Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Potovalni računalnik ne dela

Napisal/-a Slicker To nov 06, 2007 7:39 pm

V G4 1.9tdi 81kw sem montiral notr avtoakustiko. in od takrat naprej se mi resetira BC. včasih na eno uro, včasih na 3, včasih cel dan ne, šele ko ga zjutraj prižgem je na nuli spet. varovalke so vse cele, releji tut. neoriginal radio sem tut včeraj zvečer odklopu in je blo zjutraj spet vse na nuli. drugo vse dela BP. mogoče kdo ve kaj bi to lahko blo? mehaniki na servisu nimajo ideje, pravijo naj prevežem neke žice na radiu. a radio sem kar odklopu in je isto sranje. je možno da je števc šu k hudiču? ali pa kak računalnik mogoče? sj ni to neka huda napaka ampak je pa zelo moteče, ker če že mam BC naj dela.

Upam da mi lahko kdo pomaga.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To nov 06, 2007 8:15 pm

BC se lahko resetira, če izgubi napajanje, ali pa je napajalna napetost prenizka. Torej, če priklopiš radio nazaj in si shraniš nekaj postaj, se potem te tudi zbrišejo? Če ja, potem imaš ali akumulator slab, ali pa si avtoakustiko tako zvezal, da ti nekje porablja preveč toka in zato sprazni akumulator.

Druga možnost pa so lahko tudi elektromagnetne motje, če bi naprimer bili kabli od zvočnikov kje preblizu kakšne elektronike ali pa preblizu obstoječim podatkovnim kablom. Ampak to je že bolj malo verjetno.

Kako si pa zvezal stvari na napajanje? preko svojega kabla na akumulator, ali preko razdelilnega bloka pri varovalkah, ali kak?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker To nov 06, 2007 8:19 pm

verjemi mojster nisem začetnik v avtoakustiki in sem zvezal že nekaj avtov, samo takega z BC prvič. Kabli so peljani po pragu do akkuja. tle nima bit kej narobe. nimam pojma. bom probal še original radio nazaj priklopit pa bom pol vidu če bo dobr.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To nov 06, 2007 8:41 pm

tuki mislim da nima radio nobene veze.no nism sigurn.prej je neka caka v napeljavi.in seveda v akumulatorju.sploh kak 20mm kabel.pa 2 ampa gor.grem stavt da je aku v piiiiiiii

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker To nov 06, 2007 10:17 pm

ne, kabel je 35mm, aku je pa 72ah, 450A. če je pri prejšnjim 58ah zdržal more tut ta. tko da ni fora v akuju ker vžiga normalno. v soboto dam original radio notr čez noč pa da pol vidmo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov