Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sA!nT
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Honda civic menjalnik

Napisal/-a sA!nT Ne okt 21, 2007 10:15 pm

Lp

Mam problem za katerga pa upam da ni najhujš ( celoten menjalnik )

Torej, imam avto Honda civic sedan l.99

Še dopoldne sem opravil relacijo ( ~90km~) je delalo vse normalno, do večera je avto stal, ko pa sem zvečer spet štartal in speljal, se mi je že zdel mal čudn, samo šaltanje je blo trše, ko pridem do obvoznice, ter pospešujm do tretje vse nekak "normalno" v četorto pa več ni šlo, če sm poskušu na silo je le zaškrtal... počas sm se zapelu do pruga izvoza, ter še mal probavu. Na mestu je menjalnik totalno normalen - ( mehko se šalta ), koj ko pa je avto v gibanju postane zelo trd , zlo težko se šalta, včasih celo zaškrta. Ter "ugotovu" sm še da npr. v prvi spelem kak metr se ustavm, sklopko držim prtisneno ( avto je ševedno v prvi ), se sliš zvok kot neko "škrtanje"

Če bi mogoče tkole napamet kdo vedu kaj bi lah blo... ? Mogoče le pomankanje olja v menjalinku?? Upam le da ni celoten menjalnik fuč :|

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne okt 21, 2007 10:20 pm

Mogoče je kaj s sklopko :?:
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 21, 2007 10:27 pm

Si morda preveril, koliko je olja v menjalniku?

Sem imel pred leti podoben primer, ko sem kupil avto, pa je bila menjana sklopka, vendar so pri demontaži enjalnika en vijak na polosi odrezali s fleksarco in seveda prežagali še ohišje menjalnika (domači "mojstri"). Poanta te zgodbe: Menjalnik se je do prvega daljšega obdobja deževja normalno prestavljal, vozil..... Potem pa je olje zmetalo ven, not pa je prišla vlaga. Pojavile so se iste napake kot pri tebi in moral sem menjat vse skupaj.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne okt 21, 2007 10:27 pm

Lahko da se ti je kakšen kos vzmeti na košari zlomil.

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a da hype Ne okt 21, 2007 10:28 pm

Poglej če imaš dovolj olja v posodi, to je tista poleg posode za bremzo, saj pri meni je bilo tako, mi cilinder sklopke spušča, sam da se men tud stopalka ni več vračala nazaj, no v glavnem najprej to poglej, če je dovolj olja pol pa naprej.

Upam da rešiš težavo.

LP ;)
Honda Civic 5g. VTI

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne okt 21, 2007 10:40 pm

Potisni ležaj?

Uporabniški avatar
sA!nT
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sA!nT Ne okt 21, 2007 10:48 pm

Sklopka dela- oz. je normalna kot pred to težavo.

Bom ju3 preveril olje.... upam da je samo to :| ( ker, avto se mkupil pred tednom dni.... načeloma je bil servisno pregledan... nevem pa če je blo pregledano olje v menjalniku... no bomo vidl ju3.. )
Hvala vsem za trenutne odgovore
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov