Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SwIfTyAn
Nov uporabnik

SRS lucka??

Napisal/-a SwIfTyAn Sr feb 06, 2008 10:31 pm

Imam problemček pri hondi civic vtec. SRS lučka se na cajte prižiga in ugaša, se pravi med vožnjo se za par sekund prižge nekaj časa gori in nato ugasne. Pri kontaktu se normalno prižge in ugasne, tako kot mora. Ma kdo idejo kaj bi lahko blo?? Mogoče kaj v napetosti? Aha, sem pa radio menjeval prejšnji teden in še vedno ni tak kot bi moglo bit, ker se vedno resetira ko avto znova vžgem (vem da je treba ona dva kabla skupaj dat pri evro priklopu pa bo, ampak še ni blo cajta:)). Ma mogoče SRS lučka kako vezo z tem??

lp

Luky

Napisal/-a Luky Sr feb 06, 2008 10:45 pm

kok js vem je SRS lučka za airbage in zategovalce/pase, če maš v sedežih airbage poglej pod sedežem kable, mogoče ma tam učasih kak slab stik...

SwIfTyAn
Nov uporabnik

Napisal/-a SwIfTyAn Sr feb 06, 2008 10:58 pm

Dva airbaga sta: voznik (v volanu) in sovoznik (armaturka).

lp

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr feb 06, 2008 11:00 pm

kokr jst vem, ma srs neki veze s sovoznikovim airbagom - na večih avtih je tm kjer je sovoznikov airbag, napisan srs airbag... kaj pa kako pa zakaj pa ne vem...

Lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 06, 2008 11:23 pm

SRS pomeni "Supplementary Restraint System " in to vključuje celoten sistem in vse kar je povezano z zračnimi vrečami. Z vsemi senzorji in napeljavo vred. Čisto enako kot imajo nekateri avti pač lučko z napisom AIRBAG. Tisto da pa na armaturki enkrat piše SRS, drugič pa ne, pa nima nobene veze.
Poglej okoli konektorjev pri sedeži, mogoče bo tudi povezava airbaga na volanu - spiralasti kabel.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 06, 2008 11:24 pm

c.o.b. je napisal/-a:kokr jst vem, ma srs neki veze s sovoznikovim airbagom - na večih avtih je tm kjer je sovoznikov airbag, napisan srs airbag... kaj pa kako pa zakaj pa ne vem...

Lp

Kaj pa men ko piše SRS airbag na volanu? :D

Je pa to v zvezi z airbagi..... lahko ti konektor pod sopotnikovem zicu kaj j**e....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr feb 06, 2008 11:28 pm

c.o.b. je napisal/-a:kokr jst vem, ma srs neki veze s sovoznikovim airbagom - na večih avtih je tm kjer je sovoznikov airbag, napisan srs airbag... kaj pa kako pa zakaj pa ne vem...

Lp

Srs je kratica za suplemental restraint system oz. po domače "dodatni zaščitni sistem" čemur po domače rečemo tudi zračna blazina.In nima veze katera, voznikova, sopotnikova....

avtorju: če ti sveti lučka, je več možnosti: med drugim slab kontakt, volansko navitje itd. Priklop na tester bo verjetno največ razrešil, saj se napake v tem sistemu zabeležijo in shranijo...
EDIT:sebaveh, zgleda da sva istočasno tipkala...
Lep dan!

SwIfTyAn
Nov uporabnik

Napisal/-a SwIfTyAn Sr feb 06, 2008 11:33 pm

Ja treba bo mal presnofat te kable pa konektorje ja. A pol se mi ni treba bat, če se tu pa tam vklopi in izklopi ta lučka? Verjetno nebo balona na sred lepega dneva ven butnilo :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 06, 2008 11:51 pm

SwIfTyAn je napisal/-a:Ja treba bo mal presnofat te kable pa konektorje ja. A pol se mi ni treba bat, če se tu pa tam vklopi in izklopi ta lučka? Verjetno nebo balona na sred lepega dneva ven butnilo :lol: :lol:

lp

Treba je pač preverit in ugotovit vzrok.. Ker pač po možnosti lih takrat ko bi mogu ne bo deloval.....upam da ga sploh ne boš rabu. Kr tko pa tud ne vrže vreče ven...... ko bi vedli kaj sem na mojem vse dela.... od armaturke ven.... not.... prestavljanje volana..... pa se ni sprožu :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

SwIfTyAn
Nov uporabnik

Napisal/-a SwIfTyAn Če feb 07, 2008 11:03 pm

Evo zaj pa je vredu, cel dan se niti enkrat ni utripnila, razen takrat ko mora. Jaz mislim da ni to neka večja napaka, zgleda da ma finte na cajte. :twisted:

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov