Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To dec 11, 2007 9:43 pm

jaz drugače nisem ravno opazil še nekih drugih napak, razn te, da mi je metal v zasilni program, pri polni obremenitvi. Vpraši kakšnega mehanika. Če pa si kje blizu dolenjske oziroma trebnjega, pa ti lahko jaz svetujem za enega mehanika, ki je po mojem kr strokovnjak za te motorje. Če ti pa neenakomerno vleče, je pa možnost da ju LMM šel, in tisti magnetni ventil. Ko je moj avto gledal, je rekel, da če mi je šel magnetni ventil, da je rado tudi LMM, pa sem mel srečo zaenkrat.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr dec 12, 2007 6:58 pm

Problem, ki sem ga opisal, se pri meni pojavi samo občasno in ne vedno. Drugače avto dela brez problema in dobro vleče.

LMM pa ni več v uporabi ;)
Slika

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi So dec 15, 2007 10:06 pm

mel popolnoma isti problem, in iz lastnih izkušenj lahko povem da ni ne LMM in ne turbina tak da sam bosh pumpa ostane, ker mi zaradi nje tud avto ne užge...

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum So dec 29, 2007 7:45 pm

ne drugače mi avto normalno vleče (pač čipan pa to, ni ravno tiste izrazite turbo luknje). pa tudi ko se mije to zgodilo motor ni bil obremenjen - rutinska pot v službo.
spomladi bom dal zadevo preventivno popucat - vso lajtungo okoli turbine.

PeMa
Nov uporabnik

Golf IV TDI 110KM, motor ne vleče!!!

Napisal/-a PeMa Če jan 03, 2008 10:51 am

Pozdravljeni. Sem nov na forumu zato se v naprej opravičujem v kolikor se bom zanimal za stvari katere so že opisane na forumu. Imam Golf IV TDI 110KM letnik 98, 108 000km. Včeraj sem opazil, da mi motor do 2200 obratov vleče normalno, na višjih obratih pa mu moč znatno upade in obrati le z težka naraščajo. V praznem teku se motor normalno zavrti. Prav tako sem opzail, da motor ob mrzlem zagonu (zjutraj) oddaja blage kovinske
zvoke, kateri po prevoženih cca 3km izginejo.
V kolikor ima kdo kakršne koli izkušnje bi ga prosil za nasvet.
LP

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Re: Golf IV TDI 110KM, motor ne vleče!!!

Napisal/-a Mate Če jan 03, 2008 7:04 pm

PeMa je napisal/-a:Včeraj sem opazil, da mi motor do 2200 obratov vleče normalno, na višjih obratih pa mu moč znatno upade in obrati le z težka naraščajo.

Tole je na forumu bilo že dostikrat obravnavano. Najverjetneje težavo povzroča LMM (LuftMasse Messer - merilec pretoka zraka). Rešitvi sta dve, ali nov LMM, ki lahko in tudi verjetno bo ponovno crknil po nekaj 10kkm, ali pa preprogramiranje pri RSRu.

PeMa je napisal/-a:Prav tako sem opzail, da motor ob mrzlem zagonu (zjutraj) oddaja blage kovinske zvoke, kateri po prevoženih cca 3km izginejo.

Ta problem ti bo najlaže pomagal rešiti kakšen avtomehanik, ki bo avto v živo slišal. Običajno pri teh dizlih je, da, dokler so hladni, bolj na trdo tečejo in precej ropotajo, a ne s kovinskim zvokom. Tak bolj kovinski zvok se običajno pojavi le ob hladnem zagonu, dokler olje dobro ne namaže glave motorja, a mora ta zvok po par sekundah izginiti.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov