Nasveti in napotki ter povpraševanja...

k_astra_G
Nov uporabnik

Grelne svečke

Napisal/-a k_astra_G So feb 09, 2008 7:02 pm

Pozdravljeni.
Mene pa zanima če lahko dam na Astro G ''hitro vžigne grelne svečke'' al kokr se že imenujejo, ker zdej mam te klasične. Zjutraj ko hočem vžgat avto moram čakat tam ene 6 sekund.
Pr enh Astrah k majo novejši motor DTI lahko tkoj užgeš, ker se tkoj ugasne lučka za predgretje.
Moja Astra pa je 1.7 DT Isuzu 50 kW letnik 1999.
Pa kolk stanejo klasične pa kolk te hitro vžigne grelne svečke?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So feb 09, 2008 9:35 pm

Kolikor vem, so časi žarjenja svečke krajši, ker gre za motor z direktnim vbrizgom nafte. Ti pa ne potrebujejo tako dolgega segrevanja kot motorji s posrednim vbrizgom (z vbrizgovalno komoro). Navsezadnje, pa čas ogrevanja ni odvisen od same svečke, temveč od računalnika, oziroma elektronike ki jih vklaplja.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So feb 09, 2008 11:18 pm

Zaradi same konstrukcije motorja tole ne gre skupi..... tko da kr veselo čakaj zjutraj tiste 6 sekund :)

Je pa res da je čas odvisne tudi od svečke...... navadna svečka rabi minimalno 2 sekundi da zažari..... potem pa ogreva prostor..... tako imenovana hitra svečka pa se segreje dost prej....... ampak kot sem že omenil sta to dve različni konstrukciji motorja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov