Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Twingo - luči

Napisal/-a supaFlaj Pe jul 13, 2007 2:07 pm

Včeraj so mi kar na lepem nehale delati zasenčene in dolge luči, leva in desna. Ko obrnem stikalo, da bi prižgal luči, svetijo samo parkirne. Zadnje so v redu. Preveril sem varovalke in so vse cele. Tudi na armaturki mi zelena lučka sveti, kot da so luči vžgane, za dolge luči pa modra lučka ne zasveti, poleg tega pa tudi za smerokaz utripajoča lučka ne dela. Mogoče kdo ve za kaj se gre? Prosim za pomoč! Hvala

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Pe jul 13, 2007 3:55 pm

kaj pa če maš fuč luči :lol:

pomoje da so prej pregorele.. lahko pa tut da je kako varovalko vn butnl da si mel kak stik al pa kej..

poglej mal tm k maš varovalke če je kaka črna.. osmojena.. še laži pa če ti luči delajo oz če so cele

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Pe jul 13, 2007 4:19 pm

pri tebi je ena izmed možnosti da ti je crknalo stikalo, pr men je bil kontra učinek(R19, clio ima enaki princip, mislim pa da pravtako tvingo)) skos mi je gorelo vse. Ta stikal je mehanski in se rado kej notri polom. Pride 36€
Drugač pa prvo preveriš tako da odklopiš konektor pa poiskusič z brikanjem na konektorju ce ti dela. Drugače iščeš v smeri napeljave oz varovalk

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj So jul 14, 2007 11:11 am

napi,

ne razumem te čist, kater konektor je treba odklopit, pa kaj to pomeni brikat?
včeraj mi je pa še poleg vsega začela svetit lučka za airbag?!
varovalke sem vse pregledu, une pod volanom in une v haubi, pa so vse v redu, žarnice so cele, tud ko dam novo notr, ne dela...

tnx!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So jul 14, 2007 12:21 pm

za airbag mas konektor pod sovoznikovim sedezom malo ga zmrdaj,pritrdi..pa bo vgasnila :!:

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi So jul 14, 2007 12:56 pm

brikanje => pomeni da zameš žičko na katerih so nameščeni krokodilčki (podobno klupci za perilo obešat samo da je manjše, konc koncev lahko tudi brez teh) ter poizkusiš na konektorjih da daš en konec žičke na en jeziček drugi konec žičke pa na drug jeziček kateri so v konektorju. Edini problem pri vsem tem je ta da moreš vedet kateri je za kaj; fraj glave ti ne znam zejle povedat. Konektor oz stikalo na katerega je nameščen konektor navadno skrit pod plastiko pri volanu.

Če poznaš kakšnega električara naj ti on preveri če nisi vešč. Ma vsegaskupi 1 minuto dela stem da mu ti prej plastiko dol pobereš, drgač pa 10 minut, pa boš takoj vedo če je stikalo hin.
Kok vžigaš lučke na twingotu? Da zavrtiš ročko kjer so žmigavci?

Uporabniški avatar
l2eptile
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a l2eptile So jul 14, 2007 1:09 pm

napi je napisal/-a:Kok vžigaš lučke na twingotu? Da zavrtiš ročko kjer so žmigavci?

jp tam ko so žmigavci, tam se luči prižigajo.

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi So jul 14, 2007 5:56 pm

Pol pa naj se prvo preveri funkcioniranje stikala, če pa ni to po pa se išče naprej v napeljavi. Sam mislim da bo kr stikalo

BTW: stikala se ne splača popravljat je vse skupi zanetan, in pol ko vse skupi odpreš ugotoviš da je noter zlomljen jeziček ali pa kakšen zobnik oz del, zalepit itak ne moreš ker je vse zmastjo namazan. In na koncu ugotoviš da bi bilo dobro oditi iskat novega :)

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj So jul 14, 2007 7:21 pm

ja maš prav, zgleda je res stikalo. sicer pokrova pod volanom nisem odstranjeval ker nimam zvezdnatega imbusa, sem pa skoz odprtino za gumico vidu da je fejst mastn vse skup. vglavnem, najbolš da ga odpelem na servis in mi tam stvar pogledajo in zamenjajo. hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi So jul 14, 2007 8:54 pm

supaFlaj je napisal/-a:sicer pokrova pod volanom nisem odstranjeval ker nimam zvezdnatega imbusa,

To ni imbus oblika vijaka ampak torx, potrbuješ pa t20 :)
Na servisu ti bodo tole zaribal preko 200€, prvo povprašaj po tele. kok bi te prišla menjava pol šele pelji na servis ker tam še ti bodo potem našli vse druga zraven kar naj bi bilo dotrajano :) Se ti bol splača pelat enmu avtoelektričarju da si 100% da je stikalo, pa mu daš za pir
Ker vseostalo lahko narediš sam!!! Nastavek torx za tamalo račno oziroma izvijač te pride manj kot 1.5€ (lahko pa greš tudi iskati v b..... komplet za male pare)+ tvoje pol ure dela + stikalo če je zanič + pir od štromarja pa bo tvoj skupni strošek manj kot 40€

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj Po jul 16, 2007 7:43 pm

zdej sem razstavu volan, pa ne vem katere žičke so za kaj, kot si rekel, lahko probam z žičko ampak obstaja nevarnost da naredim kratek stik? mogoče veš kje se kupi novo stikalo, najrajš v ljubljani, ker mi je najbliže? tnx

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Po jul 16, 2007 9:51 pm

Tole dobis v vsaki avtorgovini z rezervnimi deli! Če slučajno nimajo pa ti itak naročijo pa maš naslednji dan pri njih. Zahtevaj da ti naročijo Valeo-tovega- ta še zgleda najbolš skupi narejen od vseh.

Uporabniški avatar
supaFlaj
Nov uporabnik

Napisal/-a supaFlaj To jul 17, 2007 10:25 am

bil na servisu, mal povprašal in naj bi šlo stikalo + rele, ker mi na armaturki ne gorijo določene lučke. zdej pa sam nabavim in zamenjam :)

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Sr avg 22, 2007 11:11 am

Si rešil? Koliko te je vse skupaj prišlo?

Uporabniški avatar
eLiSiR
Nov uporabnik

Kraj: Brežice

Napisal/-a eLiSiR So dec 01, 2007 10:36 pm

Bom kar to temo uporabil, da ne odpiram nove.

Me samo nekaj zanima. Kupil bi te zadnje luči za Twingota, pa me zanima ali moram to homologirat. Priložen je sicer ta TUV certifikat, samo a moram to homologirat ali lahko to pokažem policaju, če bo kaj težil?
ka te tu dam?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 01, 2007 11:02 pm

Dajte se naučit.....vse stvari ki niso ORIGINAL na vozilo je treba homologirat.....sicer mal dvoomnu v zakonu..... ker za M3 špegle ne reče noben nič....ampak potrebno pa jih je homologirat ker niso original.

Še bolj smešn bi blo kak bi jaz zadnje diske homologiral :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eLiSiR
Nov uporabnik

Kraj: Brežice

Napisal/-a eLiSiR Ne dec 02, 2007 1:35 am

Sej se mi je zdelo, samo to homologirat je pa res brezveze. Samo kaj, če se najde kak bolj zaje... policaj in mi kako kazen napiše. :o
ka te tu dam?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 16 gostov