Nasveti in napotki ter povpraševanja...

greger
Nov uporabnik

Peugeot 309

Napisal/-a greger So nov 17, 2007 2:50 pm

LP!
Ali ima kdo slučajno še tistega peugeota 309 magnum rabim nujno dele od njega za elektriko mislim da mi je računalnik crknil... :? v bistvu se mi je zgodilo to : kar naenkrat sredi vožnje mi je kar ugasnil pa sploh ne vem zakaj...in potem k mehaniku popravlja cin špulo in frtajler (visoko napetostna tuljava, razdelilec) in to zamenja delal je potem nekaj časa in nato sem ga pogruntal da zmeri ugasne ko pridejo obrati nad 3000-4000 to se mi je nekajkrat naredilo in sedaj sploh ne da nič od sebe! ne da iskre to je napaka :? če kdo slučajno ve kaj bi blo narobe naj prosim sporoči !
hvala!
[/b]

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So nov 17, 2007 7:34 pm

... razdelilec ponavadi niti ne crkne, prej privit MTR02 modul vžiga na njem, ki nima neke veze z računalnikom, ampak je samostojna enota za vžigalno iskro...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

greger
Nov uporabnik

Napisal/-a greger Ne nov 18, 2007 1:44 pm

no bom probal to zamenjat in juter javim če bo delalo ! se pravi če zamenjam morajo biti vsi deli enake firme . ja pa tole še ...zaganja motor ker je centralni vbrizg ne brizga bencina v mašino sem gledal... ta čip je pol povezan z iskro in brizganjem bencina ??

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne nov 18, 2007 3:56 pm

... modul je lahko bili katere firme samo da je tipa MTR02, drugale ti tak ne bo pasal na razdelilec, lahko tudi da je crknil rabljen razdelilec, s katerim mogoče prej ni bil prav nastavljen predvžig, lahko je tudi odtrgalo zobati jermen, ki je že prej preskočil ???

greger
Nov uporabnik

Napisal/-a greger Ne nov 18, 2007 9:42 pm

ne ni zobati jermen. ker avto je karr sam od sebe ugasnil in potem se počakal 5 sekund in sem ga lahko normalno nazaj zagnal in je blo spet vse normalno in naslednič ko se je mašina malo bolj matrala se pravi da sem dal gasa več od 3000 obratov je pa spet ugasnil in zadnič se mi ni pršižgal več nazaj .... no bom poizkusil zamenjat modul. !in sporočil!

greger
Nov uporabnik

Napisal/-a greger Če nov 22, 2007 7:49 pm

del sem dobil in .... avto spet vžge :D hvala za informacije edino bencin je treba kupovat kar naprej :D

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe nov 23, 2007 12:42 am

... malo preberi tvoj prvi post na začetku in se razjasni: ker brez bencina še vsak motor da iskro :idea: :idea: :idea: ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov