Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Cuden zvok =3

Napisal/-a DJRider So sep 29, 2007 12:01 pm

Torej imamo nekje pol leta starega VW tourana (dizl, 1.9) in ko spustis pedal za sklopko naredi tak cuden zvok, kar pa ne bi bilo res cudno ce se ne bi slisalo iz zadnjega dela avta :shock: "uuummmm" neki takiga. Res tesko opisat ce ne slisis.

In zdj v zadnjem casu se pojavlja se ko pritisnes na plin in potem spustis. Spet enak zvok.
Smo sli vprasat tja na servis ne vejo kaj bi bilo.

Meni se tudi ne sanja kaj bi bili, se posebej, ker se slisi v zadnjem delu, kjer pravzaprav ni skoraj nic kaj takega, da bi lahko spuscalo tak zvok.

Predlogi kaj bi lahko to bilo so res dobrodosli. :roll:

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Ne sep 30, 2007 10:51 pm

Poddimenzionirana zadnja prema?
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Re: Cuden zvok =3

Napisal/-a Media3 Ne sep 30, 2007 11:02 pm

DJRider je napisal/-a:Torej imamo nekje pol leta starega VW tourana (dizl, 1.9) in ko spustis pedal za sklopko naredi tak cuden zvok, kar pa ne bi bilo res cudno ce se ne bi slisalo iz zadnjega dela avta :shock: "uuummmm" neki takiga. Res tesko opisat ce ne slisis.

In zdj v zadnjem casu se pojavlja se ko pritisnes na plin in potem spustis. Spet enak zvok.
Smo sli vprasat tja na servis ne vejo kaj bi bilo.

Meni se tudi ne sanja kaj bi bili, se posebej, ker se slisi v zadnjem delu, kjer pravzaprav ni skoraj nic kaj takega, da bi lahko spuscalo tak zvok.

Predlogi kaj bi lahko to bilo so res dobrodosli. :roll:

A to ti dela mrzu?

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po okt 01, 2007 8:05 am

Mogoče je pa samo kaka vibracija

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po okt 01, 2007 8:08 am

Moji "oberkomando" je na Fiesti nekaj ropotalo zadaj po menjavi auspuha, ker sem po menjavi slabo naštimal tiste aluminijaste toplotne ščitnike. Ko se je avto ogrel se ni več nič slišalo.
No, potem pa sem eno nedeljo po maši pod avto zlezel , ko je bil topel in odvil in na novo privil vijake ščitnikov in potem ni več ropotalo.
Imaš morda nov auspuh?
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Pe okt 05, 2007 6:05 pm

Hm, vcasih dela to tut ko je topla masina. Dela pa tako tako. Ne ravno vedno. Pa ne slisi se vedno. Med prvimi parimi prestavami se slisi ali kako ze. Ne vem natancno.

DonFilipo razlozi prosim ^^

svadreb mozno ...

Avspuh je star oz. tist ko je ze skos gor, 100% sm pa da to ni to.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe okt 05, 2007 8:22 pm

Kaj pa, če imaš slabo pritrjen menjalnik? Jaz sem že videl, ko sta na Cliju menjalnik na mašino držala samo še dva vijaka, pa od teh dveh resnično samo še eden.
Takrat sem mel ZX-a in po šoku s Cliom sem , just in case, šel pod avto pogledat kako kaj pri meni izgleda in glej ga zlomka - en vijak je manjkal en pa ni bil zategnjen.
Zadevo sem takoj porihtal.
Tudi take bizarne reči so lahko vzrok čudmim vibracijam ali zvokom.
Potem sem imel na Cordobi zanič ležaj klime. ...je čudno brnelo, ko je klima delala, če sem na elektrosklopko klime pošprical z WD, je bilo bolje. Nato sem sklopko klime zamenjal - nikoli več kaj takega slišal.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost