Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Fiat Punto l.2000

Napisal/-a G0lden To sep 25, 2007 7:06 am

Pozdravljeni...

Nekako imam zadnje čase vedno več problemov z mojim Puntom. Začelo se je s prižiganjem "airbag" lučke, zaradi katere sumim napenjalce v pasih, kateri slabo potegnejo pasove nazaj v kolut po tem ko se odpasaš.
Ker to ni blo tako moteče, sem pustil dokler nisem ugotovil da se je zdaj pojavla še druga težava. Servo!

Nekako mi noče delovat, ne servo pa ne city servo. Zdaj pa nevem, včasih se avto normalno zalaufa, servo dela ampak ga po prvih parih metrih kar izklopi. Med tem je čutiti rahlo zatikanje in tresenje v volanu (kar zna včasih bit prav nevarno v zavojih).

Zdaj, kolko je meni jasno punto nima hidravlične pumpe ker je servo na elekto osnovni. Zdaj če mi lahko kdo pomaga ugotovit kaj je crknilo in kje dobit poceni nadomestni del bi bil zelo hvaležn, saj morem avto prodat in ga pred tem popravit da me nebo potem brat klel... :roll:

Hvala za odgovore
LP

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Re: Fiat Punto l.2000

Napisal/-a _Ozi_ To sep 25, 2007 7:18 am

G0lden je napisal/-a:Pozdravljeni...

Nekako imam zadnje čase vedno več problemov z mojim Puntom. Začelo se je s prižiganjem "airbag" lučke, zaradi katere sumim napenjalce v pasih, kateri slabo potegnejo pasove nazaj v kolut po tem ko se odpasaš.
Ker to ni blo tako moteče, sem pustil dokler nisem ugotovil da se je zdaj pojavla še druga težava. Servo!

Nekako mi noče delovat, ne servo pa ne city servo. Zdaj pa nevem, včasih se avto normalno zalaufa, servo dela ampak ga po prvih parih metrih kar izklopi. Med tem je čutiti rahlo zatikanje in tresenje v volanu (kar zna včasih bit prav nevarno v zavojih).

Zdaj, kolko je meni jasno punto nima hidravlične pumpe ker je servo na elekto osnovni. Zdaj če mi lahko kdo pomaga ugotovit kaj je crknilo in kje dobit poceni nadomestni del bi bil zelo hvaležn, saj morem avto prodat in ga pred tem popravit da me nebo potem brat klel... :roll:

Hvala za odgovore
LP

Glede airbag lucke....pod sedezem je konektor, ki rad crkne in se gre na servis in zamenja ter napake zbrise iz ecu-ja in spet dela vse kot mora ;)

Glede servo....pri puntonih je to serijska napaka in sicer crkne motorcek in, ko ecu zazna padec napetosti oz. ??? preklopi v safety mode kar pa pomeni, da izklopi motorcek in se lahko vozis samo se z navadnim volanom. Mislim, da tudi cel motorcek ne crkne, ampak samo en rele, ki ga je potrebno zamenjat in zopet dela.

Ce te zanima, moj prjatu taksne stvari popravlja....vec na ZS

Lp

sandichamp
Nov uporabnik

Re: Fiat Punto l.2000

Napisal/-a sandichamp To sep 25, 2007 6:44 pm

G0lden je napisal/-a:Pozdravljeni...

Hvala za odgovore
LP

Lučka za airbag se pri Puntu največkrat prižge zaradi stikala, kjer se vklopi ali izklopi sovoznikov airbag. Pri servo volanu pa lahko odpovedo motorček, senzorji ali centrala.

LP Sandi

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To sep 25, 2007 6:58 pm

servo -sity volan je problematičen pri puntih letnik 2000 se ,da popravit za starih 35.000-40.000sit glede ,air-bag ov je pa pod sedežem konektor :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Sr sep 26, 2007 11:45 am

michelin je napisal/-a:servo -sity volan je problematičen pri puntih letnik 2000 se ,da popravit za starih 35.000-40.000sit glede ,air-bag ov je pa pod sedežem konektor :idea:

Kje točno bi našel tisti konektor pod sedežom? Malo sem pogledal spodaj pa verjetno se to nahaja kje pod tapisonom ali v sredinski konzoli? Da nebom narazn trgal pa ničesar našel :)

Hvala :lol:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr sep 26, 2007 12:04 pm

GOlden: poglej pod sedež ,morajo biti žička ki vodi do konektorja :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Pe okt 05, 2007 12:41 pm

Moj punto 2001 1.2 8V 5V nima pod sovoznikovim sedežem nobenega konektorja.
Lučka airbag je gorela zaradi stikala za izklop. Po zamenjavi stikala in ojačitvi žic in
konektorjev se napaka ni več pojavila. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov