Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 05, 2007 7:44 pm

Js NE tankam na petrolu razen če nimam izbire..imam pa zato SIOL :D 8 neki mi more živce kravžljat ;) )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe okt 05, 2007 7:46 pm

speedfreak je napisal/-a:Js NE tankam na petrolu razen če nimam izbire..imam pa zato SIOL :D 8 neki mi more živce kravžljat ;) )
jst tankam na petrolu, imam siol in vse dela tip top
lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 05, 2007 7:48 pm

kljukec je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Js NE tankam na petrolu razen če nimam izbire..imam pa zato SIOL :D 8 neki mi more živce kravžljat ;) )
jst tankam na petrolu, imam siol in vse dela tip top
lp

Človek rojen pod srečno zvezdo :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe okt 05, 2007 8:45 pm

lenivec je napisal/-a:lol te teme so prav zabavne. saj je povsod isto, noben ne tanka na petrolu, čeprav je vedno polno. noben nima siola, čeprav ma največ naročnikov ipd.
prav zanimivo da je znanih primerov okvare samo od tistega "gnilega" biodizla, zdaj pa je spet dolgo mir. res zanimivo če vam avti cukajo jočejo in stokajo že po prepeljanih parih metril z petrolovim "zvarkom"

Jah, sej Petrolova nafta ni tako problematična za starejše dizle. Npr. za mojo Cordobo SDI, AQM motor, je bila ta nafta čisto OK. Problem sem imel samo po nenadni ohladitvi, ker očitno Petrolovci niso bili pripravljeni, da bo -15 in se je pokazalo, da imajo zanič nafto. Sicer pa se že toliko časa vozim in avtomobilsko tehniko dovolj poznam, da znam ocenit kdaj gre za problem z gorivom - pri npr. -15 - ali problem z obrabljenim motorjem.
Tudi v Golfa 3 in 4 bi si upal tankat Petrolov dizel. Ko pa pride na vrsto odločitev ali bom tankal na Pertolu v avto s PD ali CR motorjem, pa se raje odpeljem nekaj km naprej in natankam kvalitetnejše gorivo.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 05, 2007 9:12 pm

Pri naši hiši pa tankamo vse avte večinoma na petrolu in še nismo do zdej nobenih problemov. Je pa res da so tu okoli večinoma novejše bencinske
LP Rok

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Po okt 08, 2007 10:38 am

mah dejte no pretiravat... Doma tankamo vse diesle ki jih mamo na petrolu. In imamo Hdi, Dci pa Dti, pa vsi normalno delajo... noben ne cuka...
Bi pa nekaj vprašal, a je možno da so na petrolu kaj menjali kvaliteto goriva, ker zadnje 3 tanke s kombijem naredim povprečno 100-120 km več kot prej?
lp jerko

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po okt 08, 2007 10:44 am

Ne tankam na petrolu in nimam Siola. :P
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK Po okt 15, 2007 4:13 pm

Jaz tankam samo Shell V-Power Diesel in sem zelo zadovoljen.Res da stane liter 1,1x € ( Avstrija ali Nemcija ), ampak je pol litra manjsa poraba na 100km kot pa da bi na OMV tankal ;)

Lp MacK
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 15, 2007 5:20 pm

CST™jerko je napisal/-a:mah dejte no pretiravat... Doma tankamo vse diesle ki jih mamo na petrolu. In imamo Hdi, Dci pa Dti, pa vsi normalno delajo... noben ne cuka...
Bi pa nekaj vprašal, a je možno da so na petrolu kaj menjali kvaliteto goriva, ker zadnje 3 tanke s kombijem naredim povprečno 100-120 km več kot prej?
lp jerko

a niso zdej enkrat menjal z zimskim dizlom?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx So okt 20, 2007 9:21 pm

No težave s Petrolovimi gorivi se vlečejo že nekaj časa. Jaz sem to opazil že kar nekaj let nazaj, ko sem prvič tankal na drugi bencinski in glej čudo, avto se je znebil vseh cukanj in podobnih čudnih obnašanj, katere sem pripisoval vsem možnim napakam mašine, pa mehaniki nikoli niso ničesar našli. Po dooooolgem času sem potem spet enkrat (moral) tankal na Pertolu in panika. Avto je med pospeševanjem zacukal (kar se mi pri tem avtu še nikoli ni zgodilo) in tudi prevozil sem cca. 100 km manj, kot prevozim, če tankam kje drugje. Pa sem naivno mislil, da se je kaj spremenilo. :(
Vruuuuum

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So okt 20, 2007 10:34 pm

jaz sem tankal zadnjič na petrolu in so mi crknli brisalci.

a dejte no :D

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne okt 21, 2007 7:26 am

blazp je napisal/-a:jaz sem tankal zadnjič na petrolu in so mi crknli brisalci.

a zato men slab brišejo, ker se mimo Petrola vozim vsak dan?!???!?! :lol:
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 21, 2007 9:57 am

zupi13 je napisal/-a:

A veš, da na to sam nisem še nikoli pomislil. Namreč, da mi morda ravno zaradi tega brisalci včasih slabo brišejo, ker se vozim vsak dan mimo petrola. :shock: :lol:

Malce pretiravate glede tega. Ne rečem, da ni vse res. So bencinske katerih se tudi sam izogibam, ker sem že dejansko opazil, da mi je po polno tankanem čez čas začel slabše delovat avto. Ko sem šel nazaj na preizkušeno "pumpo" in spet tankal polno so problemi čudežno izginili. Tako, da možno je da ima katera "pumpa" slabše gorivo oziroma v slabšem stanju rezervarje v katerih se verjetno nabira tudi voda. In zaradi tega tudi problemi. Ne moreš pa trditi na splošno, da ima Petrol zdaj vse zanič. Da je Petrol slab. Saj navsezadnje ima vsak dan prometa še in še. Pa ljudje še vedno množično hodijo na Petrol. Če bi bil vsepovsod tako slab bi ljudje malce manj hodili na Petrol se vam ne zdi?

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Po okt 22, 2007 7:43 am

lisko je napisal/-a:
CST™jerko je napisal/-a:mah dejte no pretiravat... Doma tankamo vse diesle ki jih mamo na petrolu. In imamo Hdi, Dci pa Dti, pa vsi normalno delajo... noben ne cuka...
lp jerko

a niso zdej enkrat menjal z zimskim dizlom?
ja verjetno bo to to... samo čudn se mi zdi da je taka razlika :shock:

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Po okt 22, 2007 11:45 am

tomzzi je napisal/-a:
zupi13 je napisal/-a:

A veš, da na to sam nisem še nikoli pomislil. Namreč, da mi morda ravno zaradi tega brisalci včasih slabo brišejo, ker se vozim vsak dan mimo petrola. :shock: :lol:

Malce pretiravate glede tega. Ne rečem, da ni vse res. So bencinske katerih se tudi sam izogibam, ker sem že dejansko opazil, da mi je po polno tankanem čez čas začel slabše delovat avto. Ko sem šel nazaj na preizkušeno "pumpo" in spet tankal polno so problemi čudežno izginili. Tako, da možno je da ima katera "pumpa" slabše gorivo oziroma v slabšem stanju rezervarje v katerih se verjetno nabira tudi voda. In zaradi tega tudi problemi. Ne moreš pa trditi na splošno, da ima Petrol zdaj vse zanič. Da je Petrol slab. Saj navsezadnje ima vsak dan prometa še in še. Pa ljudje še vedno množično hodijo na Petrol. Če bi bil vsepovsod tako slab bi ljudje malce manj hodili na Petrol se vam ne zdi?

Da se ogibam Petrola je bilo dovolj, da je njihova nafta na testiranju komaj dosegla SLO standard za gorivo in še podatek, da nikakor ne ustreza zahtevanemu standardu proizvajalca mojega avta. Pa, da ne boš mislu, da sem takrat, ko sem te teste bral mel kak poseben avto - Seat Cordoba 1.9 SDI (AQM motor). Skratka simpl dizl z direktnim vbrizgom, pa pr Petrolu niso mel nafte zanj. :shock:
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov