Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Menjava svečk

Napisal/-a phoebus Pe jan 25, 2008 11:33 pm

OK, mogoče zelo smešno vprašanje, ker je to dokaj enostavno opravilo :) Kakorkoli, menjal sem filtre, olje, temperatur-senzor in hladilno in avto že kar lepo prede, bi pa še menjal sveče- najbolj enostavno opravilo od vseh :-)

Na mopedu enostavno povelečeš dol "kapico", pri avtu predvidevam da tudi, ampak kolikor sem probal z občutkom, ni da glih "samo povlečeš", ker kablu to ni všeč.
Je treba prijet čisto spodaj s kakimi kleščami? Kako jih torej primem; s čim? Pač nebi rad uničil kabla pa sprašujem :)

Je pa fiesta 1.1, 1991 letnik, čisto enostavno "zgleda"- odpreš pokrov in pred sabo imaš 4 kable z dolgimi "lulčki" na koncu ki so nasajeni na sveče.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe jan 25, 2008 11:36 pm

Nič ni treba z kleščami, moralo bi it lepo z roko. Primi kolkor blizu upaš in potegni. Mislim, da bi moralo it.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 26, 2008 6:01 am

Če že dolgo niso bile menjane svečke,jo boš pri fiesti malce bolj težko odvil (to se pogosto zgodi) pač poskusi. Obvezno ko boš imel potegnjene kable dol,spihaj okoli svečk,da ne bo svinjarija okol.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 26, 2008 10:55 am

Samo pazi da kabla ne odtrgaš ker je znano da se original kablih(Motorcraft)prilimajo na svečke in jih težko snameš... :idea:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So jan 26, 2008 1:02 pm

če je tako, potem jim niti ne bi škodilo če jih zamenjaš
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jan 27, 2008 12:52 am

No, kabli so šli lepo dol, sem bil preveč reva včeraj :)

Mi pa ni nikakor ratalo odvit (imam sicer prav "ključ za svečke" ki sem ga kupil za moped in ne ta dolgega nastavka za gedore) ker so zapečene noter do amena. Bom peljal do kakega mojstra ki ima ključ z dovolj ročke da bo lahko obrnil...čene pa še eno cev gor pa ni hudič da z metrom ročice ne obrne prasice :twisted:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov