Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

nenavaden zvok

Napisal/-a Gregec2 Če nov 15, 2007 6:59 pm

Lep pozdrav vsem skupaj, imam tezavo z avtomobilom, gre za wv polota 1.0 letnik 97. problem je v tem, da ko avto speljem se mi pri motorju slis globok zvok TUP TUP TUP, ko dodam plin je zvok hitrejsi. Bil sem pri dveh mehanikih, prvi mi je rekel da je to pac motor 1.0 in da to normalno, ker se mi zdelo, da se je mal ustel, avto je bil na dvigalki lufta v kolesih lezajih, rokah ni. Potem sem sel do drugega mehanika s katerim sva sla na probno voznjo in reku, da res nenavaden zvok predvideva, da gre nekaj v zvezi z zracnim filtrom danes sem originalni filter odmontiral in namontiral sportnega zvok je se prisoten, posumil sem lezaj sklopke sam tezko vedet dokler ne razdres menjalnika. Mogoce kdo ve kaj bi lahko bilo lahko ali pa ,ce kdo mel isti problem..avto pod prostim tekom laufa normalno in zvoka ni...

Gregec

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 15, 2007 7:46 pm

homokinetični zglobi??

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Če nov 15, 2007 7:47 pm

A to ti vedno dela ali le občasno pa kadar je bolj mrzel avto? Jst sem mel podoben problem na isti mašini vendar samo kadar je bil mrzel avto, odpravil se ja pa ta problem sam od sebe saj noben mehanik ni vedel kaj je to bilo.

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Če nov 15, 2007 7:54 pm

Preveri če imaš v gumo vtisnjen kakšen kamenček ali celo vijak. Jaz sem že imel takšen problem - kniping v gumi. Na mestu nič, pri vožnji tok, tok, tok, pri vožnji v prostem teku tudi, pri vožnji z vgasnjenim motorjem enako. Na servisu so našli kniping z veliko podložko v gumi. Po nekaj letih ponovno znan zvok - pregled gum je dal rezultat - koščico češnje v profilu gume.

Skratka preveri tekalno površino gum.

Če ni nič, bodo stroški.

LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 15, 2007 7:58 pm

@L Kappa: za kniping ne recem ampak a ta koscica se pa ni mogla zdrobit? pismo
kappa pa ja ni tako lahka... :idea: ce pomislim pri sebi kaksne kanale imam v gumi

@Gregec2: ja... tekalna povrsina da nimas ti slucajno "zabremzanih" gum torej
stopnicaste in zato pocasi stopnjuje zvok... :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Če nov 15, 2007 8:03 pm

to z gumami ne bo ker sem menjal gume z zimskimi in je pri letnih delalo isto. drugace pa je zvok izrazitejsi ko je mrzel, lahko da so kaki zglobi (homokineticni) bom se do tretjega mehanika skocu da vidm kaj bo on reku..al ma to kake veze s koncniki? ker ko volan zaobrnem do konca v desno pa ce se peljem cez rukerje se zaslisi da zaropota.. polosovine pa vrjetno niso ker le te ropotajo ko se peljes v ovinek....

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Če nov 15, 2007 8:06 pm

MacTron je napisal/-a:@L Kappa: za kniping ne recem ampak a ta koscica se pa ni mogla zdrobit? pismo
kappa pa ja ni tako lahka... :idea: ce pomislim pri sebi kaksne kanale imam v gumi

Je bil ravno toliko globok profil, da je ni niti zdrobilo, niti je nisem izgubil.
Pa tudi če pogledaš kako je koščica trda ...

LP

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Pe nov 16, 2007 2:32 pm

unique pravis da samo od sebe nehalo????pa zvok cisto ponehal al obcasno se zaropota? kaj si kako olje menal al karkol pred tem ko nehalo
(noben mehanik ni vedu kaj je narobe). upam d amen tud neha samo od sebe verjetno nisva edina primerka s temi tezavami razmisljam, da bi se zapeljal do berusa (pooblasceni za wv) pa mal povprasam ce bi vedel za kaj gre....

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe nov 16, 2007 3:12 pm

Lahko da so krizi v polosovinah, se pravi notranji zglobi.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe nov 16, 2007 3:20 pm

Lahko da je kej z diferencialom... :idea:

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Pe nov 16, 2007 3:39 pm

nc danes grem do tretjega mehanika da vidm kaj bo rekel
vsekakor porocam
Gregec