Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blazp
Stalni uporabnik

Hupa

Napisal/-a blazp Ne jul 15, 2007 11:10 pm

Zdravo!

Torej, dobil sem še eno 460ko, katere hupa ima brutalni zvok (kar mi je seveda zelo všeč). Torej sem se odločil, da bom svojo menjal. Potem sem odpiral zadevo in videl, da ima v bistvu dve (parelelno vezani). Hupi sta 12V 335Hz, pri sebi še nisem gledal.

Jaz imam samo eno in me zanima, ali smem priklopiti dve (res ne bi rad česa skuril, zaradi tega pa se mi pol avta tudi ne da odpirat) in kaj je še pomembno. Ali je polariteta važna?

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po jul 16, 2007 3:04 pm

Zdi se mi, da pri navadnih hupah polariteta ni važna. Sicer pa so ponavadi narejene tako, da je masa na ohišju, na konektorju pa faza. V večini primerov so hupe vezane na svoj rele, katerega zlepa ne boš skuril, tako da vsporedno z originalno komot vežeš še eno.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jul 16, 2007 9:29 pm

lp!

ve mogoče kdo za kakšno res brutalno hupo in kje zadevo dobit? rad bi, da trobi konkretno in ne da nekaj piska, tako kot to, kar imam zdaj. Te, ki so v unem avtu so bile čisto zarjavene in potem po sem zadevo dol vzemal, mi jo je ratal zjebat (ne morem pritrdit), tako, da iščem ....

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jul 16, 2007 9:41 pm

Vprašaj na kakem zdravstvenem domu, pri gasilcih ali podobno. Včasih so imeli take hupe kr na strehi, bile so enake oblike kot klasične, toda dosti močnejše. Še ko sem sosedu rihtal elektriko na traktorju mi je dal eno tako in rekel naj kr namontiram noter. 8) Prava stvar.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Scharky
Nov uporabnik

Kraj: medno

Napisal/-a Scharky Po jul 16, 2007 10:39 pm

Jaz sem naročil takele

Slika

Naročil sem jih pri conradu za cca. 30€ pa povem pol kako kej cviljo!

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To jul 17, 2007 11:13 pm

evo dal sosed hupo od enega micubišija in svira ko nora (napram prejšnji) 8)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Sr jul 18, 2007 6:34 am

Jaz mam namontirane 3 močne komade v mojem oldtajmerju in me je enkrat na tehničnih skoraj vrgel ker je po DB-lih preglasno potem pa še je tip tam v hali zatrobil tak da so samo ljudje strepetali!
Saj ko trobljo držiš kakih 5 sec samo vidiš kako ampermeter pada! Res so ubitačne! hehe!
Make my day

Uporabniški avatar
Ninja333
Novinec

Kraj: In da Ghetto

Napisal/-a Ninja333 Po okt 01, 2007 10:06 pm

zdravo.

rd bi dav 4 hupe v avto. glede prostoro in montaže se bom že znajdu. samo zanima me kako naj bi to bilo vezano in ali je sploh možno met 4 hupe? trenutno mam uno špar varjanto(kr orginal od golf iv je podn) in je kr glasna ampak k sm slišu njegovo(kolega ma astro cosmo plus l. 04) nism mogu vrjet da je tok glasnejša predvsem ker je orginal hupa oz. dve(dvotonska 400hz+500hz) in mu ful dobr trob, jst bi dov pa x2 da bo še bl :evil:

lp
Nije đabe ni u stare babe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost