Pozdravljeni, avto se mi zelo težko ogreje,kovozim pod niskimi obrati se ohlaja, ko pa grem malo hitreje ven iz naselja pa se ogreje na normalno temperaturo in ko spet spustim obrate se prične ohlajat.Zamenjal sem termostat pa isto.Ali je mogoče kriv alternator, ker pri cdi motorjih pomaga gret tekočino?
Če se ti avto ohlaja po tem ko je že bil normalno segret je prav gotovo termostat.
Možno je tudi da je novi hin.
Termostat pred vgradnjo preizkusi če dela pravilno.
Nemogoče naredim takoj, na čudeže je treba malo počakat, po potrebi tudi čaram.
Lahko je termostat,obstaja pa še druga možnost,ki se tudi dostikrat zgodi in to je,da ti je šel ventil gretja,ki se nahaja pod plastiko od vetrobranskega stekla.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Če je ventil gretja,bo temperatura motorja normalna... ponavadi ventil zašteka,tako da ti v kabino piha samo mlačno oz. mrzlo... v redkih primerih ravno obratno... (sorry malce površno sem tvoj prvi post prebral) - da ne bo nesporazuma
Ventilator hladilnika ima prek el. če prav vem... se ti mogoče vklaplja v tem mrazu??
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
ja , če klimo uklopim ali pa samo ventilator gretja se uklopi tudi ventilator kilerja,tudi če ni motor na delovni temperaturi. slišal sem da ima ta motor dodatne grelce za vodo
spremljaj temperaturo na zaslonu, more biti vedno okoli 90 stopinj, ce ti pade potem pomeni da je termostat hin, ce je pa temperatura se vedno na 90 tebi pa samo v kabino hladno piha pa pomeni da je kaj z gretjem kabine (temp. senzorji, ventil pecke, ...)...
pri mojem avtu tut zdej temperatura ne gre preko 60 stopinj, razen če gre gas do daske na avtocesti. Pa to se mi je že na ene par avtih to dogajalo in dvomim da bi termostati tak crovali, pa vsi glih na ca. 60 stopinj
sej men tud na 60 skos laufa....zdj ko se je mal otoplil na 70...ko ga pa na mestu segrevam pa na 90...in nevem al je fuč al ne ker pol ko odpelem spet pade na 60 st
im nobody je napisal/-a:sej men tud na 60 skos laufa....zdj ko se je mal otoplil na 70...ko ga pa na mestu segrevam pa na 90...in nevem al je fuč al ne ker pol ko odpelem spet pade na 60 st
x2
no, u bistvu se men, zdaj ko je biu minus zunaj, segrev največ na 75 stopinj. tudi po dveurni vožnji sedaj, ko je malo nad ničlo, pa se že segreje do osemdeset ali celo več. Ni pa še na 90 Upam da letos ne bo več minusa lol
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :)
Imam C 220 cdi model w203, ma temperatura tudi na števcu pada , saj tam sem opazil, ima digitalnoo skalo za temperaturo.termostata so mi že dva menjali, mercedesu 220 in 270 pomaga vodo gret alternator ,zanima me da ni kaj z njim narobe