Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Seat Toledo Stella čudno vžiga

Napisal/-a Štrubelj Sr dec 05, 2007 3:27 pm

Imam problem in sicer na Seat Toledo Stella letnik 99 1.6, ko ga hočem zalaufat, mi noče užgat oz. mal sem pa tja pokaže voljo za delovanje, medtem ko ga verglam kadi siv dim, bol svetel kot temen (ampak ne bel) in se mi zdi malenkost modrikast, samo ne zelo, ter nato ko po nekaj poizkusih zalaufa, se mi zdi kot da dela po 3 ali pa po 2 cilindrih, nato pa se po kakšni minuti stanje normalizira, včasih pa v nadaljni vožnji kar nima moči, ter noče spustit štantasa pod 1500, ko se peljem naprej in pa se ustavim na križišču pa mi crkne, če ne držim gasa (štantgas pač niha) in tko dalje, ampak se stvari ponavadi uredijo do takrat ko se avto segreje, so pa tudi takrat kdaj kakšni taki trenutki ko dela probleme.. (ampak ko je topel bolj poredkoma)

torej, zakaj mi noče užgat, zakaj mi v trenutkih ko je še v garaži laufa po 3 ali pa po 2 batih, zakaj sivo, rahlo modrikasto kadi in zakaj mi štantgas niha? V čem je problem in kakšni bodo po vašem mnenju okvirni stroški popravila?

LP

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr dec 05, 2007 4:10 pm

Ne ne kdaj si imel zadni servis mislim svečke in filtre tudi benz filter :?: Samo razmišljam a Acuu si kaj menjal :idea: mogoče je vse tam v akumulatorju premalo toka :?: ali pa alternator prej vse to preglej in še vžigalne tulajve če nima svečk :?:
V glavnem vso elektriko prej ok. :D

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr dec 05, 2007 7:25 pm

Če ti en čas dela po treh cilindrih, je možno, da je tesnilo od glave, ker voda steče v cilinder in dokler je bat ne zmeče ven ta bat ne dela, zato tudi bel dim. Če ti zmanjkuje kaj vode je to to!

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Sr dec 05, 2007 10:01 pm

aja, pozabu sm povedat da je bil servs opravlen poleti - menjane svečke, filtri, jermen. Je pa bencinc 1.6, za vodo pa bi blo možno pomoje. Na servisu pa, ko ga je prklopu na računalnik, ni pokazal nobene napake, tko da ecu pomoje ni..

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr dec 05, 2007 11:43 pm

Ja saj če je tenilo šlo ti ne bo pokazalo na računalniku.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če dec 06, 2007 12:07 am

pa poglej še če ti kje luft vleče
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Pe dec 07, 2007 9:48 pm

problem rešen - avtoelektričar mi je zamenjov en senzor in avto dela brez problema, hvala za odgovore pa lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov