Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Berlingo - različna oddaljenost od tal

Napisal/-a /miha\ Če okt 25, 2007 9:43 am

Razdalja karoserije od tal je različna na sprednjem levem in sprednjem desnem kolesu. Na levi strani je za 3cm nižji kot na desni. V čem je štos?? A je to povezano s tem, da ga vleče levo? A je to še dodatno povezano s tem, da volan dela 'tk tk' na mestu če ga na kratko vrtiš levo desno.

To da gre levo ni povezano z optiko...ker so mi jo kao zrihtal in je blo še zmer isto.

Komu kej jasn?

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Če okt 25, 2007 9:51 am

Mogoče se je feder odlomu.
Naj razložim. Pri Cliotu se mi je del fedra odlomu, in je tisti košček odletel stran, feder se je pa normalno zataknil v šalčko, le da ga je nekaj manjkalo. Optika je bila vredu, samo avto je visel na levo stran.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Če okt 25, 2007 8:04 pm

sem pretipal fedra pa nism čutil razilk. Sem pa zmeril njuno dolžino... en 18cm in drug 19cm... Men nč jasn

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Če okt 25, 2007 8:19 pm

zgleda da se je mogu zlomt ce je krajsi.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Če okt 25, 2007 8:43 pm

Če je krajši, se je odlomil, ali pa kaj podobnega.
To da ga vleče v levo mi je tudi malo čudno v mojem primeru je avto peljal naravnost.
Mogoče je pa kakšen "luft" a ti kaj ropota ko se voziš??

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Če okt 25, 2007 9:07 pm

Lahko da imaš zdelane amortizerje - koliko km imaš, so bili kdaj menjani? Pokanje pri vrtenju volana je pa lahko posledica zgloba, ležaja amortizerja, volanske letve, tudi odlomljene vzmeti,...

Vzmet se odlomi na koncu, velikokrat mali košček, tako da nekih groznih razlik ni videti/tipati.

J.R
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a J.R Če okt 25, 2007 9:19 pm

js sm meu podobn problem...sm ga dau na optiko je use štimalo..pol mi je pa sam sprednji gumi zamenju z leve na desno in obratno...pol pa je auto vleklo ne v levo ampak desno ampak dosti manj kot prej v levo...
this is my first time...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 25, 2007 9:24 pm

če visi 3 cm pol ga sigurno zarad tega vleče in ti optika ne pomaga dokler avta ne poravnaš tko da poglej dobr fedre sicer pa ni nujno da je odlomljen lahko da je poseden zarad amortizerja pa ni pogojev da je 3 cm razlike ker višino vozila drži feder amortizer samo blaži sunke in skrbi za to da je avto stabilen in udoben
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov