Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lovcek
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

cordoba - motor zablokiral

Napisal/-a lovcek So jan 19, 2008 5:05 pm

Pozdravljeni,

Kupil sem cordobo 1.8 16v L95/96, obnovil motor, sedaj ko je pa sestavjena pa noče in noče vžgat. :roll:
Ob prvem poizkusu vžiga je bil akumulator zelo slab in sem imel light show v armaturki in cagri so znoreli.
Ok, akumulator zamenjam, zamenjam tudi baterijo v kjuču za daljinsko odklepanje, ki je tudi crknila,naredim snihronizacijo ključa, ampak tik pred koncem, ko led dioda na ključu potrdi sprejem kode se ne zgodi nič( ne odklene in zaklene vrat, kot potrditev programiranja) ne dela daljinsko centralno in še vedno noče vžgat, tudi z rezervnim ključem ne, kode pa tud nimam :(

Sicer vžge za sekundo, dve samo spet ugasne, tako da je očitno blokada motorja, samo ne razumem ,zakaj se ne obnaša pri vsakem poizkusu zagona motorja isto:

- vžig 1 : vergla in da iskro v razdelilni kapi, ter jo nato vzame
- vžig 2: vergla in ne da iskre
- vžig 3: vergla in da iskro
- vžig 4: vergla in ne da iskre.....

Jaz sem že brez idej kako naprej študirat in poizkušat, sicer je še rešitev kakšen pooblaščen servis samo, če imaste še kakšno idejo bi bil zelo hvaležen, da ne natovarjam avto pa spet vlečem tja in tam in po nepotrebnem zgubim še par sto eur :?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 19, 2008 5:12 pm

to je nekaj časa delal audi ko sem ga prodal novi lastnici. potem pa je šla na servis pa so ji samo kodo v ključu nekaj prestavli potem pa je normalno spet vžigal. Prej pa občasno je vžgal pa po par sek. se dol ugasno,potem pa samo verglal
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jan 19, 2008 5:28 pm

če ti za trenutek kresne bo nekaj na kodi

denzl
Nov uporabnik

Kraj: vodice

Napisal/-a denzl Ne jan 20, 2008 1:21 am

zivjo!
ko si menjal baterije ti je verjetno cip za kodo padel ven.odpri ga se enkrat pa poglej ce je notri.probaj se z rezervnim kljucem.
denzl

Uporabniški avatar
lovcek
Nov uporabnik

Napisal/-a lovcek Ne jan 20, 2008 2:28 am

hm, kodo ključ sprejme zato led lučka 5x utripne na ključu,sam ni mi jasno zakaj pol še ne potrdi z zaklepom in odklepom centralnega zaklepanja kot bi po navodilih moral, če bi to nardil pol bi z tem dokončno odklenil blokado.

Sicer se ravnal po servisni knjigi iz moje druge cordobe L99, samo imata enak ključ, tako da ne bi smelo bit kej drugače pri programiranju, čeprav je od L97 baje drugeče, vsaj tko pravi g. google, kej bolj konkretnega pa nisem najdu :?

Bom pa še enkrat razdru ključ sej zgubit nimam kej :lol:

Uporabniški avatar
lovcek
Nov uporabnik

Napisal/-a lovcek Ne jan 20, 2008 9:09 pm

evo, sem najdu na tujem forumu enga tipsona k ma isti problem pri sinhronizaciji ključa in je ugotovil, da mu ključ ne oddaja signala.

sedaj moram samo še najdit kam dat preverit ključ če meni tudi ne oddaja signala :?

Uporabniški avatar
lovcek
Nov uporabnik

Napisal/-a lovcek Ne jan 20, 2008 11:25 pm

kjuč dela normalno, preveru doma, tko da gre jutri k mehaniku pa se naj on naprej zajebava.
Al se je ECUju zmešal al pa sprejemnik na volanu ne sprejema, toliko sem ugotovil, ostalo naj pa tester opravi svoje:?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov