Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 11, 2008 8:20 am

dejvi je napisal/-a:Drugače pa, če se v naselju vozi do omejitve (zakaj 50, sploh če je strnjeno naselje?), garantirano ne bo problemov s policaji katerekoli strukture. Je pa drugo, kako jih postavijo in kako jih naredijo, saj očitno ni standarda, po katerem se morajo delati, ker po nekod so res totalno neprimerno narejeni.Sam imam spuščen avto in se moram čez pazljivo peljati, sicer do sedaj nimam posebnih problemov.

Mislim, da obstaja standard za ležeče policaje (izdelava), ampak ne vem pa če ga upoštevajo.

Ali pa upoštevajo tako kot v tunelih pod trojanami, ko so vzeli za standard zakonik iz leta 1987!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Po feb 11, 2008 2:03 pm

@nebivedu: zgleda da si bom še jaz moral kupit terenca :lol: :lol:

me zanima kaj si je on mislil, ko je kar na enkrat oral po njivi, in kako je razlagal svoje ravnanje organom, če so prišli :lol:

@kolesar nam lahko posreduješ ta pravilnik? :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po feb 11, 2008 2:44 pm

Pravilnik je objavljen tukaj http://www.spv-rs.si/vsebina/pdf/Umirja ... ukrepi.pdf

Tudi sam imam v planu rušenje nekaterih ležečih policajev, ki niso v skladu s pravilnikom (takšni so pravzaprav skoraj vsi v moji okolici). Ene mi je v domači občini s pritiski na župana že uspelo znižati za par cm (so prišli cestarji in za kakšnih 5cm postrugali asfalt). Sedaj so kolikor tolikor normalni, čeprav klančina še vedno ni povsem v skladu z zakonom, ampak naj jim bo za tokrat. So sedaj v prvem planu še nekateri drugi ...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Po feb 11, 2008 3:33 pm

jaz si nabiram protiorožje za mojega soseda, saj enim še logika ni potegnila da hrup vozila ni premo-sorazmerna z hitrostjo vozila
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po feb 11, 2008 3:50 pm

ležeči so zakon, za pretegovanje podvozja 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Po feb 11, 2008 6:22 pm

Nebivedu - ti si CAR !!!!
:-:o :woohoo

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po feb 11, 2008 6:36 pm

jay je napisal/-a:ležeči so zakon, za pretegovanje podvozja 8)

ja,ja res na ležečih policajih se amontizerji zbudijo ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
JerdnaL
Nov uporabnik

Napisal/-a JerdnaL Sr feb 13, 2008 8:45 am

dj_em je napisal/-a:najbolši so uni k so jim barve (tiste bele puščice ) zbledele pa jih ponoči ne vidš takoj .. pol pa skačeš gor pa dol :lol:

Nisem proti ležečim policajem, saj so ponavadi tam kjer morajo biti, ampak pod zgornje se pa podpišem. Enkrat sem na enega takega nabasal (niti ni blo neko hudo naselje) s 50~60 km/h in sem fejst požlajfal - počlo ko' hudič, ampak na srečo ni blo nč.

Če bi blo bi se pa šel kregat...

MaticZ.
Nov uporabnik

Napisal/-a MaticZ. Sr feb 13, 2008 4:48 pm

V tržiški okolici oz. bolje rečeno v Pristavi je en ležeči policaj kjer se moraš čisto ustaviti, če želiš peljati čez njega(kljub temu, da je tam omejitev 10km/h). Kratek ter visok, /\. :?

suzukinm
Nov uporabnik

Napisal/-a suzukinm Sr feb 13, 2008 8:42 pm

P R A V I L N I K o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah

LINK:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=39624

81. člen

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Sr feb 13, 2008 9:24 pm

v novm mest je en prsu s spuscenm avtm pa je cist ustav pa kumej da je cez prsu. men osebnu so (nekateri) lezeci policaji previsoki.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 14, 2008 12:08 am

-=davor=- je napisal/-a:@nebivedu: zgleda da si bom še jaz moral kupit terenca :lol: :lol:

Verjam da ko kupiš terenca se logika,stil in manira vožnje zelo spremeni.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 14, 2008 12:21 am

Ja voziš bolj počasi, promet spremljaš z višine in imaš boljši pregled, prekrškov delaš manj, ker se navadiš da se tudi počasi pride vedno na cilj in na splošno se manj ukvarjaš z izsiljevanji in podobnimi situacijami, ki jih vsakodnevno doživljaš v osebnem avtu.

Je pa ena slaba lastnost, butci se vrivajo pred tebe na spolzkih cestah(ob dežju, po snegu si ti itak najhitrejši) in si mislijo, da se boš že ustavil, vendar imaš najmanj za pol težji avto od njih in rabiš večjo varnostno razdaljo. Ampak tudi na to se navadiš. Preden se pa navadiš imaš pa par nesreč - od tistih zadaj, ker si ti začel bremzat, ko se je nekdo pred tebe urinil in tisti za tabo se potem ne ustavijo tako hitro, ali pa prepozno opazijo in se ti zaletijo v kljuko. (Če imaš rezervno kolo zadaj na vratih, potem ni kljuka najdaljši del zadaj in so jo imel lahko na avtu kljub vsem našim glupim zakonom.)
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če feb 14, 2008 12:26 am

R 26 je napisal/-a:v novm mest je en prsu s spuscenm avtm pa je cist ustav pa kumej da je cez prsu. men osebnu so (nekateri) lezeci policaji previsoki.

jst se tud pred usakim ustavm in lepo pocasi gor pa se to drajsa k p*****a...sam ka pomaga k so zadi zivcni skor ti v rt prletijo prehitevajo cez lezece in podbno :lol:
Slika

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs Če feb 14, 2008 8:08 am

ja fantje pocas bo treba pelat... :lol:

v novem mestu so na eni cest tut vsakih 100 metrou lezeci policaji, pa so jih cestarji ze nevem kulkrat polozil pa so zdrzal na cesti usega skup tri dni... :)

kr jih ukradejo...hehe... :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če feb 14, 2008 9:56 am

Tale je še boljši na to temo: http://www.youtube.com/watch?v=_5ZwbDj7sQM&NR=1
:shock: :lol:

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Če feb 14, 2008 10:26 am

suzukinm je napisal/-a:P R A V I L N I K o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah

LINK:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=39624

81. člen

A pa je sploh kakšen ležeči policaj narejen po tem pravilniku, v moji okolici so prav vsi višji od 7 cm :?

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs Če feb 14, 2008 12:31 pm

ja plastični so standardni in niso najbrz vec kt 7cm, uni k so pa iz asfalta so pa razlicnu in se pri teh noben ne drzi meje 7cm...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov