Danes zjutraj na poti v službo mi je parkrat zagorela lučka za ročno zavoro, zraven je pa močno 3X zapiskalo (z istim zvokom, kot zapiska ko si na rezervi z bencinom, NE pa s takim zvokom ko probaš speljat z ročno pa te opozori z daljšim piskanjem). Opazil sem da se mi le takrat prižge, ko naprimer v krožnem bolj pospešim in se avto kr nagne kot tudi takrat ko res močno zabremzam naravnost (mačka (črnega) sem skoraj povozil in sem moral močno bremzat

prelepo jutro danes zame

). Lučka se prižge res za kratek čas (0,5s največ), vendar zapiska pa vedno 3krat. Ko sem malo prelistal knjigo z navodili sem ugotovil da se zavorna lučka prižge takrat ko manjka zavorna tekočina. Probal sem pogledat koliko jo je notri, kje je min/max pa nisem mogel nič odčitat, ker je res nepregledno in skrito spodaj/zraven motorja. Avto je Seat Ibiza SDI, letnik 2003, ker sem lastnik avta malo več kot pol leta, ne vem kdaj je bila nazadnje menjana zavorna tekočina. Zdej me pa zanima ali se je kolikor toliko varno pelat z avtom danes še vsaj 60km, pa da to uredim doma, ali bi bilo potrebno nujno ukrepat že danes tukaj na licu mesta v Ljubljani? In ali menite če je res to zavorna tekočina ali bi morda lahko bilo kaj drugega?
Hvala, lp