Nasveti in napotki ter povpraševanja...

eliz
Nov uporabnik

PROBLEMI

Napisal/-a eliz Če feb 14, 2008 7:48 pm

In sicer par stvari: peugeot 306 1.4 l.99

1. Zobati jermen. Grem u trgovino dam prometno, tip pogleda, išče na konc pa reče da je eden za 17 in eden za 30 eu(isto gates). Pravi naj prinesem stari jermen da vidi kateri je tapravi. Ok pogledam še na net najdem za 23 in za 15 eu, oba gates. Tu nastane problem kako naj ga naročim, če nevem kateri oz če mi bodo poslali tapravega!!!???

2. Isto velja za napenjalec katerih cene se gibljejo od 25-45 eu s tem da sta spet 2 različna in tip neve kateri je pravi.Meni se tudi ne sanja ker so različne dimenzije pa firme, pa še en je menda avtomatski???

3. OK za vodno črpalko upam da ni frke je bla povsod okol 25 eu

Ali ima kdo kakšen predlog glede teh stvari oz iskušnje, kr men je to španska vas. Nebi pa nekaj kupil in pol da mi serviser reče da ni v redu. Te stvari pa mislim nabavit sam kr pride ceneje kot da ti jih zrihta mehanik, vsaj pri nas je tako!
Čas teče...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 14, 2008 7:51 pm

vprašaš kakšna je razlika,potem pa doma snameš pokrov jermena in vidiš kaj imaš spodaj,lahko pa to narediš tudi prej in mogoče se bo videla še kakšna številka jermena in maš zadevo rešeno

eliz
Nov uporabnik

Napisal/-a eliz Če feb 14, 2008 8:27 pm

Ja če veš kje to je :oops:

No ja najbolš da vprašam mehanika:(
Čas teče...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če feb 14, 2008 8:50 pm

Res težko vprašanje. Greš na servis, pokažeš številko šasije in narediš popis materiala po tovarniških kodah. Potem greš v Euroton, Potokar ali Motomat in najdeš primerljiv aftermarket material, Gates, SKF, Ina... Ker če to ne znaš, ne znaš tudi pogledat jermena ali šponarja v živo.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če feb 14, 2008 8:56 pm

Poberes dol in gres kupit. Nazalost je tako pri francozih da je vse vec ali manj pomesano vsepovprek, takoda je najbolje da se gre v trgovino z demontiranimi deli. Prisparate na voznjah sem ter tja.

Sicer pa jermeni se razlikujejo po kvalitetah, stevilu zobcev ipd.
Kar se napenjalcev tice je normalno da je avtomatski drazji od navadnega....

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če feb 14, 2008 9:09 pm

Probaj prepisat kako številko iz starega jermena če se vidi. Ponavadi se da ful pomagat s tem. Potem kliči v trgovino Kotal v Logatec. So specializirani predvsem za jermena, verige, ležaje in ostale avto dele. Tip zrihta čisto vse.
S kje pa si?
L.P.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če feb 14, 2008 9:22 pm

joztom je napisal/-a:Res težko vprašanje. Greš na servis, pokažeš številko šasije in narediš popis materiala po tovarniških kodah. Potem greš v Euroton, Potokar ali Motomat in najdeš primerljiv aftermarket material, Gates, SKF, Ina... Ker če to ne znaš, ne znaš tudi pogledat jermena ali šponarja v živo.
in na katerem servisu ti bojo dal kataloške če koga slučajno ne poznaš tam??Na nobenem.Povem primer ko sem rabil pač ene končnike za vzvodovje brisalcev pri tipotu in modelu na avto triglavu razlagam kaj bi rad in sploh ni pogledal v katalog (ePER) ampak mi prav vzvišeno pravi da tega pa že lep čas nimajo več.OK si rečem in grem domov na ePERgledat pod katero kataloško se dobijo ti končniki in le te prepišem in grem naslednji dan spžet tja in mu samo rečem naj mi da kos pod to in to številko in ne moreš verjet celo najdu je vse končnike potem sem ga jaz seveda veselo nazjal da je b****r in odšel končnike kupit tja kjer mi jih z veseljem prodajo oz. zrihtajo če jih nimajo

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če feb 14, 2008 9:49 pm

Peugeot in Citroen imata portal na netu, kjer s številko šasije sam najdeš ustrezni del. Lahko zakupiš eno uro, en teden, en mesec... 10 € za eno uro ti prišpara letanja, še posebej, če ne znaš podreti pokrova jermenov.
http://public.infotec.peugeot.com/
Pri Modrem levu z veseljem povedo številke delov na podlagi šasije, vedno in brez izjeme prijazno. Če bi nam zaupal tip motorja in letnik bi ti v TecDocu že našli kataloške številke potrebnih delov. Jermeni se razlikujejo po dolžini, številu zob in širini, šponarje pa radi modificirajo v avtomatske z urico.

eliz
Nov uporabnik

Napisal/-a eliz Če feb 14, 2008 10:54 pm

Drager iz Kočevja :?:

Kakšna pa je razlika med avtomatskim, razen to da je za novejše modele???
Čas teče...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe feb 15, 2008 8:34 am

Sem imel tak primer pri svojem avtu, stari šponar je bil na nastavljanje s posebnimi orodji in distančniki, novi je zdaj že klasičen na urico. Razlika je v pritrdilnih vijakih, ki so k sreči krajši, da jih lahko odrežeš. Ob nepoznavanju bi stari vijak silil v prekratko luknjo in pokvaril navoj. Obenem je tudi drugačna vodna pumpa, katero lahko za umik novemu šponarju odžagaš in prilagodiš repe. Motor je ES9JR od PSA.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov