Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 13, 2008 7:43 pm

tomzzi je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:dvomim da se bo pri novi astri še našla zajla ;) drugače pa cilinderček spušča kake čudne glasove??

to res verjetno težko, da bo zajla. :lol: Drugače se pa to sliši v notranjosti avta. Oziroma se sliši prav iz tistega konca kjer so pedala. Več ne znam opisat. Lahko pa tudi sam posnamem ta zvok. Mogoče še danes pa ga uploadam sem.
vrjetno je cilinderček, druga skor ne more bit. Sploh če je zvok podoben mišjemu cviljenju(ok, z rezervo vzemi to izjavo mišjem cviljenju), al pa da podmažeš vpetje pedala :)
LP Rok

Uporabniški avatar
FevzNutzz
Nov uporabnik

Napisal/-a FevzNutzz Ne jan 13, 2008 8:55 pm

Pri meni zvok ne škripa niti ne cvili. Ampak poklja. Pomoje je res treba kje kaj podmazati, saj mi je zacelo tole delat v decembru, ko so bile velike temperaturne spremembe

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne jan 13, 2008 10:46 pm

Kyuss je napisal/-a:
fifi je napisal/-a:No, na moji 7 in pol mesecev stari Ibizi pa sem opazil, da se ob speljevanju včasih(ponavadi kadar avto ugasnjen dlje časa stoji) pojavlja en tak kovinski zvok, ki prihaja izpod motornega pokrova in se sliši v kabino včasih tudi, ko sklopka že do konca zagrabi in v prvi ali vzvratni prestavi pospešuješ prvih nekaj metrov. Vendar pa se ta zvok pojavi le, ko avto vžgeš in prvič spelješ, kasneje pa več ne, vsaj zaenkrat. Ta zvok je sicer značilen za precej avtov, na mojem bivšem Twingotu se ga je dostikrat slišalo pri speljevanju, če si recimo dal malo premalo gasa. Tu je zvok podoben, le malce manj izrazit, je pa res, da je prisoten tudi, če dam več kot dovolj gasa, ki je potreben, da se avto konkretno premakne. Je to tut kej za podmazat pri ročici na katero pritiska cilinder sklopke na mašini(sklopka na moji Ibizi ima hidravlični mehanizem, torej ni mehanska na zajlo)? Sicer zvok ni moteč, opažam ga zadnji teden, prej ga nisem nikoli zasledil, se mi pa zdi, da postaja vedno bolj očiten...

Tu sicer radi pišejo, da so izjave lovske (čeprav ne vem, po kateri malomeščanski logiki so prišli do te analogije), ampak preveri najprej freeplay havbe. Postavi se pred avto in pritisni na havbo. Če se pogrezne na kljuki, je nastavljena malo previsoko, kar pomeni, da ko motor spusti obrate, havbe začne vibrirati.
Na mojem avto je bilo tako, potem sem uštimal gumice za havbo, nastavil kljuko in zdaj je mir.

Njah, morda je tole vseeno malce pretrivialno, samo bom preveril. Ne pojasni pa zakaj se te "vibracije" pojavijo predvsem, ko avto dlje časa stoji ugasnjen.
Don`t worry, be happy:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov