Nasveti in napotki ter povpraševanja...

easy
Nov uporabnik

AUDI A4 - ABS autotest

Napisal/-a easy To sep 18, 2007 7:26 am

Gre se za A4 l.95 B5. Vsakič ko se ustavim oziroma je hitrost avta majhna (okoli 5 km/h) in če takrat stopim na bremzo - se zasliši in začuti na pedalu kako se vklopi ABS. Drugače deluje pravilno, samo ne vem če je to vredu da se tako čuje?

Lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: AUDI A4 - ABS autotest

Napisal/-a MacTron To sep 18, 2007 7:29 am

easy je napisal/-a:Gre se za A4 l.95 B5. Vsakič ko se ustavim oziroma je hitrost avta majhna (okoli 5 km/h) in če takrat stopim na bremzo - se zasliši in začuti na pedalu kako se vklopi ABS. Drugače deluje pravilno, samo ne vem če je to vredu da se tako čuje?

Lp

priklopi na vag-com ter poglej kako ti vklaplja in izklaplja pumpo oz. solenoid relej 0/1
ti cutis pulziranje na pedalu za zavoro..
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy To sep 18, 2007 7:33 am

ja na pedalu za zavoro čutim to pulziranje. Drugače ne javi nobene napake. Kje pa pogledam to v vag-comu (katera cifra) in to naredim med vožnjo takrat ko se mi to pojavlja?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To sep 18, 2007 7:37 am

@easy:
tako je med voznjo sprobaj komplet abs senzorje in pumpo torej... poglej ce ti na
kanalu 03 ABS brakes pod measure block izpise vse tako kot je treba...
seveda pod safe rubriko...

ko pritisnes na zavoro mora pokazat na solenoid releju 1 ko spustis 0 itd
preveri tudi zavorno tekocino... koliko jo je

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To sep 18, 2007 9:55 am

Kakor vem se ponavadi ABS vključi šele pri hitrostih višjih od 20km/h oz tam nekje.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To sep 18, 2007 11:20 am

@easy:
se nekaj sem se spomnil... kdaj si nazadnje menjal zavorno tekocino?
ker s casoma nastanejo notr zracni mehurcki kateri vplivajo tudi na zavorni
ucinek in je treba zadevo "anliftat" od-zracit komplet system.

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy To sep 18, 2007 12:38 pm

MacTron je napisal/-a:@easy:
se nekaj sem se spomnil... kdaj si nazadnje menjal zavorno tekocino?
ker s casoma nastanejo notr zracni mehurcki kateri vplivajo tudi na zavorni
ucinek in je treba zadevo "anliftat" od-zracit komplet system.

Ja tist ne vem kdaj je blo nazadnje menjano. Ker mam slabo leto avto. Drugače zavore dobro primejo, samo malo je moteče ko se pred vsakim semaforjem ko se ustaviš sliši drrrr. Tak da tisti ki je zraven sliši to. (še bolj se sliši odkar sem dal nove diske - se pravi da so zdej debelejši, mogoče se zard tega bolj sliši, vendar vseeno to ni razlog za to da se sliši). Ker drugače sem bral v navodilih da se ABS testira vsakič ko je hitrost majšna (zdej ne vem točno) od 10 km/h.

Se pravi da bi bli mehurčki v tekočini krivi da se to sliši in občuti (ker se pa enako občuti in čuje kot da bi toliko zabremzal da bi se vključil ABS, samo da je enakomerno)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To sep 18, 2007 12:49 pm

To je ena tipična napaka teh avtomobilov. Jaz imam podoben problem, pa se ne sekiram preveč. res pa je tudi, da se mi redko vklaplja.
Najbol nevarno je ko se pelješ za nekim avtom, ki počasi vozi in on nenadno obstoji. Ti pa pritisneš na zavoro, se ti pa abs vklopi, ki ti ne ustavi takoj avtomobila. To je lahko problem .
Drugače pa ni neki. Dejstvo je da je prstan abs zapacan ali pa obrabljen in bi bilo potrebno to menjat.
Recimo meni ko se peljem hitrost od 0 - 10 km/h. Mi trije senzorji za abs delajo super. Lepo spremljajo hitrost. Nakar četrti . Oz. predvidevam da je sprednji desni, pa začne hitrost beležit šele od 10 km/h dalje... Zato nastane problem, ker senzor je od. 10 km/h in manj, pač je njegova vrednost 0 km/h . Kot da bi kolo zavrlo. Zaradi tega se vklaplja abs. Tu nima nič z tekočino in podobno.
Tukaj je problem senzor ali pa prstan za odčitavanje.
Meni se zelo redko vklopi abs, tako da ne neameravam kaj popravljat. Če boš pa ti dal komu popravit, pa prosim sporoči sem v to temo, kaj so popravli in kolk je stalo popravilo da lahko malo vem kako in kaj.

L.p.

qwerta
Nov uporabnik

Napisal/-a qwerta Če sep 20, 2007 6:31 am

Tudi pri mojem audiju A4, 95 letnik imam identičen problem.
Se pa je to začelo pojavljati, ko sem zamenjal desni zglob...od takrat
se mi to pojavlja, prej je bilo OK.
Užge pa se mi tudi lučka za ABS in opozorilo na pot. računalniku( Krogec s klicajem), vendar le, če nekaj časa vozim zelo počasi (s 1.brzino) po kakem makedamu, in takrat pa ABS sploh neha delat.Da pa mi lučka neha goret, moram auto ugasnit,....prižgat in lučka ugasne in ABS zopet dela, vendar tudi spet z omenjeno napako.
Vendar ne vem kaj bi to bilo, nisem pa tud še uspel najti cajta za mehankarja......
Pa tle okol mene tud ni kakega stručkota, ki bi se spoznal na to.... :cry:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če sep 20, 2007 7:44 am

@qwerta:
uglavnem zgoraj sem ze napisal da najbolje je priklopit to na Vag-com da se
napaka lahko odcita/locira s tem da pri tebi lahko obcasno nagaja eden od senzorjev
lahko da celo sprednja ker sta bolj obremenjena na zici zaradi obracanja volana in
z leti in vsakodnevnim prepogibanjem zgublja stik... torej preveri na Vag-com(u)

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy Pe okt 19, 2007 11:41 am

AM je napisal/-a:To je ena tipična napaka teh avtomobilov. Jaz imam podoben problem, pa se ne sekiram preveč. res pa je tudi, da se mi redko vklaplja.
Najbol nevarno je ko se pelješ za nekim avtom, ki počasi vozi in on nenadno obstoji. Ti pa pritisneš na zavoro, se ti pa abs vklopi, ki ti ne ustavi takoj avtomobila. To je lahko problem .
Drugače pa ni neki. Dejstvo je da je prstan abs zapacan ali pa obrabljen in bi bilo potrebno to menjat.
Recimo meni ko se peljem hitrost od 0 - 10 km/h. Mi trije senzorji za abs delajo super. Lepo spremljajo hitrost. Nakar četrti . Oz. predvidevam da je sprednji desni, pa začne hitrost beležit šele od 10 km/h dalje... Zato nastane problem, ker senzor je od. 10 km/h in manj, pač je njegova vrednost 0 km/h . Kot da bi kolo zavrlo. Zaradi tega se vklaplja abs. Tu nima nič z tekočino in podobno.
Tukaj je problem senzor ali pa prstan za odčitavanje.
Meni se zelo redko vklopi abs, tako da ne neameravam kaj popravljat. Če boš pa ti dal komu popravit, pa prosim sporoči sem v to temo, kaj so popravli in kolk je stalo popravilo da lahko malo vem kako in kaj.

L.p.

Danes sem se spravil odpravljat to težavo. Sem prvo na računalnik preveru kateri senzorji ne kažejo pravilne vrednosti pri malih hitrostih (pri meni je bil sprednji desni in zadnji levi). Oni prstani (se pravi tiste zareze) so ble čist ok. Senzorja pa sta bla na koncu malo črna, in nabrali so se mali delčki kovine in umazanije. To sem očistil in dal nazaj skupaj in DELA! :P

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov