Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Renaul_CLIO
Nov uporabnik

Kraj: vse povsod po malem

Senzorji za tlak v pnevmatikah

Napisal/-a Renaul_CLIO Sr mar 12, 2008 3:14 am

Hej!
zanima me,če kdo ve kje se dobi seveda po normalni ceni, ventil, kateri ima vgrajen senzor za tlak v gumi??
sej če tak normalno pogledaš je to bedarija po eni strani, ker itak gumo napumpaš pa te boli k... kulk je tlaka, sam če ti avto omogoči to funkcijo zakaj je ne bi koristu :D...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr mar 12, 2008 5:54 am

Kot sem doslej zasledil, te zadeve niso bile ravno zanesljive, ko so jih začeli vgrajevati v Laguno II. Zaradi javljanja prazne gume (čeprav je bilo vse OK) so takrat lastniki to opcijo na servisih izklopili.

Kako je pa v primeru kraje?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr mar 12, 2008 8:21 am

Obstaja več vrst senzorjev za tlak. V primeru če imaš original funkcijo sprejema pri vozilu ti pridejo v poštev samo originalni senzor ventili. Cena za Renault nekje okoli 30 Eur kos s tem, da se razlikujejo za kovinska ali alu platišča. Renault senzorje ti sprogramirajo na servisu saj so označeni tako da ima vsak svoj položaj na osi vozila označeni pa so z barvnimi gumicami. Peugeot in Citroen okoli 70 Eur kos ... Bmw ga ima vezano preko ABS-a ...

Lahko pa kupiš komplet, katerega senzor - oddajnik namestiš na platišče z nekakšno kovinsko objemko zaslon oz. sprejemnik pa lahko namestiš na armaturo , samo kapice in sprejemnik itd...
http://autodax.com/catalog/plist.php?pC ... rted=alpha

Tukaj pa si lahko ogledaš vse vrste senzor ventilov, kateri obstajajo

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html

Lp, A
Zadnjič spremenil ANJCI, dne Sr mar 12, 2008 9:00 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

berto volaj
Nov uporabnik

Kraj: trbovlje

Napisal/-a berto volaj Sr mar 12, 2008 8:46 pm

Bom kar tukaj napisal, da ne odpiram nove teme.
Kupiu sem nova felge, ki pa nimajo senzorjev za tlak v pnevmatikah. Zanima pa me, če lahko ta senzor vzamem iz originalnega platišča (renault) in ga dam v novo felgo :?: :?:

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr mar 12, 2008 8:52 pm

To je seveda možno vendar jih označi, da bodo potlej na novih platiščih spet na istem mestu - kolesu, kot so bili do sedaj, ker drugače jih moraš ponovno sprogramirati ;)

Lp, A

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr mar 12, 2008 8:52 pm

berto volaj je napisal/-a:Bom kar tukaj napisal, da ne odpiram nove teme.
Kupiu sem nova felge, ki pa nimajo senzorjev za tlak v pnevmatikah. Zanima pa me, če lahko ta senzor vzamem iz originalnega platišča (renault) in ga dam v novo felgo :?: :?:

Ja lahko, s tem da je treba paziti na razporeditev senzorjev - ni vseeno, kje je kateri.

berto volaj
Nov uporabnik

Napisal/-a berto volaj Sr mar 12, 2008 8:58 pm

OK, a pol sam uzamem ven iz une felge in ga namontiram v novo, ali moram biti pozoren še na kaj drugega? Mislim da so označeni z barvnimi pikami.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr mar 12, 2008 9:03 pm

Označeni so z barvnimi gumicami. Kam katera paše pa ti piše na voznikovih vratih .. to je to ;)

berto volaj
Nov uporabnik

Napisal/-a berto volaj Sr mar 12, 2008 9:07 pm

ANJCI je napisal/-a:Označeni so z barvnimi gumicami. Kam katera paše pa ti piše na voznikovih vratih .. to je to ;)

To sem pa že opazil na vratih. Hvala vam za pomoč.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov