Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maliking
Nov uporabnik

Hyndai Lantra in ropotanje

Napisal/-a maliking Pe jan 11, 2008 7:48 pm

Pred Novim letom sem v Celju kupil Hyndai Lantra Wagon 1,8 GLS.Vse OK.Normalno,peljem k mehaniku, da opravi "prvi"servis, pač hočem biti siguren v vozilo in da bo v kot treba.Možakar naredi "pregled",nakupimo rezervne dele (300€), v glavnem vse za ta spodnji del.Od levega končnika,zavore...Vse ok.Preden je začel mu povdarim, da mi pri menjavi brzine iz višje v nižjo ali obratno-v zadnjem delu izredno ropota.Naj bi bile štangice stabilizatorja (opozarjam, da se v strokovne izraze ne spoznam, prav tako pa uporabljam izraze,ki mi jih je mehanik tu na Hrvaškem navedel).
Da ne bom predolg.V glavnem je vse narejeno kot je treba, edino to čudno ropotanje v zadnjem delu Lantre je "živce parajoče".Šele, če "trofim" menjavo,torej postopek spuščanja sklopke itd se nič ne sliši, drugače pa je grozno za slišat.Mehanik pravi, da je to zaradi sklopke,ali nekaj takega,ampak mene to grozno moti.Ima kdo izkušnje s tem? Sem iskal po tem forumu kaj podobnega,ampak nič. Lastniki Lantre, mogoče kake izkušnje?

Hvala za vsak nasvet,obenem pa lublancanu,ki mi je pred NL opisal postopek nakupa-prepisa itd, še enkrat hvala.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe jan 11, 2008 10:17 pm

Edino mal se mi čudno zdi, da ropota ko menjaš oz. ko stiskaš sklopko, ropotanje pa prihaja iz zadnjega dela avtomobila??? Tle mi ne klapa neki. :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 12, 2008 1:29 am

ce ti na luknah ne ropota poj niso stangice stabilizatorja ,niti gumice stange stabilizatorja.
tko da drugo pa ne vem kaj bi lahko ropotalo zadaj.
Ni vse res kar napišem

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So jan 12, 2008 2:17 am

Auzpuh ti tolče v karoserijo verjetno

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So jan 12, 2008 10:45 am

Primoz_86 je napisal/-a:Auzpuh ti tolče v karoserijo verjetno

Po moje bi bilo treba iskati vzrok res v tej smeri. sicer si pa kupil dost z.ebano Lantro, da ti tolk ropota, težko zadaneš prestave, pa še samo za dele si dal 300€ :shock:

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking So jan 12, 2008 11:25 am

Vsem,ki so napisali odgovor kot prvo hvala. Morda je klump bil kupljen, pa nisem ravno prepričan, ker denar,ki sem dal zanjo je v mejah normale,turi s temi rezervnimi deli.
No bistvo naj še enkrat ponovim.V kolikor "trofim" pri menjavi, ropotanja ni, drugače pa ropota kot hudič. Recimo tako kot, da bi imel zadaj "desko"na njej pa kup železa,ali nekaj podobnega. Tudi sam mislim, da bi se naj auspuh "zaletaval" v podvozje, pa mehanik pravi, da ne. Le zagovarja, da je nekaj povezano češ s sklopko in menjavo.
Tudi sem probal tam v zadnjem delu,ko je rezervno kolo, podstavit desko, ampak nič ne pomaga. Ta zavesa,ki jo povlečem, da pokrijem prtljažnik (saj veste kako izgleda), sem probal to, pa ni labilno.Je fiksirana dobro. Enostavno zdaj več ne vem kaj naj delam. Morda kdo ve za kak dober Hynday servis tu v bližini Lendave-Čakovec (Hrvaška), najdlje M.Sobota??

Hvala pa še enkrat vsem za komentarje.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So jan 12, 2008 6:05 pm

Lahko imaš nosilce motorja zanič in se ti motor povesi pri menjavanju, posledično pa auspuh zagrabi v karoserijo. Zaradi nosilcev motorja se tudi težko prestavlja. Zategni ročno, pa poskusi v prvi speljat, en pa naj ti gleda koliko se zadaj auzpuh premakne naprej. Isto ponovi za v rikverc, verjetno bo takrat tudi začelo ropotat.

Lahko ti še ročica od menjalnika tolče v auzpuh, a to se sliši spredaj.

Isto se pravkar dogaja meni (ropotanje ko zamenjam v nižjo brzino, pa tudi ko spustim gas in težave pri prestavljanu), ker imam en nosilec fuč (pri menjalniku spredaj). Zvok pa je enak škripanje, razbijanje, vibracije, moram dat radio do konca da ne znorim ;)

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So jan 12, 2008 10:14 pm

Hvala bogu, da so takšne težavi meni povsem tuje (pa avta nič ne šparam). No, upam, da bosta vzrok hrupa uspešno odstranila.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 13, 2008 1:28 am

Pri meni ne ropota le zaradi zanič nosilca, a sem tudi izpuh nekaj predeloval in je malo bolj nazaj kot v originalu. No ko dobim nov nosilec vseeno ne bi smelo več ropotat.

Sicer pa starost avtomobila in način vožnje naredita svoje. Lani sem imel na avtu neke stare gume, ki so bile za v smeti, pa sem se pri vsakem speljevanju malo izživljal nad njimi, takrat je nosilec do konca spustil (mislim seveda tisto zavulkanizirano gumo, blažilnik tresljajev) No gumam pa ni nič škodilo, so bile trde kot kamen ;)

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking Ne jan 13, 2008 11:37 am

Primoz_86 je napisal/-a:Lahko imaš nosilce motorja zanič in se ti motor povesi pri menjavanju, posledično pa auspuh zagrabi v karoserijo. Zaradi nosilcev motorja se tudi težko prestavlja. Zategni ročno, pa poskusi v prvi speljat, en pa naj ti gleda koliko se zadaj auzpuh premakne naprej. Isto ponovi za v rikverc, verjetno bo takrat tudi začelo ropotat.

Vidioš, zanimiv predlog.Ga mehaniku jutri povem,ker sva se dogovorila, da napako mora odpravit, saj sem zdaj preveč že vložil in bi me to motilo med vožnjo.
Hvala!

Lahko ti še ročica od menjalnika tolče v auzpuh, a to se sliši spredaj.

Isto se pravkar dogaja meni (ropotanje ko zamenjam v nižjo brzino, pa tudi ko spustim gas in težave pri prestavljanu), ker imam en nosilec fuč (pri menjalniku spredaj). Zvok pa je enak škripanje, razbijanje, vibracije, moram dat radio do konca da ne znorim ;)

maliking
Nov uporabnik

Napisal/-a maliking So feb 02, 2008 9:44 am

Po daljšem času, ampak dolžan sem odgovor. Po vseh kolobocijah, je ugotovljena napaka. In to je? Hauba zadnja ni imela levega "zamaška", ki dihta, in je hauba ropotala.Toliko.Morda bo to komu pomagalo tudi pri iskanju,ko to ugotovi.
Iskrena hvala vsem,ki so kakorkoli skušali pomagat.Res pa je, da je bilo potrebno kar nekaj časa, da smo končno ugotovili kaj je razlog neznosnega ropotanja.

Lep pozdrav!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov