Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Vlaga pod tapetami (pod sedežema) - sušenje???

Napisal/-a silencer_ To nov 20, 2007 9:42 am

V avto mi je spustila voda in mi sprva namocila tapeto pod voznikovim sedezem(precej mocno, tako da je čofotala) nato pa se tapeto pod sovoznikovim sedezem (bistveno manj, ker sem hitro opazil, pobrisal karoserijo in posusil tapeto.

Problem, ki se sedaj se vedno ponavlja je, da se mi pod tapetama se vedno pojavlja veliko vlage, ker se ocitno zaradi mrazu in vlage v zraku tapeta ne more cisto posusiti. Susil sem jo 2 dobra dneva neprestano in je zgledala kot da je ze suha, vendar sem po ponovnem pregledu ugotovil, da ni, ker je bila spodaj vlaga--- :cry:
Napaka, zaradi katere je voda prisla spodaj, je odpravljena. Vprasanje je, kako naj najbolj ucinkovito posusim tepih? Ven sem ga ze poskusil vzeti, vendar je v enem kosu in ne gre, ker bi ga moral razrezat ali pa podret celo armaturno.
Prosim za (dobre) nasvete. Garazo bi se dalo zrihtat. Bi razvlazilec zraka pomagal povlec vlago iz tapet?

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To nov 20, 2007 12:15 pm

Klima npr. precej izsuši zrak. Če jo imaš, jo čimdlje pusti vklopljeno. Vkolikor je nimaš, gretje na polno, malo odpri okno (da lahko vlaga pobegne ven) in spet pusti čimdlje.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 20, 2007 2:30 pm

Avto v garažo v avto kalorifer do konca pa mal pustiš šipe da ko izhlapeva ne ostane vlaga v avtu.Iz lastnih izkušenj ti povem da deluje(počel to vsaj 30-krat). :tomidelej:

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To nov 20, 2007 2:45 pm

točno naštimaš kalorifer pa gasa, js sm mev problem s tem ko mi je pri tapeti voda v avto tekla, ko je bla dihtuga hin, pol sam najprej z sesavcem vse lepo na močno posesu, pa kalorifer, pa sušil dokler se ni posušil...pa mi je ratl.. :roll:

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To nov 20, 2007 2:57 pm

To se jaz spomnim pri mojem bivšem avtomobilu, ko si tapeto dvignil je bilo vse mokro spodaj. Ma jaz se nisem kaj sekiral, pa sem pustil tako. Enkrat sem na tleh zadaj pozabil ene papirje, ki sem jih naslednji dan vzel v roke, sem jih moral prav sušit. Ne vem ampak v avto je od nekod prihajala vlaga in to dokaj močno. Pa se nisem kaj sekiral. Zdaj je pa tak ok...

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Napisal/-a silencer_ Sr nov 21, 2007 10:01 am

Tezava je v tem, da jaz moram posusit obe tapeti, ker se mi na karoseriji nahajajo senzorji za bočne airbage (enga mi je zalilo in ga moram zamenjat). Če pride vlaga zraven ga fenta, tako da... bo treba sušit.
Mogoce bom poskusil dobiti kak industrijski sesalec, ki lahko sesa vodo in bom z njim dobr posesal potem pa sušil s kaloriferjem.
10x

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr nov 21, 2007 10:22 am

mogoče bi blo res dobro, če bi tapeto pa tisto peno ven vzel. vem da je treba rezat ja... sem bil na tem pred kratkim. ni zabavno! se ti pa vsaj za ziher posuši! čeprav mam občutek, da se bom tud jst mogu it kalorifer varijanto! :roll:

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Pe nov 23, 2007 9:58 am

Najboljša in najtežja varjanta ti je razdret notranjost, pobrat ven tepihe in topotno- zvočno izolcijo, ter dat to nekam sučit v topel prostor. Sam sem mel enaki problem ko so se zadelali odtočni kanali pri požarni steni in je lepo priteklo skozi ventilator v kabino. Sušil sem avgusta pri 25°C zunaj z kaloriferjem v avtu (kaloriferček sem imel prirejen da je vseskozi delal). Po 1 tednu sušenja še vedno ni bilo suho. Tako da mi je pobralo vse živce :atensn in sem razstavil notranjost na prafaktorje, izolacijo sušil 2 dni na soncu ter sestavil nazaj skupaj.
Lahko pa poizkusiš za praški kateri absorbirajo vlago (podobno tistim kroglicam katere najdeš v škatli ko kupiš čevlje - silica gel oz neki takega). Pa boš videl če bo kaj efekta

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Pe nov 23, 2007 11:30 am

kaj pa če bi ga peljal na notranje čiščenje tm imajo te zadeve,ki ti poplnoma izsušijo tepihe in podobne stvari :?: jst sem enkrat šel,ker mi je u avto voda udrla,zaradi zamešitve odtoka od listja in ti povem problem je bil odpravljen,je pa res da moraš plačati ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe nov 23, 2007 12:40 pm

Točno to sem spraševal pred kakim mesecem. Garaže nimam, tako da ne morem dat na toplo...rešitev je bila enostavna- vožnja, izpihavanje na max toplote + skozi klimo. Vožnje je bilo skupaj 3 ali 4 ure (sem šel na pot) in potem je bilo vse skupaj suho.

Vsakih 10km sem moram malo odpreti šipe, da je vlaga ki je klima ni pojedla, zbežala ven, saj so bila stekla kot v savni :)

Predlagam, da si narediš izlet. NAprimer, si že bil v munchnu? :) Kaj pa Pragi? :twisted:

Uporabniški avatar
silencer_
Nov uporabnik

Napisal/-a silencer_ Pe nov 23, 2007 12:51 pm

hehe, ja sem malo planiral da bi dau res klimo pa notranjo ventilacijo in se peljal na kako daljso turo. do hrvaske istre ali kaj podobnega tako da bi se ene 4 ure vozil s klimo... mam pa se drugo opcijo, in sicer si bom sposodu industrijski sesalec ki posesa tudi vodo in bom orenk posesal tapeto dal avto v garazo odpru okna in nazgal kalorifer. ma da je suho!! :twisted:

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Pe nov 23, 2007 2:14 pm

jaz sem s takim sesalcem sesov, pa sem pol še vseeno dal sušit na sonce. ;) Mal še ostane vlažno...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe nov 23, 2007 6:12 pm

Ja men tud nekaj zamoči zadaj nevem pa kje ? Samo enkrat na leto mi to naredi samo je karavan tak, da gre tepih ven pa na ograjo ko je sonce in je v 3h urah suh za celo leto :D

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe nov 23, 2007 6:55 pm

ivan36: poglej gume okoli vrat in odtočne luknjice na dnu vrat če je vse ok. Luknjice morajo biti seveda prazne in prosto pretočne.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe nov 23, 2007 8:28 pm

phoebus je napisal/-a:ivan36: poglej gume okoli vrat in odtočne luknjice na dnu vrat če je vse ok. Luknjice morajo biti seveda prazne in prosto pretočne.

Sem že pa nič našel je bilo rosno tam okoli zadnega stekla obrisal se ni več pojavilo tudi očistil sem in zatesil pa nič malo sumim gumo okoli vrat se krivi samo je pa suha nič vlažna ali pa rosna :?: :?: saj je pa itak pocinkan tako, da mu nič ni samo stekla se takrat močno rosijo in malo po vlagi smrdi no pol pa to odprvim pa je mir.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov