da je vse v redu, da se to pač sliši in da se je tudi prej, le da se nisem zavzel za to ??!!!???

LP

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe sep 28, 2007 8:00 am

Te zadeve se slisijo samo pod obrermenitvijo.

Na fotrovi 306ki je diff polomljen in med voznjo tako tuli kot neke rally specialke, ko das v let zvok izgine za 75%.

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab Pe sep 28, 2007 8:54 am

Da nimaš ti slučajno turbine pa piska :P :P :P :P :P
1,2,3,4,5, Rally

C5
Nov uporabnik

Napisal/-a C5 Po okt 01, 2007 12:56 pm

Tudi drugo (in tretje) mnenje sta enaka prvemu. :(

To so normalni zvoki.

Le kje so bili prejšnja leta ? :?: :?: :?: :?: :?: