Nasveti in napotki ter povpraševanja...

centri
Nov uporabnik

Renault Laguna: 2 problema

Napisal/-a centri Če sep 27, 2007 7:59 am

Laguna je letnik 99 dti mašina prevoženih ma 235k km.
1. problem se je pojavil po menjavi jermenov (zobati in mikro jermen) Jermeni so bili menjani zato ker mi je najprej scefralo mikrojermen in ga potegnilo v zobatega...ta je preskočil vendar mi ni sesulo ventilov, ker je na jermenici odlomilo eno varovalo in je avto zato ugasnil...mehanik je nato zamenjal jermenico, oba jermena in šponarje ter vodno pumpo...zdaj pa se mi dogaja da če spustim gas in padejo obrati pod 1500rpm se mi na armaturki prižge rumena lučka za elektronko (to je kvadratek v katerem je cik-cak črta) in lučka SERV...če držim sklopko in povečam obrate lučka gori, če pa samo na gas pritisnem da malo pospešim pa lučka takoj ugasne
2, problem pa je sklopka..opazil sem da prime zelo visoko in zjutraj ko je avto mrzel in ko speljem mi avto zavibrira...ne cukne mi tako kot da bi prehitro spustil sklopko ampak mi dobesedno za kratek čas zavibrira...to se mi potem zgodi še ko menjam iz 1. v 2. prestavo ampak bistveno, bistveno manj...med drugimi prestavami se pa to ne dogaja...ko pa je avto segret se mi pa to ne dogaja in lahko lepo speljem...a je to vzrok, ker sklopka previsoko prime?..ali je možno sklopko pri Laguni našponat da nižje prime?

Upam, da se bo našel kdo, ki mi bo znal svetovati. Hvala lepa.

LP, Centri

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če sep 27, 2007 10:20 am

Glede težav pod točko 1 ti ne znam pomagati, težave pod točko 2 pa kažejo na obrabljenost sklopke. Štelanje lahko sicer malce ublaži vibracije in malo podaljša skrajni rok za zamenjavo, ki pa je vseeno neizbežna.

centri
Nov uporabnik

Napisal/-a centri Sr okt 03, 2007 2:26 pm

kaj je pa to potrebno vse zamenjat in koliko približno bi stalo popravilo?

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Sr okt 03, 2007 5:35 pm

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr okt 03, 2007 7:09 pm

mislim d se sklopka ne da nastavljat...
za ostalo pa na servis, oz. priklop na računalnik...
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov