michelin je napisal/-a:Da,pojasnim problem z centralnim zaklepanjem pri puntotu ll.Soseda je hotela zakleniti avto in glej ga zlomka se je,kar nazaj odklenil.Ko sem si to zadevo ogledal in tudi sam poizkusil zaklenit se na sopotnikovi strani komaj premakne gumb na dol in takoj kljukici vrne gor oziroma odklene.Nekajkrat sem zaklenil in odklenil oziroma obračal ključ je centrala odpovedala in zaklenil sem vsaka vrata posebaj,kot da ne bi bilo centralca,nato sem odklenil in centralno lepo vse odklene.Poizkusim na sopotnikovi strani pa je lepo odklepalo in zaklepalo.Vzamem wd in našpricam ključavnice,nato poizkusim spet obračat ključ v ključavnici in preneha zaklepat tudi na sopotnikovi strani.Kaj bi bilo lahko narobe v tem primeru,da moče zaklepat? Ali je možno centralno izklopiti in kje,vsaj dokler se ne bo začelo popravljat?
Hvaležen bi bil vsakega nasveta kako se stvari lotiti
lumpii je napisal/-a:michelin je napisal/-a:Da,pojasnim problem z centralnim zaklepanjem pri puntotu ll.Soseda je hotela zakleniti avto in glej ga zlomka se je,kar nazaj odklenil.Ko sem si to zadevo ogledal in tudi sam poizkusil zaklenit se na sopotnikovi strani komaj premakne gumb na dol in takoj kljukici vrne gor oziroma odklene.Nekajkrat sem zaklenil in odklenil oziroma obračal ključ je centrala odpovedala in zaklenil sem vsaka vrata posebaj,kot da ne bi bilo centralca,nato sem odklenil in centralno lepo vse odklene.Poizkusim na sopotnikovi strani pa je lepo odklepalo in zaklepalo.Vzamem wd in našpricam ključavnice,nato poizkusim spet obračat ključ v ključavnici in preneha zaklepat tudi na sopotnikovi strani.Kaj bi bilo lahko narobe v tem primeru,da moče zaklepat? Ali je možno centralno izklopiti in kje,vsaj dokler se ne bo začelo popravljat?
Hvaležen bi bil vsakega nasveta kako se stvari lotiti
Odpri pokrov z varovalkami in najdi pravo, katera prekine tokokrog centralnega zaklepanja!
Upam da je le centralno zaklepanje vezano na to linijo, da ne bo še kaj drugega nehalo delati, npr, avtoradio ali podobno - mislim pa da je centralno samo zase na svoji varovalki!!!!
dr.otkar je napisal/-a:v desnih vratih je odpovedal motorček cz.
Zaklene naj ga na desni strani in se bo lepo zaklenil kot si opisal.
glede prenehanja delovanja, temperaturna varovalka v modulu cz prepreči nenamerno odklepanje in zaklepanje da ne bi skurilo motorjev.
Michelinko, dovolj pametne predloge pišeš, da ti za takšna vprašanja ne bi bilo treba tu gor spraševat nas nevedneže.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov