Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tam
Nov uporabnik

Renault laguna 1.9 dci karavan

Napisal/-a tam Po jan 14, 2008 12:07 am

:evil: Poleti smo kupili od posrednika Renault Laguna 1.9 dci, uvožen iz Avstrije.
Super avto, super vožnja, vse je bilo brezhibno dokler - dokler slučajno ne ugotovimo, da se zadnja vrata ne zaklepajo. Prvi grr..
Čez mesec in pol ugotovim, da mi v tretji in četrti brzini menjalnik zelo neprijetno ropota. Na servisu ugotovijo, da je potrebno zamenjati ležaje v menjalniku - vse razen enega so imeli, zato so ga naročili v Francijo. Ne bom razlagala na dolgo - v glavnem - mesec dni smo bili brez avta ( še v času poštnih kočij bi ga prej poslali iz Francije ). 900 € in spet smo bili ponosni lastniki Lagune. In to kakšne tri tedne, ko mi je na AC menjalna ročica sama preskočila iz šeste v ler in še enkrat iz pete v ler. Čudno se mi je zdelo, ker nisem bila z roko na ročici. In potem veselo prehitevam kamion, ko mi menjalnik zašteka - stisnem sklopko, ki se kar pogrezne. In to pri 140 km/h. Nekako še prestavim ročico, spredaj samo zaropota, nič ne reagira. Še dobro, da nisem paničar in da mi uspe na odstavnem pasu ustaviti avto. Ugasnem motor, prižgem, avto počasi leze naprej, saj je zaštekal v brzini. Z zadnjimi močmi se avto privleče po izvozu iz AC, ustavim; nakar mi še sprednja kolesa zablokirajo. Ni ravno priporočljivo, če vlečna služba nalaga na kamion avto z zablokiranimi kolesi.
No, od tega so minili trije tedni, baje naj bi ta teden dobili avto oz. Laguno. Škoda, da je nismo za dva meseca, kolikor je bila oz. bo mogoče še dalj časa na servisu, odjavili iz prometa; tudi na zavarovalnici bi morali skleniti zavarovanje za 10 in ne za 12 mesecev.
V glavnem - zdaj vem, zakaj se prodaja toliko teh Lagun in to iz lastnih izkušenj.
Če pa slučajno kupujete takšno Laguno - vem za eno, zelo dobro ohranjeno, 2. lastnik, vsa oprema, dobra cena...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jan 14, 2008 12:55 am

Menjalnik? To pa ni glih "tipična napaka" lagun- jim je crkovalo vse drugo (02-03), ampak za menjalnik pa še nisem slišal. Koliko pa ima kilometrov? Da ni fajn previta?

Saj veš, če je cena predobra zna bit kaj "zadaj"...

..z rezervnimi deli pa je tako, ja- če je del na zalogi v NM pride naslednji dan, če je v franciji pa pride 1x na mesec; zdaj pa odvisno kdaj naročiš.

tam
Nov uporabnik

Napisal/-a tam Po jan 14, 2008 1:15 am

l etnik 03/04
Glede na to, da poznamo prodajalca mu verjamemo glede KM. Morda se motimo...
Ima cca 140.000, cena je bila normalna.
Paradoks - v vsakodnevni uporabi imamo Trafica, l. 1995, ki se znajde v delavnici le takrat, ko je potreben reden servis ( olje, filtri,..). Hitro moram potrkati...deluje brezhibno, le malo lepotnih popravkov bo potreben ( ne zbiramo kosovnih odpadkov ! ). Pa mesečno z njim naredimo cca. 3500 km.
Tako sem razočarana nad Laguno - tako dober avto ( ko vse dela ), pa tako slaba kvaliteta ! :(

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jan 14, 2008 1:24 am

Letnik 03/04 najbrž pomeni izdelava 03, prodaja 04...žal, 02 in 03 so bile totalno u qrcu, leta 2004 so pa (naj bi) odpravili težave.

Glede na število napak pri omenjenih letnikih bi se je na tvojem mestu znebil po hitrem postopku in iskal novejši letnik (ali pa kak drug avto če si izgubila zaupanje v renault).

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po jan 14, 2008 2:15 am

sploh se ne cudim da mas tezave z laguno saj se tolko pritozujejo na ta avto
drugac prodat ni druge

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Po jan 14, 2008 7:29 am

Boter ima takšno laguno, tudi tam nekje okoli letnika 2004, pa deluje brezhibno (mi je celo sam rekel, da se čudi akko to, vsem drugim pa da rade crkavajo). Letno naredi nekje 60.000 km. Avtek ima sedaj okoli 300.000 km, in ga še nikoli ni pustil na cedilu. Torej se med slabimi najde tudi v redu Laguna.

tam
Nov uporabnik

Napisal/-a tam To jan 15, 2008 11:56 pm

Evo - razveselili so nas z novico, da je potrebno menjati menjalnik ! :D Kot, da smo tistih 800 € za popravilo menjalnika vrgli vstran !
Zdaj pa še najmanj 1000 € za nov menjalnik...

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Sr jan 16, 2008 12:03 am

Reklamacija oz slabo popravilo z njihove strani.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 16, 2008 1:52 am

target_practice je napisal/-a:Reklamacija oz slabo popravilo z njihove strani.

vsekakor poskusi s tem, meni so na motorju nekoč menjali bat na uradnem servisu pa je motor čez teden zaribu.. najprej nič... potem pa en zelo jezen očetov klic in so naredili zastonj vse. (vsekakor pa moraš imeti račun od prejšnega popravila, vsaj deloma so odgovorni)

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Sr jan 16, 2008 9:35 am

Ojla vsi boste pograjali Renault, ok!
-Avto iz uvoza-realni kilometri ali ne???
-Vprašanje kdaj zadnjič na servisu-prikrita napaka-nikoli menjano olje.
-Ko so ti popravljali menjalnik, so ga res?
In bi se še lahko naštevalo kaj vse bi lahko bilo...................................

Upam da boš zdaj dokončno popravil in se potem "vozil" :lol:
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jan 16, 2008 9:58 am

Jap, na servis menjalnika se pritoži. Če ne bodo piši renault slovenija in zahtevaj da se uredi!
Če so odpirali menjalnik in ga šraufali bi moral bit popravljen, ne pa poflikan.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr jan 16, 2008 9:59 am

Oče je kupil leta 2002 Renault Laguna 1.9 dci, novo, z vso opremo za nekaj cez 6M sit. Ne bom razlagal na dolgo, le povem, da se mu ob imenu Laguna, se posebej, ce je povezana z besedo Renault, od zalosti zarosi oko.
Ne bom niti pisal o vsem, kar je bilo vse menjano na avtu, ker je to skoraj neverjetno in da, v pol leta, po dvomesecnih tezavah, so zamenjali cel menjalnik.
Oce se je znebil Lagune cez dve leti, za vratolomno ceno 3.2M sit... komaj, kajti ce ne bi menjal staro za novo, ne bi dobil niti toliko.

Strinjam se z vsemi, ki trdite, da je to slucaj in je Laguna najboljsi avto, posebej novi, saj vidimo kaksno enormno stevilo se jih vozi po cestah..., ali pa bodoci lastniki cakajo 7000€ popusta v akciji..., jaz sem le povedal, da menjalnik tudi crkne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov