easy je napisal/-a:Gre se za A4 l.95 B5. Vsakič ko se ustavim oziroma je hitrost avta majhna (okoli 5 km/h) in če takrat stopim na bremzo - se zasliši in začuti na pedalu kako se vklopi ABS. Drugače deluje pravilno, samo ne vem če je to vredu da se tako čuje?
Lp
MacTron je napisal/-a:@easy:
se nekaj sem se spomnil... kdaj si nazadnje menjal zavorno tekocino?
ker s casoma nastanejo notr zracni mehurcki kateri vplivajo tudi na zavorni
ucinek in je treba zadevo "anliftat" od-zracit komplet system.
AM je napisal/-a:To je ena tipična napaka teh avtomobilov. Jaz imam podoben problem, pa se ne sekiram preveč. res pa je tudi, da se mi redko vklaplja.
Najbol nevarno je ko se pelješ za nekim avtom, ki počasi vozi in on nenadno obstoji. Ti pa pritisneš na zavoro, se ti pa abs vklopi, ki ti ne ustavi takoj avtomobila. To je lahko problem .
Drugače pa ni neki. Dejstvo je da je prstan abs zapacan ali pa obrabljen in bi bilo potrebno to menjat.
Recimo meni ko se peljem hitrost od 0 - 10 km/h. Mi trije senzorji za abs delajo super. Lepo spremljajo hitrost. Nakar četrti . Oz. predvidevam da je sprednji desni, pa začne hitrost beležit šele od 10 km/h dalje... Zato nastane problem, ker senzor je od. 10 km/h in manj, pač je njegova vrednost 0 km/h . Kot da bi kolo zavrlo. Zaradi tega se vklaplja abs. Tu nima nič z tekočino in podobno.
Tukaj je problem senzor ali pa prstan za odčitavanje.
Meni se zelo redko vklopi abs, tako da ne neameravam kaj popravljat. Če boš pa ti dal komu popravit, pa prosim sporoči sem v to temo, kaj so popravli in kolk je stalo popravilo da lahko malo vem kako in kaj.
L.p.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov