Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

vprašanje

Napisal/-a adis Pe jan 18, 2008 11:43 pm

danes sem pri enem kolegu videl kako se mu pri mrzlem avtu, ko da kontakt dvigne temperatura vode za kakih 4-5 stopinje celzija, čeprav je menjal senzor za temperaturo vode. no zdej me pa zanima, zakaj pride do tega, ker mi ni jasno? ali gre za kako drugo okvaro

lp

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki So jan 19, 2008 1:09 am

pozdravljen
mojemu stricu je tako počel traktor... :) vem da se čudno sliši ampak ja... akomulator je bil malce prazen in vedno ko ga je hotel vžgati mu je števec šel gor... nevem zakaj ampak potem ko se je akomulator napolnil ni bilo več tega..
mogoče ti bo kdo drug povedal boljšo in bolj verjetno razlago...
lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jan 19, 2008 1:23 am

oprostite si bom malo sposodil temo...ko takle govorimo glede termostatov ne...oziroma ko je mašina hladna(do 90) je termostat zaprt oziroma voda ne kroži...in če termostat crkne...ostane zaprt in po logiki bi se seveda mašina pregrevala....je možna tudi ta opcija?sprašujem le informativno ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jan 19, 2008 9:24 am

im nobody je napisal/-a:oprostite si bom malo sposodil temo...ko takle govorimo glede termostatov ne...oziroma ko je mašina hladna(do 90) je termostat zaprt oziroma voda ne kroži...in če termostat crkne...ostane zaprt in po logiki bi se seveda mašina pregrevala....je možna tudi ta opcija?sprašujem le informativno ;)

po logiki bi se lahko zgodilo da bi prišlo do pregrevanja

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom So jan 19, 2008 9:44 am

Govora je o senzorju temperature, termostat je mehanski del, ki je polnjen z mešanico voskov, ki se raztezajo. Novejši tipi kvalitetnih termostatov pri okvari ostanejo odprti (Vernet, Valeo, Behr). Ob slabem kontaktu, naj bo minus na akumulatorju ali bloku ter slabša zveza s senzorjem se ob padcu napetosti pokaže razlika na kazalcu. Nič posebnega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov