Nasveti in napotki ter povpraševanja...

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Zračnost pri sprednji polosovini pri R 5

Napisal/-a aljosa20 So jul 16, 2005 4:20 pm

LP!

Imam problem,imam zračnost pri R 5,in sicer pri sprednji levi polosovini.Drugače sem že podrl,ampak se mi zdi da ni problem pri polosovini,ampak tisti del,kjer pride polos vpeta v diferencial.Mislim da tisti del dela zračnost.Ko je bil avto še sestavljen,in sem se peljal,je pri speljevanju"cuknilo".Prav čutilo se je da je nekje luft.Ko sem porukal polos,se je čutilo,da ima notranja stran,(tista ki pride vpeta v dif)luft.Ali imate kakšne koristne nasvete,oz. je imel že kdo tak primer.Avto je R 5 Campus,letnik 90

LP!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 17, 2005 9:03 am

Malo zračnosti lahk ma...... sicer ne lih pol obrata... ampak malo zračnosti majo vsi avti.
Ven pa not se pa tko al tko more gibat ( zarad vpetja koles)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

aljosa20
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosa20 Ne jul 17, 2005 12:34 pm

Vem da se ven pa not more premikati zaradi vpetja koles.Sem pa porajtal,da je zračnost med polosovino,in pa zglobom(tistim ki gre v diferencial.Verjetno je polosovina že obrabljena

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jul 17, 2005 10:51 pm

aljosa20 je napisal/-a:Vem da se ven pa not more premikati zaradi vpetja koles.Sem pa porajtal,da je zračnost med polosovino,in pa zglobom(tistim ki gre v diferencial.Verjetno je polosovina že obrabljena

Dej povej za kok obrata ma zračnost? Ker bolj sumim da maš ti homokinetilčni zglob obrabljen oz. fuč..... Pri menjalniku se tist zlo zlo težk obrabi..... nem trdil da se ne more..... ampak do zdej še nisem slišu da bi tist doblo tako zračnost da bi vplivalo na vožnjo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

aljosa20
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosa20 To jul 19, 2005 12:26 am

Se mi zdi da je polosovina v redu,verjetno je problem kje drugje

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To jul 19, 2005 2:00 am

lisko je napisal/-a:
aljosa20 je napisal/-a:Vem da se ven pa not more premikati zaradi vpetja koles.Sem pa porajtal,da je zračnost med polosovino,in pa zglobom(tistim ki gre v diferencial.Verjetno je polosovina že obrabljena

Dej povej za kok obrata ma zračnost? Ker bolj sumim da maš ti homokinetilčni zglob obrabljen oz. fuč..... Pri menjalniku se tist zlo zlo težk obrabi..... nem trdil da se ne more..... ampak do zdej še nisem slišu da bi tist doblo tako zračnost da bi vplivalo na vožnjo.

Se da... Čutiš recimo po rikvercanju. Takrat se luft zavrti v skrajno točko in ko spelješ čutiš da pograbe na "šus" ker zavrti v prazno kar ima lufta... Meni pri cloitu je uspelo tko... Sumim naglo pospesevanje in drugacne limonade...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jul 19, 2005 10:09 pm

Sam še vseen bolj sumim homokinetični zglob kot pa zglob u menjalniku.....

Probaj prvo tist prevert..... če rečmo zamotaš volan do konca pa speleš se čut kako pokanje pri koli?

Z roko jo lahk tko mal zavrtiš... tist ni panike.

Tist da pa peleš rikverc pa pol speleš s prvo pa se čut kot da se neki premakne so pa lahk puše na vilicah tudi..... sam mam enka problem.občutek je ist kot da bi se nekaj zasukalo prvo pol pa zagrablo..... u bistvo pa prvo kolo naprej pomakne pol pa zagrab karoserijo..... mam doma že komplet vilce nove sam menjat jih še morm... rabu sem pa skor pol leta da sem zgrunto tole
Slika

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 To mar 11, 2008 4:50 pm

Imam natanko isti problem kot ga ima avtor te teme: ko motor pospešuje ne poka nič, potem pa ko motor začne zavirati, na levi strani 1x poči. Avto sem dvignil in opazil, da ima polos zračnost pri vpetju v diferencial. Težava je le na levi strani, saj na desni skoraj ni opaziti zračnosti.

Torej, ali ima kdo izkušnje s tem, ali se ponavadi menja polos, ali je šel diferencial po gobe.
Avto: renault clio 1.4rt

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To mar 11, 2008 6:19 pm

Še vedno ne verjamem da ima pol os tako zračnost da poči.....sicer pa tako na pamet težko reč.
Slika

janezek_85
Novinec

Napisal/-a janezek_85 To mar 11, 2008 7:31 pm

Čez tri dni bom poročal, ker gre jutr na redni servis in se bo tud polos pogledala ko bo ležaj menjal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov