nismo vsi avtomehaniki...aja, lepo tebi...ce si tak poceni priso skozi, osebno sem klical okoli in so tudi rabljeni deli dragi..povrhu tega se neves kako je tisti del dotrajan...
p.s. menjal bom 100 in 1 stvar...na konci odstel za vse 500€ in nakar mi bo na servisu na diagnost pokazalo da je en del ki je vreden lih 200€...razmisli malo, recimo da je tebi ratalo...in si 1 izmed 100...raje dam nekumu ko kao "ve kaj dela"...
take finte smo delali pri avtih brez elektornike, ce bi jaz mel vse to doma in bi lahko priklopo ter pogledal kaj je narobe, bi bila tezava ze jutri odpravljena...pa ne mi z takimi da dobis vecjo kolicno delov za 80€...cez par mesecev oz tednov zopet 80€ mogoce se vec...
osebno nisem za take stvari, ce se menja se menja za orginal ali pa nic...te ponaredke ter bilo kaksne poceni rabljene variante pri meni ne najdejo toplega doma...
p.s. ce bo imel kdo podoben problem pri z18xe masini...naj preverja od sveck, vzigalne tuljave, senzor za pretok zraka (LMM-takoj za zracnim filtrom), ECU ter jermen...pri meni je bil problem LMM, racunalnik ni upravljal oz izracunal pravilne uporabe mesanice...tako da je bil procent bencina vecji kot procent zraka...masino je dobesedno zalivalo...to se lepo vidi na sveckah ter avto ima cuden glas, skoraj tako kot da bi preskoco zobati jermen (pokanje v izpuhu) tezava odpravljena...
novi LMM pride 281€, in niti ni tako v navadi da to crkuje pri bencinarju...bolj dizli...se pa tudi zgodi...