Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Golf IV, original Xenon, problem z ALWR

Napisal/-a Mate Pe dec 14, 2007 4:30 pm

V Golfa IV sem vgradil originalne xenonske žaromete in senzorje za višino vozila. Levi zaromet je še starega tipa (transformator ni na žarometu), desni je novi tip. Luči svetijo, ne uspem pa usposobiti samodejnega nastavljanja višine.

Kakor sem našel navodila na internetu, je potrebno nastaviti računalnike na žarometih (Kanal 29 in 39 na VAG-COMu). Problem pa je, da se mi VAG-COM noče povezati na omenjena naslova. Zanimivo pa je, da se pa poveže na naslov 55, kjer na drugem kanalu pravilno prikazuje napetosti obeh senzorjev višine. Iz tega sklepam, da so žarometi pravilno priklopljeni - za priklop sem uporabil Kufatecov komplet za ALWR in kable z adapterji.

Če ima kdo kakšno idejo, kaj naj še poskusim ali kje bi lahko bil vzrok temu problemu, se že vnaprej zahvaljujem :)

PS: Za ta problem sem odprl novo temo, ker je problem specifičen in mislim da ne sodi v temo Vse o Xenonu.
Slika

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Napisal/-a rogacp So dec 15, 2007 10:19 am

Lep pozdrav!

Žal ti ne znam popolnoma nič pomagat, me pa zanima, če maš to bi-xenon varianto, al maš za dolge luči H7 žarnico. Mi lahko zaupaš kje si dobil te luči in ostal material, ker mam že sam tut dolgo željo, ker so res izredno lepe luči. dvojni žmigavci....

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So dec 15, 2007 3:01 pm

Golf IV originalno ni imel bi-xenonskih žarometov, so samo navadni xenonski. Imam originalne luči in ne xenon kita, tako da je xenonska žarnica običajna D2S. V primerjavi z navadnim žarometom namesto tavelike zunanje parabole pride leča, namesto meglenke je žmiguc, dolga in pozicijska pa ostaneta enaki. Komplet žarometov se da dobiti na e-bayu, cene za komplete se pa v končnem gibljejo od 400 do700€, jih pa trenutno nekdo prodaja tudi na avto.netu, mislim da za 500€. Potem potrebuješ še adapterje, Kufatec prodaja nove za 50€, ali pa, če želiš, avtomatsko regulacijo višine komplet kabli in senzorja za 200€.

Kar se mene tiče je bil strošek do sedaj že nekje okrog 1000€ :? , ker je bil pri prvih žarometih, ki sem jih kupil, levi precej zanič :evil:

Še tale detajl. Do sedaj sem imel notri ene žarnice, ki so svetile precej modro, sklepam da 8000K, žal pa je bila sama svetilnost zelo slaba. Ob novem levem žarometu sem zraven dobil original novo žarnico 4300K, ki sveti neprimerno močneje, svetloba pa je bila na začetku rumenkaste barve, sedaj pa postaja bela. Tako da sem danes še desno žarnico zamenjal za 4300K. Če bi kdo kupil 2 8000K D2S žarnici, ali pa en malo slabši levi žaromet pa PM ;)
Slika

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Napisal/-a rogacp So dec 15, 2007 6:16 pm

aha, se mi je kar zdelo. mogoče kdo ve, če je kakšna varianta da bi imel na golfu IV bi-xenon žaromete. Trenutno imam pač navadne z lečama. Nisem ravno največji fen tehle xenon kitov, to priznam, sem pa fan xenona:) Torej je mogoče kakšna firma, ki namesto angel-eyes luči dela bi-xenon luči za golf IV?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov