abbe je napisal/-a:ales. je napisal/-a:še neki sem pozabil meni se dogaja tak da ko se ustavljam v križišèu se volan še z veèjo moèjo oz veèjim naklonom zavrti v desno oz èe speljem in ne držim volana se mi volan zaène sukati v desno tako enakomerno kot bi zavijal poèasi
lahko da ti desna zavora bolje prime(ko zaviras v kriziscu9 al pa da ti med poznjo cisto malo zavira pa zato volan vlece v desno
Bom kar na splošno vsem malo odgovoril, ker vidim da so podobni problemi in ni odvisno od znamke avtomobilov.
Da ti sluèajno ne ustavljaš v istem križišèu :)
Jaz sem imel isti obèutek, nato pa sem videl da se dogaja samo v enem in istem križišèu, na poti v službo (majhne kolesnice in zato hoèe obrnit volan) - skratka kriva je bila cesta. Je mogoèe tudi tu isti primer?
Drugaèe pa tudi meni avto pomalem "sam ovinkari"
Tudi sam sem enkrat spraševal. Ni mi dalo miru, ker nisem vedel zakaj se to samo obraèa, èeprav ni tako hudo moteèe.
Nekdo na forumu je bil tako prijazen in mi rekel naj izmerim razmike od blatnika do centra kolesa ali pa kar razdaljo med blatnikom in kolesoma (koliko prostora je vmes - pri meni se na oko vidi da je eno bolj naprej).
Tako vidiš èe je katero kolo je zamaknjena naprej oz. nazaj proti drugi (mogoèe zaradi kakšnega udarca - moj je bil ruknjen v blatnik, in skoraj preprièan sem, da je to razlog za zamaknjenost) in lahko da zato vleèe.
Pri meni je 2cm razlike, in se opazi ce primerjam na polozaj gum je ena toliko naprej.
Sem se sprijaznil ker me ne moti toliko, saj imam avto za kratke relacije - sluzba dom sluzba. Rešitev mislim, da bi kakšen avtoklepar to popravil da zamakne na pravo mesto, ne vem èe se da to na optiki odpravit - vsaj meni z optiko niso izboljšali tega. Preveri in poroèaj èe boš se odloèil pogledat in ukrepat, ker me zanima :)
Èare mogoèe si celo ti bil, ki mi je to predlagal, a zaostajanje je to kar sem jaz nekako poskušal opisat?
PS. Sem pa videl v drugem topicu, da je mogoè tudi zadnji par koles kot možni krivec za zavijanje, samo ne vem kako bi pa to preveril, mogoèe enako kot sem napisal za prednji kolesi?
PSS:
Oèitno se nam vsem s tem problemom volan malo zavrti v eno smer in se pol zaustavi, moram enkrat probat, na enem parkirièu. Sem preverjal na cesti, ampak je prej zmanjka, ampak zgleda da se bolj kot ne umiri na isti poziciji.