Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

P206-stikalo za potovalni računalnik

Napisal/-a Cash Pe dec 14, 2007 6:43 pm

Lep pozdrav vsem!
No, kot že naslov pove, me zanima, če se je že komu zgodilo, da mu je tipka na koncu "palčke" za brisalce odpovedala. Namreč odpovedala je meni in mojmu frendu. Ko pritisnem nanjo, se na pot. računalniku ne zgodi nič. Probal sem z odklopom baterije za pol ure, če je slučajno kaj zaštekalo, vendar ne pomaga. Avta zaenkrat ne bi vozil na servis, ker me lahko oberejo na ful, v nasprotju s tem, da pa bi morda napako sam odpravil.
Imam P206 1.6 16v l.02, modelno leto l.03 in prav tako moj frend.
L.p. Cash

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 14, 2007 7:14 pm

Bivsih 60ksit za obvolansko stikalo :)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe dec 14, 2007 7:45 pm

:shock: Kr nej ga majo. Sm raje brez, pa dam 60 jurjov kam drugam.
Kaj pa so ti rekli na servisu, da je šlo k vragu. Kater del obvolanskega stikala natančneje (v mislih imam tipko-slab stik al kako el. vezje)?

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Pe dec 14, 2007 7:51 pm

za popravit boš tukaj dovolj našel, samo 3 poste boš moral nabit za videt slike če hočeš sam razdirat ročko

http://www.citroenbilten.com/forum/showthread.php?t=1749&highlight=obvolanska+ro%E8ica

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe dec 14, 2007 8:07 pm

turtle ---> pa ti si car, ne morem verjet, da si mi najdu to. Hvala, hvala, hvala :bow
Bom poročal, kako sem uredil stvar

Luky

Napisal/-a Luky Pe dec 14, 2007 9:03 pm

js mam te ročke doma...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So dec 15, 2007 3:53 pm

Stvar sem popravu in dela. :woohoo
Postopek za tistega, ki se mu bo to naredilo.
-z nožkom ostraniš tipko (ne s kleščami, ker bo po vsej verjetnosti vidit poškodbo od stiska klešč)
-potem noter s kleščami stisneš eno tako zaklopko (ne vem, kako bi jo opisal, v bistvu je v obliki puščice). No, ko jo stisneš, lahko odstraniš tisti obroč, s katerim vklapljaš zadnji brisalec in ga počasi snameš, hkrati pa držiš roko spodaj, da slučajno ne padeta 2 valjčka, ki sta nataknjena na 2 fedrčka.
-po odstranitvi tega obroča vzameš tista 2 valjčka skupaj s fedrčkoma ven
-nato odstraniš tudi nosilček tistih 2 valjčkov (moraš zopet stisniti tisto puščico skupaj, če hočeš, da ti bo šel ven
-in končno snameš tak bakren tanek obroček (tako je tanek, da če ga samo grdo pogledaš, se lahko zlomi :P ), no in tam ponavadi leži še majhen, zelo majhen delček, ki se je odlomil od tega obročka --> še dobro, da sem ga videl :?
-no, na tisti delček naneseš čisto malo cina in na drugi del obročka ravno tako. Nato s pinceto približno daš v prvoten položaj in priložiš cin pištolo, počakaš, da se cin stopi in predno rečeš keks, je končano.
-greš v avto in sestaviš in si vesel, da dela (če slučajno ne dela, ta tipka, ki ima tako plastično iglo, ne zadeva ob ta košček in gre mimo ---> odciniš in spremeniš položaj tistega delčka. Še en nasvet ---> ko je že vse sestavljeno, razen une tipke s plastično iglo, lahko pogledaš vzdolžno v ročko in vidiš, če bo igla zadela v ta bakren pricinjen delček. Meni je ratalo v prvo, he, he 8)
Pribor:
-nožek (ne olfa, ker se ti bo zlomil in ti bo tist košček olfe priletel naravnost v oko-sej veste, MURPHY-ev ZAKON :evil: Kak švicarski bo dovolj, samo mora imeti ostro konico)
-pinceta (ko ciniš, držiš bakren košček ob drugmu, ker s prsti ni šans-je premajhen)
-klešče (da stisneš "puščico" za odstranitev obročka in nosilca valjčkov)

No, upam, da sem komu pomagal z opisom.
Adios in še enkrat hvala "turtlu" Če se kjerkoli srečava in da se spoznava, sem ti dolžan 2 pivi, ne eno. Sej pol po 2 pa gre samo naprej 3,4,5..... :pij:
Zahvaljujem se tudi uporabniku "ZZ214" na Citroenovemu forumu, ki je povedal, kako se napako odpravi. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov