Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Blokiranje zavor

Napisal/-a Hribo Sr okt 24, 2007 10:45 am

Pozdravljeni
Pri menjavi levega zavornega celindra (rabljenega) , sem ugotovil da mi tale malo blokira. Će slucajno ve gdo , kako bi to odpravil naj mi da nasvet .

Hvala
Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr okt 24, 2007 11:16 am

Po zadnjih evropskih direktivah se zavorni cilindri ne popravljajo, tudi delov se ne dobi zanje. Po svoje je to kar prav, ljudje vse sorte čarajo. Če je zariban, se ga delno da spolirat s polirno pasto. Problem je odstranjevanje polirne paste, ker okoli zavor se čisti izključno z alkoholom. Bolje si je ogledati za obnovljenimi Budweg čeljustmi (Potokar). Preveri, če ti ploščica prosto teče v vodilu, če ne jo pobrusi na mero. Tudi disk ne sme imeti roba, to rado povzroča kajlanje ploščic. Tudi težko ugibam, ali si razklenil čeljusti z vrtljivim orodjem na polno ali kar po domače, toliko da si zrinil ploščice nazaj. Ob vrtenju in stiskanju z orodjem, se delno ploskve razmigajo in razlaufajo. V naslabšem slučaju dvigni prašno gumico in pod njo namaži bat z zavornim oljem. Ostale naležne ploskve se mažejo z bakreno ali lepljivo keramično Toyota mastjo, nikjer ne mažeš nobene gume. Zavore niso hec.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr okt 24, 2007 12:18 pm

sem ugotovo da lahko menjam samo tisti del kater se je pri meni unicil . namrec na mojem se je na 1 srafu pobrali navoji . tako da sem samo tisto menjal, ono ko pa tisci pa je od mojega ki je brezhibno deloval .tisti celinder pa sem kar v kos vrgel. hvala in lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov