Nasveti in napotki ter povpraševanja...

***jsjs***
Nov uporabnik

FIAT PUNTO- HLADILNIK

Napisal/-a ***jsjs*** To dec 04, 2007 4:14 pm

Živjo!

Js sem se odločla da uprašam še za mnenje tuki, koker pa da spet prvo pelem avto k mehaniku... Dva dni nazaj mi je avto kr naenkrat zakuhu pr -5 stopinjah- en dan prej sm ga mela u garaži, sem pregledala olje, vodo, bla bla bla... je blo use ok, se pelem z nočne službe domov, mi zakuha avto... tok sem ga usposobla, da sm se prpelala do mehanika, ki mi je zamenjau termostat, ker je crknu. Pa antifriz mi je naliu pa use poštimu... In dans se pelem u štacuno, temperatura začne spet naraščat... In sem šla direkt nazaj k mehaniku, pa sma dala avto na dvigalo, in ugotovila, da zdej pa spušča hladilnik pa tam nek uzad za pumpo... Zdej pa mene zanima kk da pa zadnč ni tok fejst kaplalo od usega ko je biu avto tut na liftu pa ka se mi zdej splača? It u štacuno pa use novo nabavit al mogoč kaka cenej varjnta če kdo kje kej prodaja po delih? Ker koker vem je hladilnik kr draga zadeva... Hvala za nasvete... Katja

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 04, 2007 4:24 pm

Verjetno je zarad pritiska, ki ga je ustvarlo ko je avto zakuhal....je podlegel hladilnik....... spustil ni takoj ker je napokalo..... in je ob nasljednjem pritisku popustilo.. dostikrat se celo zgodi da ko pred zimo zamenjaš antifriz ( prej pa je not voda) pol spusti na parih mestih....

ZA kiler pa poglej po oglasih za rabljenga ali pa najdi kakega maherja ki jih obnavlja... daš obnovit in to je to.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

***jsjs***
Nov uporabnik

Napisal/-a ***jsjs*** To dec 04, 2007 4:45 pm

sm gledla račune... pa sm ugotovila da sem mela pumpo pa termostat lani use zamenjano... zdej pa res ne vem al sm js tolk smotana da mi use kr naprej neki crkuje al pa uni mehaniki pojma nimajo zaka so tam... ki pa nej dobim koga ko se ukvarja s tem?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To dec 04, 2007 4:56 pm

če si mela notr slab ponaredek, lahko zataji tud po 1 letu
konec koncev že nekateri novi prepozno odprejo
ni pa sploh nujno, da je bil zamenjan
ko ti je zakuhu si kej potipala hladilnik? ventilator je delu oz dela?

drugače komplet zobati jermen+napenjalec+vodna črpalka je okol 50€
hladilnik daš pa popravit oz kupiš rabljenega (ki pa ni nujno dober)

s kje pa si? ti bomo/jo lažje povedal kam it na servis

ps: če sta šla samo hladilnik pa črpalka pol res ni sile, ker bi ti lahko zvilo glavo, potem bi bli šele stroški
podpis

***jsjs***
Nov uporabnik

Napisal/-a ***jsjs*** To dec 04, 2007 6:48 pm

he he he... glavo sem rihtala poleti tak da vem kaki so stroški :D drugače sem pa iz velenja... tak zdej mi pa lahko poveš kam in kako :D:D:D

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr dec 05, 2007 12:24 am

Skoraj se ti splača cel motor zamenjat se mi zdi da bo ceneje. ;)
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?ID=1624361
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov