Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DareVa
Nov uporabnik

Twingo- priklop na računalnik

Napisal/-a DareVa Če feb 21, 2008 4:42 pm

Pozdrav!
Imam težavo pri Twingu glede števca- le ta ne kaže pravilno hitrosti vožnje ter stanja bencina v tanku, občasno mi tudi gori lučka za airbag.

Števec mi ponavadi zjutraj, ko je zunaj mrzlo, kaže kak kilometer vožnje 0 km/h, potem pa začne delovat normalno.
Pri tanku oz. količine bencina v tanku, je pa tako, da ko gre proti koncu,ko je noter še približno 10% bencina kar pade na nulo in se prižle lučka.
Air bag lučka mi pa gori skoraj nonstop, se občasno tudi ugasne.
Meglenke mi tudi ne gorijo. Tukaj sem že preveril varovalke, pa so OK.

Mislim, da bi bilo najbolje zadevo priklopiti na računalnik da se pogleda, kaj je narobe.

Če pogledam tako, imam kar dost težav s tem Twingom :?

Zanima me, kje bi se dalo avto priklopit na računalnik, pozna kdo koga, da bi blo malo ceneje recimo?

DareVa
Nov uporabnik

Napisal/-a DareVa Če feb 28, 2008 2:00 pm

Zdaj mi je pa števec popolnoma crknil, ne kaže več hitrosti.
Tudi prevoženih kilomeotrov mi več ne šteje.
Kaj storiti?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če feb 28, 2008 2:35 pm

Če ne kaže hitrosti in ne šteje kilometrov, potem po vsej verjetnosti ne dobiva impulzov kolesa. Lahko je šel senzor, zdaj nevem če twingo to pobira od kolesa, ali si sposodi impulze od abs senzorja, ali pa ima celo svoj senzor nekje na menjalniku.
Druga možnost je pa ta, da se ti impulzi nekje zgubijo na poti do števca (napeljava), ali pa so slabi stiki v samem števcu - potem ga pač moraš odpreti in videti če so kakšni slabi loti na ploščici - te samo pogreješ s spajkalnikom.

Glede na tvoje druge napake zraven, bi kar dal napeljavo pod drobnogled :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov