Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko Sr dec 05, 2007 6:48 am

AM je napisal/-a:Ja vijak je z vrha oz. iz zunanje strani. Moraš odstranit zgornjo plastiko da potem lahko noter vidiš vijak.
Jaz sem že imel podobno težavo, ker mi je zadnji brisalec komaj delal. Ob malo snega na steklu, ni imel moči, da bi vrgel dol sneg. Sam nisem dobil dol brisalca . Nato sem ga pa odpru z notranje strani, ga sčistil, ga z wd40 našprical da je vsa rja odtekla in sem potem samo z novo mastjo namazal vseskupaj. Sedaj dela brez problemov, samo malo me moti, ker ima lufta, ker sem ga nasilil malo, ker sem ga zelo močno skušal odvjačit. Glavnega vijaka pa ne dobim dol, pa da se ubiješ. Sem šprical z wd40 in še z nekim sprejem za hitro odvijačenje al neki takega, pa vseeno nisem dobil dol.
Eden mi je sicer predlagal, da naj coca colo noter nalijem in malo pustim, samo tega nisem delal, ker nekak ne verjemem da bi coca cola lahko več naredila kot wd40...

Katero plastiko to misliš? Tisto ki ima notri lučke za osvetlitev tablice, ali katero drugo?

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr dec 05, 2007 7:24 am

Ne ne. Govoriva o brisalcu kajne .
Z zunanje strani je tam kjer je brisalec pritrjen, je na vrhu takšen pokrovček, ki ga moraš odpret. Ko tisti pokrovček odstraniš, boš notri videl matico. In če boš ta glavni vijak odstranil, boš dobil dol komplet brisalec.

Sem si na hitro pogledal slike . Gre za pokrovček, kjer iz brisalca tudi šprica voda na zadnje steklo. To je takšen plastičen pokrovček, ki ga dobiš dol, pa boš notri videl matico...

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko Sr dec 05, 2007 7:43 am

Sem mislil, kako pridem čist do motorčka za brisalec. Stran bi mogel dobiti plastiko ki je na notranji strani zadnjih vrat (karavan).

Pri meni gre brisalec v eno stran normalno hitro, samo za nazaj se 2x za trenutek ustavi.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr dec 05, 2007 7:52 am

Vem ja. Ampak lažje ti bo, če boš dobil cel brisalec dol . Pač kakor hočeš.
Drugače pač odvijačiš tiste tri vijake z notranje strani, kot si že sam to storil in bi moral pokrovček dobiti dol , samo s tem si odvijačil samo pokrovček tiste škatle. Ne moreš dobit drugače vse dol, kot pa da odvijačiš glavno matico. Samo to še. Problem ni v motorčku, ampak v mehanizmu, ki je v tisti škatlici, kjer je mast že dokaj strjena, sčisti kar je v škatli, pa nanovo z mastjo namaži in to je to.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr dec 05, 2007 7:57 am

Še enkrat sem si ogledal. Res je. Odstranit moraš zadnjo tapeto da prideš do škatlice od brisalca. Audi ima pa tako narejeno te tapete, da so pritrjene z takšnimi objemkami, kjer greš z roko ali z kakšnim predmetom notri in potegneš ven in bo spustilo. Pač malo sile moraš narest. Drugače ne boš prišel notri.

Čist vse tapete so enako narejene.
Na enak način ima tudi tist pokrovček ki je namenjen za varovalke , spredaj pri voznikovi strani. Lahko si najprej tam pogledaš kako so narejene te spojke, pa potem greš zadaj dobivat dol to tapeto.

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko Sr dec 05, 2007 8:27 am

Hvala za tele informacije

Sej najbol me je strah da ne bo cela tapeta počla. Sploh pa zdej k je tko mraz zunej, pa vse sam poka, se ne krivi.

Hvala

LP, Matej

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Sr feb 27, 2008 11:54 pm

Eno vprašanje kolega ma audija a4 karavan 1.9 tdi 130 konjev avtomatik in se mu je zdej prižgala lučka krogec pa na vsaki strani so tri črtice mi lahko prosim kdo pomaga ker nimamo knjižce z navodili ?
Clean look

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če feb 28, 2008 12:01 am

misliš to na spodnji sliki? Potem so zavorne obloge pri koncu

P.S. drugič preberi celo temo v katero nekaj pišeš ;)

Slika

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Če feb 28, 2008 12:06 am

Ej ful hvala to je to, sory priznam ni se mi dal.
Clean look

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 28, 2008 8:26 am

blind3k je napisal/-a:Potem so zavorne obloge pri koncu

kot opcija ni vedno to pokazatelj... lahko je natrgan/zvit kabel ki vodi od/do senzorja
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če feb 28, 2008 1:41 pm

maš prav. Sploh pomislil nisem ampak kar kopiral tvojo trditev od prejšnje strani

se opravičujem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov