Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Občasna povečana poraba Opel zafira 1.9 CDTI

Napisal/-a blackmagic Sr jan 09, 2008 11:28 am

Občasno mi poraba pri vožni nenormalno naraste. Tudi do 30 l in več na 100 km. (če stojim na mestu v leru 12l/h). Drugače mam povprečno porabo okoli 6,8. Brez teh večjih porab bi mel še manj.
Zdi se mi da takrat avto zgubi na moči in ko pripeljem v garažo smrdi po zažgani gumi ali plastiki. Na servisu so rekli da ni nič narobe da se to filter samodejno čisti (saj je reko keri samo sem pozabo 8) ).Da naj grem takrat na avtocesto pa ga ven skurim. To sicer deluje pa me vseeno zanima če se še komu to dogaja.
Ker je avto še pod garancijo upam da me ne na.p.izdujejo.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr jan 09, 2008 12:55 pm

Pejt raje na kakšen drugi opel servis pa na tester priklopi. To je čisto zajebavanje servisa, ko je avto pod garancijo. Če ga nebi imel, bi ga takoj vzeli. Mal bodi tečen pa ti bojo pogledali.
Zihr se kakšen senzor poslavlja, pa ti zato avto tko deluje.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr jan 09, 2008 2:03 pm

takoj na servis če je pod garancijo...pa ni možno da ti pije 30 litrov...avto se nebi normalno obnašal..pomoje rač narobe kaže al je pa kak senzor zjahan
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 09, 2008 7:02 pm

Poraba 30l? Govoriš to o trenutni porabi ali o povprečni? Če je to trenutna je čisto ok, saj pod polnim plinom in v niski prestavi ni nič posebnega, vendar je to le trenutna poraba, ki traja par sekund, nato pa popustiš plin in je vse ok. Glede na to da verjetno misliš na čiščenje filtra trdih delcev v izpuhu (rustpartikel filter po nemško) tak poskok porabe ni nič nenavadnega, saj je treba saje z nečim zakuriti. Vprašanje pa je, če je potrebno ta postopek početi tako pogosto, da vpliva na povprečno porabo goriva. Vseeno bi predlagal da obiščeš še kak drug Opel servis in povprašaš za mnenje.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov