Nasveti in napotki ter povpraševanja...

[^IcEmAn^]
Nov uporabnik

Peugeot307 in prestavljanje v 2. prestavo + voznja naravnost

Napisal/-a [^IcEmAn^] Pe feb 22, 2008 4:19 pm

Ok, razresil sem antipollution fault, zdaj pa me muci naslednje.. Namrec pri pospesevanju prestavljanje v 2. prestavo ni povsem gladko, medtem ko med stanjem na mestu ni tezav. Problem je v tem, da se med prestavljanjem rocka za nekaj trenutkov ustavi nekje na sredi in noce naprej, potem pa normalno prestavi.. Je to normalno, ali menjalnik umira?
Zadnjič spremenil [^IcEmAn^], dne Ne feb 24, 2008 12:36 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Pe feb 22, 2008 6:08 pm

Baje je zaželjeno,da sporočiš,kako in kaj je bilo,da bodo še drugi vedeli.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe feb 22, 2008 6:40 pm

Ce vcasih tezje iz prve potegnes, je lahko tudi olje. V kolikor pa samo steka v drugo in neskrta so lahko krive vilce.

[^IcEmAn^]
Nov uporabnik

Napisal/-a [^IcEmAn^] Ne feb 24, 2008 12:35 am

primozek69 je napisal/-a:Baje je zaželjeno,da sporočiš,kako in kaj je bilo,da bodo še drugi vedeli.

saj sem napisal v temi o mojem Antipollution Faultu, daje bila loputa za bencin.. stroskov za 400€ :)

no, ce bo kdo bral.. me zanima se naslednje: namrec. na ravnini, ko je volan poravnan, avto rahlo zavija v desno. kaj bi lahko bilo? narobe pritrjen volan (ce so ga kdaj sneli), ali kaj resnejsega? :s

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Re: Peugeot307 in prestavljanje v 2. prestavo + voznja narav

Napisal/-a XTR Ne feb 24, 2008 12:57 am

[^IcEmAn^] je napisal/-a:Ok, razresil sem antipollution fault, zdaj pa me muci naslednje.. Namrec pri pospesevanju prestavljanje v 2. prestavo ni povsem gladko, medtem ko med stanjem na mestu ni tezav. Problem je v tem, da se med prestavljanjem rocka za nekaj trenutkov ustavi nekje na sredi in noce naprej, potem pa normalno prestavi.. Je to normalno, ali menjalnik umira?

Ni rečeno da menjalnik umira, lahko je napaka samo na povezavi med ročico in menjalnikom. Ne vem kako ma 307 narejeno, smo pa imeli podoben problem na C3. Iz prve prestave v drugo se je včasih malo zataknil, pa občasno je iz brzine vrglo (pri 60k km). Na servisu so zamenjali "zajle", ki povezujejo ročico z menjalnikom (vsaj tako mi je rekel mojster na servisu, čeprav mu po določenih neumnostih ki mi jih je razlagal nič več ne verjamem). Vprašaj kakšnega mehanika pa ti bo povedal kaj bi lahko bilo, verjetno nisi prvi s tem problemom.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Peugeot307 in prestavljanje v 2. prestavo + voznja narav

Napisal/-a esem Ne feb 24, 2008 3:24 am

XTR je napisal/-a:...Na servisu so zamenjali "zajle", ki povezujejo ročico z menjalnikom ...

Pa je bilo potem boljše?

BTW - Svoje čase je Cimos iz Kp izdeloval in tudi razvijal menjalniške prenose (od ročice naprej) za nekatere modele Citroena in morda tudi Peugeota. Bojda je to najpomembnejši vzrok za slabo prestavljanje nekaterih PSA modelov. Ve kdo, kako je s tem in če še delajo/razvijajo prenose? Smo Slovenci krivi?

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Ne feb 24, 2008 10:15 am

Ja, zdaj se normalno prestavlja že 40k km od menjave (tako kot pri novem). Upam da se ne bo ponovilo.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Ne feb 24, 2008 11:08 am

[^IcEmAn^] je napisal/-a:no, ce bo kdo bral.. me zanima se naslednje: namrec. na ravnini, ko je volan poravnan, avto rahlo zavija v desno. kaj bi lahko bilo? narobe pritrjen volan (ce so ga kdaj sneli), ali kaj resnejsega? :s

Lahko je od praznih gum, do unicene optike.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov